Стойчо Кацаров: Няма да се въвежда задължителна ваксинация

Той връчи ключовете на 18 нови линейки за Спешна помощ
Обновена: 15 окт 2021 15:18 | 15 окт 2021 14:47, Нели Христова
252

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да вървим към задължителна ваксинация. Никъде в света не се прилага задължителна, няма да се прилага и в България. Това заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров. Днес той връчи ключовете на 18 нови линейки за Спешна помощ.

Има нови предложения за мерки, едните са да се ползва зелен сертификат на публични места, другите са допълнителни ограничения и спиране на дейности, ако не се стъпва на сертификат. Има предложени мерки за училищата в страната, предлага се разчетите да се правят на база община, с цел максимален брой училища да продължат да работят присъствено, добави Кацаров.

"Не е важно колко са линейките. Тук съм преди всичко да изразя моята благодарност, респект и признателност към медицинския и немедицински персонал. Винаги е било тежко да се работи в Спешна помощ, а сега с поредната COVID вълна - дължим признателност", каза здравният министър Стойчо Кацаров пред медиите, когато връчи ключовете на 18 нови линейки. Линейките ще бъдат разпратени в различни точки на страната. Те са закупени по проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ", финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. Проектът е на стойност 163 897 815,62 лв.

Министър Кацаров пожела безаварийно шофиране с новите линейки и много спасени човешки животи.


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
0
 
0
 
! Отговори
Вътрешен човек преди 1 месец
Ковид ваксините са сигурна смърт. Не се лъжете за нищо на света.
244
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ееее, доживях да прочета, че Кацаров произнася думи на благодарност към медици. Да вземе да се извини и на Балтов. Ще направи добро впечатление. Може да дочакаме и Рашков да се извини на когото трябва.
243
1
 
1
 
! Отговори
Много ясно преди 1 месец
Че защо сложихма антиваксър за министър бе Каца. Нали за да не ваксинира. Като стана министър България беше на 48 място по умрели на милион, за четири месеца я докара до 4-то място. И продължаваш да дерзаеш.
242
0
 
3
 
! Отговори
КАЦА преди 1 месец
теб лично бай СТАВРИ ще те ваксинира и щели да го дават по БНТ
241
2
 
12
 
! Отговори
Н преди 1 месец
Трябва да се ваксинират всички, които искат, що мислите, че като ваксинирате и преболедувалите ще постигнете много. Имам някакви антитела , примерно 300, и искат допълнително да ме ваксинират , щото ваксините им ще залежат.
240
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами най вече трябва да се тестват ваксинираните. Те са опасни заразяват всички около тях и трябва да са изолирани.
239
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не може и да има задължителна вакса .!!!. Това,че имам гражданство това НЕ ме прави автоматично собственост на държавата !!!!!!
238
0
 
4
 
! Отговори
Комуниста преди 1 месец
е безсмъртен
237
1
 
8
 
! Отговори
Неваксиниран преди 1 месец
До Столипиново (226) и Един от Митинга (227) - Не е хубаво да се кълне, че тия неща обикновено се връщат... Мен не ме мислете - в прилично здраве съм, по лекари не ходя. Каквото ми е писано, това ще стане. Едно е сигурно - нямам намерение да живея мишкарски живот.
236
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стойчо,засрами се,сам не си вярваш на лъжите.Махай се,докато е време,народът ви ненавижда-и теб и другите платени глашатаи,една шепа кукувица с психическо разстройство вярват,че тази истерия с ковид е чиста монета
235
4
 
29
 
! Отговори
до 216 преди 1 месец
"....Вчера получих сертификата си. Свободен съм да ходя навсякъде, влизам където и колкото поискам, ограниченията не важат за мен...."...................................................................................................И как по- точно си по- свободен? М? Пак носиш маска, пак ще стоиш затворен, ако си контактен, пак ще чакаш отвън на студа пред магазина, щото вътре има един човек... А и всички си ходим навсякъде, където и ти!
234
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако някой ми покаже състава на коя да е ваксина си забивам 3 дози наведнъж . И утре 2 бустерни ...
233
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до #226 Един празен буркан , колкото по-често се жтваря , толкова повече се вижда че е празен ... ;)
232
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До: 226 СтолипиновоАми като гледаме смъртността в болниците, ако отидат при ходжи, врачки, баячки и др. шанса им ще е значително по- голям!
231
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до# 226. Иска ли ти се бе , палячооо ? Хахаха Така като гледам злобата и ненавистта са най-често срещания страничен ефект от "бозата" :
230
2
 
30
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
Начиии, туй ваксинираните сте, като онез, с еднополовите бракове. Никой не ги закача, пък те се гневят и поучават:)))
229
1
 
7
 
! Отговори
... преди 1 месец
до 226 След като цял ден псуваш и кълнеш хората , значи IQ 50 за теб е мираж ... Както казва един приятел : " По-добре да си мълчиш и хората да си мислят че си т.ъ.п. , отколкото да се обаждаш и вече да са сигурни ... сещаш се налЕ ...
228
3
 
20
 
! Отговори
Истукан преди 1 месец
За какво задължителна ваксинация? Да си го завре в задния. Не съм ваксиниран, досега не съм прекарвал covid-19 и се чувствам много по-добре от онези дето са ваксинирани и прекарват за 2-ри и 3-ти път вируса.
227
2
 
8
 
! Отговори
чшш преди 1 месец
До Столипиново------------------Ти не се пени толкоз, че да не се окаже, че след някое време, ще ходиш от доктор на доктор, докато се споминеш. Все още/ за твое съжаление/ никой нищо не знае със сигурност. Даже и производителите. Тъй че- шшштт.
226
13
 
2
 
! Отговори
Един от митинга преди 1 месец
До НеваксиниранТотален пълен неадекватен към пандемията индивид!Жалко че те има , по добре ковид да те отнесе в отвъдното!