Локдаун в Латвия заради ръст на заразените с коронавирус

Затварят се магазини, ресторанти, училища, развлекателни и културни обекти
19 окт 2021 08:20, Елка Василева
40
Локдаун в Латвия заради ръст на заразените с коронавирус
Снимка: архив, БГНЕС

Латвия обяви, че въвежда локдаун от 21 октомври до 15 ноември в опит да забави нарастването на броя на заразените с коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на здравните власти.

Латвия е на първо място в света по равнище на заразените, каза пред репортери здравният министър Даниел Павлютс след извънредна среща на правителството.

За времето на локдауна се затварят магазини, ресторанти, училища, развлекателни и културни обекти. Ще работят единствено обекти за услуги от първостепенно значение. След това локдаунът ще бъде облекчен само са ваксинирани, отбеляза министърът.

Здравната ни система е в опасност, заяви премиерът Артурс Кришянис Каринш, сочейки като причина за скок в хоспитализациите ниското равнище на ваксинация в страната. В Латвия процентът на ваксинираните е един от най-ниските в Европейския съюз.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Койчо Аха, според премиера са ваксинирани, ама не както трябва. Иглата трябвало да е влязла с 2 мм повече. Затова поправителен.
14
0
 
2
 
! Отговори
Факсър преди 2 години
Нали уж ние бяхме само в ЕС с малко ваксини?
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Латвия са на 60% напълно ваксинирани. И как така як ръст на заразените? По теорията на ваксърите там трябва всичко да е цветя и рози. Що не е? Някаква опорка? Фалшиви сертификати? Само неваксинирани са заразени? Или пък ваксините не работят, както в много други страни.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
* Будем кашмарить народ снова, снова и снова, пока все не уколят гмо-яд по 3 раза. Вы уж извините, но Западные хозяева давят на нас, а у нас счета в Зап. банках и дети учатся в Лондоне...
11
4
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Проверих в Петък 92 дози на 100 човека тоест средно 46х2, а пък втора доза вероятно са под 40%. Пък незнайно защо таргетът е 70 %...
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как може така, тия на първи място,нашите докторя у професорчета че получат инфаркт ,че ние не сме на първо място ,гадове платени че умиргайте
9
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гнусни манипулативни вакси! Защо слагате минуси на коментари 3 и 4, проверихте ли фактите или просто цъкате минуси от злоба, че сте се прецакали доброволно
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една по една страните почват отново да затварят с което се опровергава действието на вълшебните ваксини!Латвия население около два милиона население от което 1.78 милиона имат поставена поне една доза!
7
7
 
24
 
! Отговори
Забележете! преди 2 години
Локдаунът като свърши, ще бъде отпуснат само за ваксинираните, а неваксибираните си остават с него безсрачно. Тоест пълно робство. В България не бива да допускаме нито локдаунът, нито сертификат, нито тестове за вход, независимо платени или безплатни, нито пък маски или ограничения. В Италия вече без ваксина се стои вкъщи без доходи до смърт.
6
5
 
16
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
До Анонимен1-А ЗАТВОРИХМЕ А ФИРМИТЕ СЕ ИЗНАСЯТ ОТ БГ-ТО.-НА ХОРАТА ИМ ПИСНА.ЗА 2 ГОДИН НЕМА НАЧИН ДА НЕ СМЕ ГО ПОВТОРИЛИ ИЛИ ПОТРЕТИЛИ ТОЕ ГРИП.
5
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хехехе много станаха безполезните индивиди на тая планета. Затова добрите еврейски филантропи ще се погрижат за вас. Писиарче дето лови и разтройство ще определя живота ви до 2030г., а после? Ами после повечето или няма да ви има (тромби) или ще сте без нищо и пак няма да ви има. Много нахални станахте: 2-3 таратайки, екскурзийки, джуки, мигли, цыцы, както вика Кобилкина и т.н. А тия в Латвия, ами гледам, същото стихотворение рецитират. Все едно един и същи човек го е писал и за нас, Румъния ...
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберастията иска локдаун, за да опищи света, че Радев не иска избори, за да управлявал еднолично. Ако пък не се въведат строги мерки, ще пищят, че Радев иска народът да мре. И на Радев не му е лесно...
3
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо така се получава,Латвия страна с над 50% напълно ваксинирани и около 86% ваксинирани поне с една доза има такова разпространение на вируса и се налага пълен локдаун???
2
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Официалните дани, които удобно са пропуснати в списнята са, че в Латвия ваксинацията е над 50%, задължителна е за повечевето сфери и е въведен зеления паспорт! Защо по дявалите, тогава, имат отново проблеми с вълшебния Ковид от звездите? Боцкайте се овци!
1
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
глупави латвийци нямат си руски фигурант като нас да им подпали държавата