Математик: 10-12 хиляди души се заразяват на ден у нас

Тези хора не знаят, че са болни и разпространяват
Обновена: 19 окт 2021 08:40 | 19 окт 2021 08:40, Елка Василева
291
Математик: 10-12 хиляди души се заразяват на ден у нас
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на реално заразените от коронавирус на дневна база е много по-голям от официалните данни, каза по Нова тв математикът от БАН Огнян Кунчев.

„Около 3500 са случаите на ден. Но това са тези, които демонстрират симптоми. Трябва да ги умножите по 4, за да видите колко се заразяват реално. Най-малко 10-12 хил. се заразяват на ден. Това е много коварно. Тези хора не знаят, че са болни и разпространяват”, коментира математикът.

Още по темата

Според него при въвеждането на мерките са необходими 15-20 дни, за да се стабилизира ситуацията.

„Мерките вече трябва да бъдат доста драстични”, смята Кунчев.

„Времето на зелените сертификати беше дотук, трябват доста по-сериозни ограничителни мерки, за да може до края на месеца да издържи здравната система”, смята Кунчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе най-добре е тези който са заразени и неваксинирани да се разстрелват на място!Ще се изтрепат три/четири милиона ама другите ще си живеят царски.
139
0
 
6
 
! Отговори
Математик преди 2 години
Коефициент 4 за скритата заболеваемост изглежда пресилено. Моите сметки (на салфетка) на базата на общата смъртност на населението, изглежда по-скоро като x2 - 2.5.Но всъщност и коефициент 4 и коефициент 2.5 показват едно и също тотално повредена система за здравеопазване в страната.
138
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
149 мисля, че тия 13% са завишени. По-скоро са 3% за сертификати, 97% против. На бас че социолозите не са питали по малките градчета и селца. Там е 100% против сертификата. Гарантирам.
137
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво мислят ваксите, ще се избавим ли от вируса, след, като самите те са вирусоносители и заразяват или вирусът ще си циркулира, а те ще имат нужда от следваща игла?
136
5
 
0
 
! Отговори
Хидроинжинер преди 2 години
Локдаона и задължителните ваксинации а най-доброто средствао, но новозеланците, италянците и французите са *** и не могат могат да то разберат това нещо.
135
8
 
4
 
! Отговори
Радев 2021 ДА!!! преди 2 години
6 месеца управление, 6 месеца успехи! Гласувай сега! Продължаваме промяната! Радев 2021 !!!
134
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мери с малка буква, кой е тоя народ дето живее, я го покажи. Англия се събуди тази сутрин с нови 49 000 души новозаразени. САЩ осъмна със смъртта на един от най-видните си политици от тежък ковид, въпреки ваксинация, Австралия е пред ново затваряне, Италианците са на площадите стачкувайки, Франция обещава нова революция по площадите на всеки техен град. Какво спокойствие и живот бълнуваш? Кажи поне какво пушиш, да си купят хипохондриците, че да се кротнат малко?
133
9
 
8
 
! Отговори
повтарям преди 2 години
Един по един всички ще се заразим. Да се готвят невексинираните де били.
132
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
136, какво демагогия те гони. Австралия е още по-категоричен пример, че никакви ваксини и сертификати не работят. Точно защото е изолиран остров, ако работеха ваксините и сертификатите трябваше вече да са земен рай. Но не са. Влошават се с бързи стъпки. А там сега идва лятото. Схващаш ли? Т.е. излиза, че ваксинирани до дупка, с ограничения и сертификати, в летни температури са по-зле от нас, неваксинираните, без сертификати, с гадно време и бедни като мишки. Нашият метод е правилния!
131
11
 
8
 
! Отговори
мери преди 2 години
В Европа народа се ваксинира и сега са отворени и си живеят както преди а ние умните умираме заради простотията си да не се ваксинираме. Ей хора медицината не е както едно време сега всичко е напреднало и не им трябва да разработват една ваксина 10 г стига глупости Никой не ви е виновен че измирате вие сами си го правите с вашето невежество и при безплатни ваксини дръжавата ли ви е виновна пак
130
10
 
8
 
! Отговори
pena преди 2 години
Предизборната кампания на Радеф вече струва по 200 човешки живота на ден. Да ви е честите новия "спасител", т*nи овцe!
129
2
 
0
 
! Отговори
до д-р ХАОС преди 2 години
Слабата точка в разсъжденията ви, се корени в простия факт, че огромна част от "сухите съчки" не са антиваксъри.
128
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До д-р ХАОС - Може и така да е! Но и 5-6 процента от набоцканите с по три игли ще дадат фира през това време! А ти в кои проценти ще си? Знаеш ли??? А? И по кой точно критерий го знаеш? А??? )))
127
1
 
3
 
! Отговори
USA преди 2 години
САИТА Е НАРОДЕН .....НО И ГЕРБАЖИИЗКИ ! БАЦО Е ГЛАВНАЯ ТИКВА......А ВИРОС НЕМА !ВАКСИНИТЕ СА ЗА МНО ПРОССТИ КОИ СА ЛАБОРАТОРНИ МИШКИ !
126
0
 
8
 
! Отговори
или преди 2 години
затваряйте всичко или премахвайте всички мерки.Това понастоящем е буфосинхрониада и то на трагично ниво.
125
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
логично, че след като 18% от проверените са заразени, то при 10 хил. проверени ще излезнат 1,800 заразени, а при 100,000 проверени - 18,000 заразени! -------====---------Не , не е логично. Тестват се хора, които имат причина да го правят. А не произволна извадка от цялото население.
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Exxx - Абе какво сравняваш един остров, отдалечен от най-близката друга суша на повече от 1000 км с България, която от 3 страни има директни сухопътни граници с 5 други страни? Аман от демагози!
123
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дами и господа, още ли не сте разбрали че сме във война. Жестока и долна 3та световна война. 1вата използваха газ за да наложат диктатура. В 2та атомно оръжие за да наложат диктатура. Сега използват вирусни Генно модифицирани оръжия за да наложат диктатура. Имаме само еди избор -да се борим. Приемем ли сертификатите, вече сме победени. Ще живеем в свят по-гнусно ограничен и от тоя във филмите. Никакви сертификати! Отпор до последния човек. Българите винаги сме взимали правилни решения!
122
8
 
6
 
! Отговори
д-р ХАОС преди 2 години
при антиваксърите математиката е много елементарна, сега са сухи съчки и горят в аритметична прогресия, 1, после 2, после 3, после 5 ИТН, след 1/2 година ще преминат в геометрична прогресия 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128 ИТН след време почти няма да има антиваксъри
121
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и без вируса ще има локдаун, зимата когато цяла западна Европа замръзне, само Унгария и Белорусия няма да мръзнат.