Ангелов: Сертификат за една доза - безумие, това не е амбалажна хартия в бакалия

ГЕРБ ще сезира ЕС за нарушение на регламента за сертификата
223
Ангелов: Сертификат за една доза - безумие, това не е амбалажна хартия в бакалия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според бившия министър на здравеопазванетоот ГЕРБ Костадин Ангелов не може да бъде издаван зелен сертификат на хора, които са получила само първата доза от ваксината срещу коронавирус.

Причините за това са две – първата е, че само една доза не дава достатъчна защита, втората, че се нарушава европейският регламент за зеления сертификат, в който ясно е посочено, че се издава само след втората поставена доза.

Още по темата

„Това не е амбалажна хартия в селска бакалия, това е европейски документит“, скочи Ангелов.

Според него сега целта е да се залъгват хората, че могат да се движат свободно.

Той се закани, че ГЕРБ ще сезира европейските институции за ситуацията.

„Опасно е да се лъжат хората, че са защитени след поставяне на първата доза от двудозовата ваксина. ЕК е посочила в регламента, че за защитен се смята само човек, който  е получил две дози“, каза Ангелов.

„Кои са тези експерти, които са се подписали под документа с препоръка да се издава европейски сертификат само за първа поставена доза? Не допускам, че експерти на д-р Ангел Кунечв се е подписал под такъв документ, под това безумие“, каза той.

Според него подобно решение е взето под натиск.

Зам.-кметът на София Мирослав Боршош отсече, че нищо не налага да се затварят училищата, защото процентът на заболеваемост сред децата и учителите е нисък.

„Излиза неграмотно COVID поколение“, предупреди той.

Според него най-рискови са децата от 1 до 4 клас, както и тези, на които предстоят матури – 7 и 12 клас.

„Стигна се дотам, че родителите дори не успяха да приберат учебниците на децата си. Наложи се в нарушение директорите на училищата, но те поеха този риск, да отворят коридор тази сутрин, за да си ги вземат“, коментира Боршош.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
16
 
4
 
! Отговори
Juls преди 2 години
Мерките са недостатъчни. Всички неваксинирани да бъдат задължени да си пришият знак с коронавирус към дрехите, да им бъдат отнети документите и имуществото, да им се забрани да гласуват и да сключват брак с ваксинирани. Първоначално неваксинираните да бъдат изолирани в охранявани от жандармерията квартали, след което поетапно да бъдат извозвани към изолирани зони, където годните да извършват обществено полезен труд, а останалите да бъдат хуманно отстранени.
35
6
 
6
 
! Отговори
Кандтарджиев преди 2 години
Пълен сухар, калинка, си ангелов. На третия ден ваксината дори те пази. Питай патило, а не Борисов, докато обикаляте с джипката.И твоята коса не е коса, ама те приемат за суетен чичко с коса.И Борисов няма познания за 8класник, ама е бил премиер министър.
34
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно е прав Ангелов. Тия безумни некадърници не знаят какво правят. Така е с хора назначени от Рундьо.
33
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вчера ГЕРБ бяха против зелените серитфикати. Днес очевидно са "За", но уж да е по правилата.Моля ви се, всичко е ала-бала. Получили са инструкции от шефката Урсула и веднага обърнаха палачинката.
32
7
 
19
 
! Отговори
Неваксиниран преди 2 години
Следващата стъпка е Дигитален зелен сертификат. Понеже заптиетата не могат да вардят навсякъде, на всеки ваксиниран трябва да бъде поставен електронен чип. При влизане в Мола, вместо да се носят хартийни сертификати, сканира се чипа и всички ваксани влизат като офце. Мечтата на господарите е реалност - тотален контрол. Офцете са доволни, че са ги допуснали в Мола или на работа. Новият Световен Ред в действие!
31
7
 
16
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Колкото и да не го одобрявам Ангелов, в случая е категорично прав, що се отнася за сертификатите на ваксинираните с една доза. Тези хора, с две дози дори не са защитени и пак се разболяват и за жалост част от тях умират, да не говорим с една доза каква защита имат. Никаква! Тотално абсурдна ситуация е в момента положението. Прибързани заповеди, юристите в министерството на здравеопазването вероятно не са на нивото, на което следва да бъдат, защото иначе нямаше да четем подобни безумия.
30
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и да не го харесвам но е прав
29
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките са меки.Трябва всички неваксинирани да бъдат задължени да пришият знак с нарисуван вирус към дрехите си, да им бъдат отнети документите и имуществото, да им бъде забранено да гласуват и да сключват брак с ваксинирани. Неваксинираните първоначално да бъдат изолирани в обособени квартали в големите градове блокирани от жандармерия, междувремно да започне извозването им към изолирани зони където годните да полагат обществено полезен труд, а останалите да бъдат хуманно отстранени.
28
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия гербавите са измислени да пречат и да дърпат държавата назад. Нищо смислено от техната семка.
27
17
 
7
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
Тях ги е страх от една ваксина, пък ще отидат да се бият. Ти чуваш ли се?! А и надали имат капацитет да влязат в мола- нямат сертификат и нямат и акъл да си извадят.
26
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безумие е да си бил шеф на болница години наред, през които да трупаш всяка година нови милиони дългове. Още по-безумни е, че вместо да си подсъдим, да те направят министър. Та хайде да спрем с безумията на Коцето!
25
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангелов, наври си европейския регламент там, дето слънце не огрява. Да те питам, като дойде Ковид-а, ЕС защо абдикира и остави всяка държава сама да се оправя, а за сертификати, видове ваксини и свободни кокошки ще ни заповядва какво да правим? А? Можеш ли да отговориш?
24
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой отиде ли до мола да се види с Пфайзера (2) или още събирате смелост ? Няма и да идете.
23
2
 
21
 
! Отговори
Мирише на фашизъм преди 2 години
Няма медицина в тая работа, по ясно не може да бъде.
22
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ботокс, още 20-тина дена интервюта и после пак дълбоко потапяне кат вземете 5-6 % на изборите.
21
8
 
20
 
! Отговори
яяя да чуя преди 2 години
Коци, Я кажи за Милионките от Александровска ? Я кажи за Милиардите дето Опраскахте за "лекарства" , скафандри и ваксини за ковид ? - Никаква сметка не сте представили до сега .
20
3
 
22
 
! Отговори
АРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ преди 2 години
ХАХАХАХ СЕА ЗАРАДИ КАЦАРКАТА ЕС ЩЕ ВЗЕМЕ ДА АНУЛИРА ВСИЧКИ СЕРТИФИКАТИ НА ХОРАТА, КОИТО БЯХА ПРИНУДЕНИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ! ХЕМ ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАТ, ХЕМ НЯМА ДА ИМАТ СЕРТИФИКАТ. АБСУРДИСТАН!
19
6
 
25
 
! Отговори
Ей преди 2 години
ЕЙ ТЕЗИ ЩЕ уморят народа заради едните избори.Ангелов, нали сертификата беше дискриминационен.Кви са тия регламенти дето вадиш сега гелосан про...с тип....
18
1
 
29
 
! Отговори
бонго преди 2 години
ЕС продадоха всички европейци на фарма-мафията!
17
3
 
18
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
В абстиненция е, не си е взимал дозата скоро и вече го избива на агресия от химията. Вероятно се гърчи в тоалетните на близкото заведение.