Румен Радев: Ще свикам КСНС за пандемията, но при при ясни позиции

Подлежи на критика начинът на въвеждане на мерките, смята той
Обновена: 22 окт 2021 18:40 | 22 окт 2021 18:37, Анисия Иванова
243
Румен Радев: Ще свикам КСНС за пандемията, но при при ясни позиции
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Очаквам конструктивни и ясни позиции от партиите, за да има какво да обсъждаме. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на въпрос за предложението да бъде свикано заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) по повод пандемията от ковид и мерките в нашата страна. Държавният глава коментира този въпрос пред български журналисти в Брюксел, където участва в двудневното заседание на Европейския съвет.

Президентът посочи, че би свикал среща, но при ясни позиции. Не виждам болшинството от партиите с ясни позиции. Част от тях са заети да организират протести, други - да подкрепят тайно и да разпалват протестите, други просто не казват нищо, заяви президентът по повод въведените ограничения, свързани с пандемията. Всички са изплашени от това, което става, но никой не иска да вземе отношение какво да се прави в тази криза и да излезе с ясна позиция, добави той.

Много от партиите в момента броят гласове - ще вземат ли, или ще загубят гласове, ако обявят ясна позиция. Не броят хора, които се заразяват, не броят с колко лекари и медицински сестри разполагаме, не броят колко хора всеки ден умират.

Призовавам за съзнателност, за разбиране на това, което прави правителството. Да, подлежи на критика в някои аспекти - за начина на въвеждане на тези мерки. Трябва да направим всичко възможно да не допуснем пик, който да взриви здравеопазването, да докара до пълно изтощение нашите лекари, висока степен на заболеваемост и на починали хора. Не трябва да го допускаме, призова държавният глава.

Той отбеляза, че отдавна има ваксини, всеки ден хората са били призовавани да се ваксинират. Президентът даде пример с Белгия, където с над 80 на сто ваксинирани пълнолетни граждани всичко е отворено. Призовава се за ваксиниране, но трябва да има ясното разбиране какви могат да бъдат последствията от пандемията, заяви Радев. Той определи като изключително тревожна обстановката с епидемията в Румъния. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що, бе радев, 5 години не го направи, та сега? Ама пусти ПР, пусти избори. Тая болна амбиции за власт и втори мандат. Е, няма да стане, рундьо, дори с мадурковите машини няма да се докопаш да втори мандат и абсолютен имунитет, а на бас!
42
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя съвсем счупи ***... не вижда ли че хората *** като мухи, той само философства , така и ще си отиде без да влезе в час за какво е на тази длъжност
41
3
 
5
 
! Отговори
Любене преди 2 години
Не всички сме свикнали да отдаваме чест щото е задължително. Когато е отсърце, не е необходима фуражка.Иначе, нищо лично.Политиката на твърда ръка е успешна, безспорно, стига да си откъм подкованата страна, Иначе, гална ти майка.. Здраве и късмет ти желая.
40
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина мълчи като вдигат тока, мълчи като вдигат хляба, олиото, водата. Той мълчи като работи за едни и същи пари 20 години, мълча като направиха болници и поликлиники търговски дружества. Сега реши да подскача....
39
4
 
4
 
! Отговори
Елементарно преди 2 години
Партиите, които са за задължителна ваксинация да се коалират.
38
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички политици искат да се харесат на Брюксел, явно от там ни управляват. Тогава защо да ходя на избори, като всичко е един фарс?
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така и не стана ясно ако имаш отрицателен тест за ковид как ще си издадеш сертификат. Защо третират всички като болни? Престъпление ли е да си здрав?
36
3
 
28
 
! Отговори
аса преди 2 години
а бе *** деса те търси да те бие
35
5
 
15
 
! Отговори
Не разбирам преди 2 години
Електората на БСП умира, а те са против мерките.
34
4
 
24
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Когато човек е виновен за грешките си и не иска да си признае , той обвинява друг . Е такъв е селянина със самолета. Кой ми с....а у гащите е неговия въпрос
33
1
 
2
 
! Отговори
Този преди 2 години
път ще мога ли да кажа нещо ?
32
19
 
7
 
! Отговори
Това е лъжа преди 2 години
Радев и Борисов са едно и също нещо, само на президента са му по дълги ушите. Бас хващам че Киро ще влезе в коалиция с ГЕРБ
31
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цяла Европа ни сочи като прокажени защото сте безотговорни и пасивни страхливци.такава алчност за власт.ще си умориш народа бе.
30
32
 
2
 
! Отговори
Любен преди 2 години
Г-н Президент, хората искат твърда ръка да ги управлява, направете задължителна ваксинация за хора над 45 години и ще решите проблема!
29
2
 
13
 
! Отговори
555 преди 2 години
Не че не сме имали , имали сме и достоен пилот генерал легенда-казваше се Симеон Симеонов , роден 1925 г.,чичо на доскорошния командир на ВВС-Симеон Симеонов. Та чичото беше истински въздушен ас - при неволно навлизане в турска територия е бил прихванат от 2 турски изтребителя и принуден да кацне на летището в Одрин. Турските изтребители били изненадани от летеца на МИГ17 ,който форсирал двигателите , излетял и изчезнал в облаците посока България.Много легенди има за този истински БГ ас.Поклон.
28
4
 
34
 
! Отговори
истината преди 2 години
Единствената причина поради която не се въвежда локдаун, е че този *** на снимката ще изгуби президентските избори ако се въведе. А това, че до 14.11 ще умрат още 4000 българи, няма абсолютно никакво значение за Рундю. Единствената цел е втори мандат, а той ще мине през трупове и кърви, за да я постигне.
27
6
 
7
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
Принципно, това е една много добра идея.Чудесно би било представители на всшчки партии имащи претенции да управляват или да са част от властта да излязат с ясна позиция по този въпрос.Подкрепят ли мерките принципно и спорят само относно детайлите по тяхното прилагане ,или са за отменяне на мерките.Така и всеки от потенциалните избиратели ще се убеди за кой всъщност иска да гласува.Пък и ще се преброят предварително, чудесен повод за съставяне на широка коалиция. :)
26
3
 
14
 
! Отговори
astra umreka преди 2 години
Румен Радев за зеления сертификат: Това е резултатът, ваксини има отдавна
25
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще гласувам за Костадин Костадиноврунтю ще види гласа ми през крив макаронда отива при боко на бунището
24
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-новият клиент на трибунала! Човек без бъдеще.