Следва ли локдаун? Става ясно след 14 дни

Ако мярката със сертификата не проработи, затягат мерките
324
Следва ли локдаун? Става ясно след 14 дни
Снимка: БГНЕС

Зам.-министърът на здравеопазването Александър Златанов предупреди, че се предвижда сериозно затягане на противоепидемичните мерки и дори локдаун, ако сега наложената мярка със зеления сертификат не успее да ограничи разпространението на заразата от коронавирус.

Още по темата
След 14 дни ще се направи оценка на резултатите от въвеждането на зелен сертификат, като пропуск за събития на закрито.

Следят се няколко показателя, от които зависи дали ще има затягане, допълни още Александър Златанов.

"Ако не дадат резултат, ще предприемем още по-сериозни мерки, така че да гарантираме контрол върху пандемията. Може да се наложи и преди тези дни да вземем други решения. Много са параметрите, по които се взима решение - заболяемост, хора, лежащи в лечебни заведения, интензивни сектори, процент на положителни тестове като процент от общо тестваните“, каза заместник-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не просто локдаун. Първо ще е нормален локдаун както сме свикнали, после постепенно ще въвеждат още и още ограничения, докато не стане като в Австралия.
211
3
 
38
 
! Отговори
подлога си брат ми преди 2 години
До АнонименАз съм си свободен. Не ми трябва хартийка да го доказвам, не съм помилван роб да ми трябва кетап, че не съм избягал от плантацията. Аз мога и по пиротска да си намеря всички магазини дето ми трябват и за тях ваксина не ми трябва. Мога и вкъщи да си ям ресторант не ми е нужен, а пък ако искам мога да си вдигна на вилата купон, та и баровете не са ми задължителни. Сертификат за да съм свободен не ми трябва. Власта я дава народа и народа ще я вземе на 14ти. Свободата я имам по рождение
210
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане пък отваря същите врати, обаче за всички!
209
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината е свобода!! Зеления сертификат отваря много врати за ваксинираните. Молове, ресторанти, барове..
208
2
 
33
 
! Отговори
... преди 2 години
До анонименСтой си дома щом те е страх. Аз мисля да си живея живота. На година според НСИ имаш 1800 смъртни случая на 100 000 от инфаркт преди Ковид. Защо няма зелен сертификат при закупуване на масло, олио, маргарин, хляб, алкохол и цигари? От КОВИД имаш на година 2000 смъртни случая на 100 000. Съзимерими бройки. Дай да въведем изискване да доказваш кръвно в норма за 6 месеца назад ако искаш да си поръчаш ракия в ресторант или да си купиш цигари? Или дай да оставим хората да живеят на мира.
207
17
 
7
 
! Отговори
- преди 2 години
Пълно затваляне на оФчата популация в кошарата - 12 годиншнната герберастия й изпи мозъка!
206
11
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
до 226 - пред каридологичните кабинети и всякакви други кабинети по вътрешни болести е ПЪЛНО с "леко" прекарали. Мерси, щом си се съгласил жив и здрав бъди. Да не мислиш, че ще те чакам да ме заключваш. Не ходя никъде и не се срещам с никого.
205
8
 
2
 
! Отговори
анонимник преди 2 години
До 227. Минал си ти, няма нищо.
204
4
 
41
 
! Отговори
2 години с ковид преди 2 години
Не желаят да се изследват безплатно и узаконят антителата , понеже при изследване ще се окаже ,че 90 % сме го минали вируса без да разберем и тогава няма начин да ни накарат да се ваксинираме.
203
2
 
24
 
! Отговори
... преди 2 години
Искам локдаун. Затваряме всички ваксинирани вкъщи щото ги е страх много. Заключваме ги и хвърляме ключа. Всеки който не иска да се ваксинира, си е преценил че е ОК с последствията от решението. Не разбирам какво толкова ви бърка вас дали аз ще умра или не. Аз Ковид 2 пъти го карах досега. Първия път беше само хрема. Втория път беше много сериозен имах и лека кашлица освен хремата. Живея сам, поръчвах доставка на храна като боледувах. Говорят тук за 700 души на 100 000. Зашо затварят 99300 здрави
202
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шефа на Пирогов 22.10 . 2021 "Човек, който има имунитет, няма нужда да се ваксинира. Целта на ваксинирането е да се генерират антитела. Защо да се ваксинираме? Пожар гаси ли се с бензин? Когато човек си дърпа имунитета за опашката, той може да се обърне и да му отхапе главата" .Доц Петър Атанасов Скоро този човек ще бъде смазан за тези си думи .
201
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искате ли да ви кажа как ще свърши целият цирк? И да не искате - ще ви осведомя :)Ще завърши с много народ висящ по стълбовете. И да не мислите, че простите антиваксъри ще качват властниците по стълбовете? Нееее, не. Умните ваксъри ще са, след като разберат на какво са се нахендрили.
200
4
 
10
 
! Отговори
РЕШЕНИЕ преди 2 години
Предлагам без да се бъзикам.Не ваксинирани , ако имате познати или приятели с положителни проби - правете ковид парти ,след няколко дена пускайте антигенен тест дори и без симптоми , при положителен тест влизате в системата , изкарвате си карантината дай боже леко или безсимтомно , и сте със зелен сертификат една година като преболедувал без да се ваксинирате.Аз така бих направил , но не ме лови .
199
2
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Това ми напомня за песента на Анелия: Проба-грешка.
198
2
 
32
 
! Отговори
Пак преди 2 години
По нашенски всеки се юрнал за сертификат вместо всички на площада срещу тези сатани !
197
28
 
13
 
! Отговори
СЗО преди 2 години
Тотален локдаун!! Само хора с зелен сетификат да имат право да излизат от вкъщи!!
196
3
 
17
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
То е ясно,че пак ще затваряте,а после като махнете уж затварянето няма пускате никой без жигосване дори и за хляб в големите магазини. Пещите за вас.
195
3
 
1
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Извинете, моля ви помогнете ми да живея по добре , може ли ?!Не искам живота ми да е драма цял живот !
194
4
 
2
 
! Отговори
dodo преди 2 години
До ЛешаЗа да може ей такива дървени философи като тебе да гласуват !! мишок ,специалист по всичко ,който най-вероятно или е безработен или крета някоя службица , по цял ден в интернет
193
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе,защо при миналия локдаун си мълчахте,а сега оревахте маалата?