Акад. Петрунов: Който не иска да се ваксинира, да си плати

Той отново призова хората да се ваксинират срещу COVID
24 окт 2021 19:09, Нели Христова
345
Акад. Петрунов: Който не иска да се ваксинира, да си плати
Снимка: БГНЕС

Академик Богдан Петрунов, известен специалист по имунология, категорично не препоръчва връщането на децата в училище при сегашното положение в България с ковид. Положението действително е тревожно, заяви той в предаването "Говори сега" по БНТ.

Академикът поясни, че за големите ученици може да се препоръча ротация - да редуват връщане в училище и дистанционно обучение. За малките ученици от 1 до 4 клас това превключване ще е трудно, признава той.

Има изследвания във Франция, които показват, че при ротация е 12,5% вероятността да има епидемия. Когато децата са постоянно в клас, вероятността скача до 27%.

Акад. Петрунов се обяви и срещу още едно искане, което президентът Румен Радев постави днес на среща със служебните министри. Известният учен смята, че не трябва да има безплатни текстове  за коронавируса. "Който не иска да се ваксинира, да си плати. Не е редно обществото да плаща незнанието и нежеланието на някого, след като има безплатни ваксини", категоричен е академикът.

Той поясни, че не може да се смята за зелен сертификата тестът за броя на антитела. Не са важни те, а клетъчният имунитет, подчерта топ специалистът. Трябва да се престане с мантрата за антителата, призова той.

Акад. Петрунов поясни, че не може да се прави масово тест за т.нар. Т клетъчен имунитет, защото е висока цената му и изисква специалисти, които да го правят.

Той отново призова хората да се ваксинират срещу COVID.

Според него говоренето срещу ваксините трябва да бъде инкриминирано, защото тези хора са опасни за обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петрунов, Петрунооов... ние доматите с колците ги ядем..... Жалко за титлите ти
216
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Гос"ин Академик, безплатни ваксини НЯМА!
215
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До228 Не само в носа от понеделник и в дирникът ще им бръкнат с тия ограничения,ама какво да направиш, дееебилчета сър те от друго не разбират и не заслужават!
214
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
след като ми ограничават правата ще ги направят безплатни тъй като още са платени въпреки че са обявяват като безплатни.да му припомня на този профансор че ваксините не са задължителни отделен въпрос е до колко са ефикасни.
213
8
 
9
 
! Отговори
До222 преди 2 години
Тоя Пък,пишльооо ти се моли да не пипва тая гад или някой от близките ти,тогава друга песен ще запееш!
212
3
 
23
 
! Отговори
223 преди 2 години
Хахахааха... 223 точно на производителя ще му вярвам като си поправи срока на годност нали.... Да ползвам оня с кренвиршите... ти ако видиш едни кренвирши със срок изтекъл вчера, но пренабит отгоре, че са годни до края на месеца, ще си ги вземеш ли да си ги ядеш??
211
3
 
23
 
! Отговори
Тоя преди 2 години
Скрубел и той се изказа. Ши повърна.
210
6
 
13
 
! Отговори
До 220 преди 2 години
Еми върви се бодни с кренвирш донесен с баничарка на голям месокомбинат! Скъпоценните ви кренвирши дето ги купи най евтините и са със състав сходен с един колбас за който се твърди, че е от месо, ама нещо няма в него нито грам месо! Който иска кренвирши да ходи да се бодне! Аз с нещо пренасяно в баничарка и складирано в хладилник Мраз няма да се бодна! Още повече когато състава му е всичко, само не и това което се твърди, че е вътре!
209
21
 
3
 
! Отговори
До 220 преди 2 години
Това не го решава нито Борисов,нито ти, нито аз,има си производител който казва какъв да бъде срокът на валидност и начинът на съхранение,всичко друго си е зловреден Слух в Огромен мащаб за което според НК се предвижда наказание!
208
6
 
30
 
! Отговори
До като преди 2 години
До като си плащам осигуровките от там и твоята заплата ще ми мери и кръвното през час ако трябва иначе за какво се плащат осигуровки. Имам и по добра идея кажи на онбашията си който ти бутва конците да се осигурят равни помощи на всички граждани да си останат във вкъщи и да се пазят както в Европата. Нее само да се плямпа зад бюрото талибан.
207
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен217 Най-добре да ни избият всичките, че ковидът - само 4,5 %.
206
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами 216 - да с изтекъл срок са и Борисов много добре знае това защото те са ги поръчвали... А това, че някой си е решил, че ще им удължи срока с 3 месеца, не ги прави повече "в срок на годност"... Нали се сещаш, че те вече са готови на всичко само и само да те боднат поне веднъж :) Ако трябва и от СЗО ще ти удължат срока с 2 години...
205
3
 
38
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Абе Дедо, аз предлагам ваксинираните да се тестват наравно с неваксинираните. И ако теста е положителен, да се карантинирах за 2 седмици. Нали тази карантина е за заразоносителите. Тогава нека и за ваксинираните да бъде. Ама тогава да не реват, ако вакснатите си седят у дома. Всичко друго е дискриминация и фашизъм
204
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава ми върнете здравните вноски, щом така и така на частно ще се лекувам. Като е гарга рошава да е.
203
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според професора хората който не искат да се ваксинират требе да се разстрелават.Така ли е професоре?
202
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По спомен и сега има текст в НК който предвижда наказание за разпространение на неверни слухове по време на заразно заболяване -епидемия,та пръв който трябва да бъде подведен под отговорност по него е лицето Бойко Борисов което днес публично обяви ,че в България се поставят ваксини с изтекъл срок на годност!
201
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В БГ сме добре, мнозинството неваксинирани ще можем да се грижим за хората с рухнал имунитет от малцинството ваксинирани. Да му мислят държавите, в които ваксинираните са значително мнозинство.
200
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не е професор, а е академик :) Това прави нещата още по-трагични.
199
1
 
37
 
! Отговори
Глъм преди 2 години
Аман от отказали се от живота държанки.
198
44
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професора е прав