Недопустимо: Ресторантите отворени, а децата ни затворени

Никъде не се предлага неваксинираните учители да преподават от вкъщи
25 окт 2021 08:49, Елка Василева
154
Недопустимо: Ресторантите отворени, а децата ни затворени
Снимка: архив, БГНЕС

Защо децата бяха затворени първи и ще се върнат ли скоро в училище - коментира Георги Богданов, изпълнителен директор на Националната мрежа за децата пред БНТ.

"Ние постоянно говорим с Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването, защото това, което се случва е абсолютно недопустимо - да бъдат отворени ресторанти, но да бъдат затворени децата ни", заяви Богданов.

Още по темата

Децата са изключително травмирани, особено българските, по отношение на това, че са най-много затворени. Като гражданска организация настояваме, че училищата трябва да бъдат отворени, каза още той.

"На първо място трябва да се даде ясен отговор на това дали учителското съсловие ще се ваксинира или не, при какви условия и защо продължава да има неваксинирани учители, които работят с нашите деца. Второ, има родители, които не искат на децата им да бъдат правени неинвазивни тестове", каза още Богданов.

По думите му хората са наплашени от всичко, което се случва и затова МОН и МЗ трябва да имат ясен план как ще управляват кризата.

"Така, както вървят нещата с пандемията, ние ще бъдем затворени до няколко седмици. Това, което се прави с незатварянето на държавата, е да се изчакат изборите. Малките деца поне трябва да бъдат пуснати да участват, защото на едно дете от 1 до 4 клас не може да му бъде задържано вниманието в един екран", заяви той.

Трябва да се дискутира как ще стане безопасна средата в училище и как да се осигури такава организация на работа, че да се осигури присъствено обучение за децата на тези родители, които нямат против децата им да бъдат тествани с неивазивни тестове.

Според Георги Богданов няма държава, която да предлага мярка неваксинираните учители да преподават от вкъщи.

"Аз не мога да си представя, че един учител ще си стои вкъщи, а 30 ученици ще стоят в клас само защото той не иска да се ваксинира", заяви Богданов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, мерси за миззерията
116
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо, ами съгласна съм на тестове. Но само ако са щадящи. Да се тестват децата и учителите. Но да са в училище.
115
1
 
7
 
! Отговори
о 120 преди 2 години
нали знаеш приказката ,Внимавай какво си пожелаваш, този бойкот е начало на анархия, тръгне ли анарнията тя ще е на всякъде не само за мерките. Нали знаеш другото и име, беззаконие и безнаказаност
114
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не ви иска ваксините! Учителите вече преболедуваха и имат имунитет! Учениците също! Това, че се говори за ваксиниране на хора с имунитет, показва ясно, че целта не е борба с вируса, а просто всички да се набодат с експерименталките!
113
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото искат да наложат като условие за присъствие първо тестване на учениците, а после и ваксиниране. Нема да стане!
112
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 120 Луд ли си? Заради някой *** дето се образова от фейсбук да не ходя на мол? Никога няма да стане.
111
7
 
2
 
! Отговори
NWO преди 2 години
До Сия Ако "новия световен ред" е наистина ред, а не пълна свободия както сега, аз съм с две ръце за. Ако пък и тоя ред вдигне малко нивото на образование, ще е безценен.
110
7
 
15
 
! Отговори
22 преди 2 години
Единственото спасение е пълен БОЙКОТ на молове и заведения. За целта ВСИЧКИ - и ваксинирани, и неваксинирани трябва да го направят, а не да се поддаваме на схемата "разделяй и владей". Когато сме разделени, те ще си прокарват рестрикциите на час по лъжичка. И никога няма да се спрат, докато не набодат всички - и децата включително. А когато моловете и заведенията направят нулев оборот, сами ще направят невероятен протест и сертификатите ще паднат, както видяхме в Москва.
109
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
покойно бе, от 01.11 ще ви затворят тотално, тогава да ви видя какво ще измислите да сте недоволни
108
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 109 Изобщо нищо не си разбрал от интервюто, въобще не говори за печалба както ти си я представяш. Много сте зле антиваксите.
107
2
 
7
 
! Отговори
Никой преди 2 години
няма да се трови, нито учители, нито родители, нито деца...В момента присъственото обучение ще бъде НЕЗАКОНЕН МЕДИЦИНСКИ ЕКСПЕРИМЕНТ...Никой не трябва да бъде подлаган на такива издевателства...Навсякъде в Европа, хората протестират точно срещу това, но МЕДИИТЕ НЕ ИЗЛЪЧВАТ ТЕЗИ РЕПОРТАЖИ...Дори за протестите в момента, в България се споменава между другото...В момента ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА СА ПРОТИВ ХОРАТА...
106
14
 
16
 
! Отговори
Сия преди 2 години
Ваксърите, които са 20% малцинство, със зъби и нокти, с пяна на уста и безкрайна злоба се опитват да наложат новия световен ред, на който и те ще бъдат роби. Мислете поне малко. Мисленето не е вирус, не му се плашете толкова!
105
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е затворил децата! Могат да ходят в мола и на ресторант! Така всички бизнесмени са доволни и обществото ни ще се спаси.
104
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гледате да се отървете от децата си да не да в къщи щото трябва да се занимавате с тях.
103
6
 
14
 
! Отговори
... преди 2 години
Конспираторите я кажете колко починали от ковид има 60млн. Англия последната седмица и колко има 6млн. България. Я кажете какво става в Холандия и Дания които махнах маските даже в градския транспорт и хр. магазини. В кажете колко починали има в 100млн. Германия където всичко е отворено от месец Май. А сега я кажете колко процента са ваксинирани там и колко тука. Мерси.
102
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и къде са ви затворени децата, в къщи ли, кой забранява да излизат на вън никой. Колко човека ходят в ресторант вечер от 19 до 23 часа и колко деца са в училищата от 07, до 19 часа и в градския транспорт.
101
2
 
3
 
! Отговори
Номер2 преди 2 години
Защо цензурирате героят на Иван Вазов от "Под игото", Myнчo?
100
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ресторантите са безопасна среда. Децата да отиват да учат там. Ще им пускат и музика на живо и бизнес ще има. И ядене и пиене. Мутрите на входа ще ги пазят да не им се случи нещо.
99
2
 
4
 
! Отговори
До 104 преди 2 години
Интервюто с Бил Гейтс го има в нета, седят си с една репортерка на масичка на моравата., и си говорят. Репортерката беше отляво. Това не е конспирация, всеки може да го гледа, ако има желание да го потърси. Очаква приход 20 : 1. Когато го чуеш с ушите си, може би ще повярваш, че наистина той не е алтруист.
98
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, щом училището е затворено, а ресторантите не, всички за час по математика и рисуване в един ресторант, а после в друг за география и история!