Заради сертификата броят на ваксинираните на ден скочи три пъти

Ако се беше случило в началото на пандемията, щяхме да сме без маски
275
Заради сертификата броят на ваксинираните на ден скочи три пъти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Доколко са ефикасни новите противоепидемични мерки, ще си проличи в бъдеще, кмята доц. Михаил Околийски, представител на СЗО в България.

Още по темата

"Ако това е начин да овладеем пандемията, значи са добра идея. Служебният кабинет взе решение, което е правилно, може би е закъсняло. Хората, които се ваксинират на дневна база скочи три пъти. Ако това се случваше от началото на пандемията, сега щяхме да махаме маските и да се връщаме по стадионите",  каза още доц. Околийски пред БНТ.

По думите му имаме да извървим много голям път към цивилизоваността на западните страни, където превенцията е на първо място.

"Виждаме над 13% положителните проби, над 7000 човека в болници, но въпреки това смятаме, че това не ни касае. Това е някакъв защитен механизъм, който ни предпазва да не развие някакво депресивно разстройство. Ние сме проваляме в това да обясним на хората защо да вземат това важно решение", добави още той.

По отношение на зелените сертификати доц. Околийски заяви, че сме уникална държава в нерационалното си поведение.

"Да предпочиташ да влезеш в огромен риск да вземеш фалшив сертификат. Ако това продължи, може да има проблеми с признаването на сертификатите ни при пътуване с Европа", предупреди той.

"Ваксиналното покритие при учителите е около 30%.Защо учителите и медиците не се ваксинират?", попита  риторично доц.- Околийски.

Според него има различни механизми, които да се приложат по тази въпрос.

"Във всички други страни, които даваме пример за добри практики, децата се тестват два пъти седмично. Това е една от комплексните мерки, които трябва да се вземат", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските РАЯ или роби отново показаха че с тях може всеки и по всяко време да си прави каквото пойска. С тези ваксини ще ви направчт постоянни клиенти за ваксинация по два пъту годишно защото ваксините са направени така че постоянно трябва да се боцкате за да вървят милиардите и тарикатите да се гушат. За сравнение една кола минава един път на на година на тех. преглед. С цените на тока, горивата, храната и естествено с лекарствата ще ви го набият прав и дълъг защото сте просто едни донори.
139
2
 
0
 
! Отговори
Бay преди 2 години
Браво, че сте постъпили разумно!
138
10
 
4
 
! Отговори
doc преди 2 години
Да изловят т.н. антиваксъри, платени или от простотия и да ги пратят санитари в ковид отделенията, но неваксинирани. Те за заплаха за националната сигурност.
137
0
 
9
 
! Отговори
Властите преди 2 години
Те и през 1615-та властите са викали на всички, че Земята е център на Вселената, а пък то гледай каква била истината. Така че на властите много вяра да нямаш - между 1935-та и 1960-та някъде са затваряли дисидентите в лагери. Новата власт СЗО не е много по-различна, като гледам какви са им прийомите
136
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 144 То и за ваксините никъде не е казано какви са им дългосрочните ефекти или, че нямат такива. Просто злоупотреба с власт е това, както и при Кат. църква.
135
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта е първо икономически срив и после тотална диктатура. Вирусът и ваксините са само повод. Имат стотици по опасни вируси и ако бяха пуснали някой с 30 % смъртност проблемът с ваксините нямаше дори да е на дневен ред. Но те искат да ни настроят един срещи друг - старата тактика - разделяй и владей! Нека не се поддаваме на евтини пропаганди.
134
9
 
5
 
! Отговори
Инквизицията СЗО преди 2 години
Трябва да започнем лов на антиваксър вещици. Само така може да спасим милиони животи. Логиката ни е сила.
133
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 143Кой ги изнудва?Ако искат да работят ,да се ваксинират ,ако не ,да отиват на село ,там ваксините не са задължителни.Тъкмо ще живнат селата и селското стопанство.
132
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 138 Късметлии сте. Дано наистина са безопасни ваксините, но вече има над 26 000 починали официално регистрирани от ЕМА. Има 2 млн. увредени. Всеки да си прецени полза-риск съотношението.
131
1
 
20
 
! Отговори
BG forever! преди 2 години
Ех, едно време със зелена карта в САЩ, сега със зелен сертификат на кафе... А жълта еврейска звезда кога? Какво доживяхме! Но май сме си виновни, щом позволяваме да ни разделят и управляват, като междувременно ни хвърлят прах в очите.
130
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 130Никъде в Библията не пише,че Земята е плоска.Това е твърдение на католиците,че Земята е плоска с център Рим ,а центъра на Рим е Ватикана.
129
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
138 - да не очакваш странични ефекти да се появят след 1 година? Все пак организма се бори, затова и по принцип всички медикаменти се тестват поне 5 години, защото черният дроб, дори и под натоварване издържа приблизително 5 години. Една после ще може обективно да се види за какво става въпрос.
128
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради изнудването да останеш без работа, напливът за сертификати се увеличи. Редакторът ви не става.
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да си знаете 117 Разсъжденията на единтрол, заради когото сме на 112-то място :)
126
14
 
3
 
! Отговори
До 124 преди 2 години
В ЕС 80% са ваксинирани !Ние сме част от ЕС и вие-антиваксърите НЕ сте мнозинство !!!
125
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До asdАма мач ли имало, щото не гледам? Колко завърши?
124
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жълтата книжка бие зеления сертификат.
123
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз семейството ми и някой познати сме от първите ваксинирани,още през месец май.Та,питам ,защо все още ни няма нищо и сме още живи и здрави?
122
0
 
3
 
! Отговори
Mnogo me e strah преди 2 години
До АнонименБрат, ако наистина си ходил в мол, ще ти стане ясно, че пускат всички!!!
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 128 Ние си го пием вкъщи - по-хубаво и по-евтино. Няма да ни прилъжете с това :)