Заради сертификата броят на ваксинираните на ден скочи три пъти

Ако се беше случило в началото на пандемията, щяхме да сме без маски
275
Заради сертификата броят на ваксинираните на ден скочи три пъти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Доколко са ефикасни новите противоепидемични мерки, ще си проличи в бъдеще, кмята доц. Михаил Околийски, представител на СЗО в България.

Още по темата

"Ако това е начин да овладеем пандемията, значи са добра идея. Служебният кабинет взе решение, което е правилно, може би е закъсняло. Хората, които се ваксинират на дневна база скочи три пъти. Ако това се случваше от началото на пандемията, сега щяхме да махаме маските и да се връщаме по стадионите",  каза още доц. Околийски пред БНТ.

По думите му имаме да извървим много голям път към цивилизоваността на западните страни, където превенцията е на първо място.

"Виждаме над 13% положителните проби, над 7000 човека в болници, но въпреки това смятаме, че това не ни касае. Това е някакъв защитен механизъм, който ни предпазва да не развие някакво депресивно разстройство. Ние сме проваляме в това да обясним на хората защо да вземат това важно решение", добави още той.

По отношение на зелените сертификати доц. Околийски заяви, че сме уникална държава в нерационалното си поведение.

"Да предпочиташ да влезеш в огромен риск да вземеш фалшив сертификат. Ако това продължи, може да има проблеми с признаването на сертификатите ни при пътуване с Европа", предупреди той.

"Ваксиналното покритие при учителите е около 30%.Защо учителите и медиците не се ваксинират?", попита  риторично доц.- Околийски.

Според него има различни механизми, които да се приложат по тази въпрос.

"Във всички други страни, които даваме пример за добри практики, децата се тестват два пъти седмично. Това е една от комплексните мерки, които трябва да се вземат", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
5
 
2
 
! Отговори
Йо преди 2 години
Бойко беше подготвил Арена Армеец за болница, тия тука не знаят на коя планета се намират.
159
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майка ми не може да се ваксинира поради автоимунно заболяване..И сега какво? Трябва да остане безработна??? На тези хора, кой ще им помогне?
158
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
164, Как разбра 2019 че си изкарал Ковид, комико? 2019 вирусолозите не знаеха за Ковид-19, но ти го изкара, сложи си диагноза и си велик?????Изкарал си някой грип. Имаше тежък грип в края на 2019. Просто си имал късмет, че не те е мачкал Ковид. Не викай Дявола.
157
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много обичам за интелект и морал да ми говорят хора, които четат данните като дяволът евангелието. Единствените държави, в които няма пик на вируса са тези, в които мерките бяха най-малки или тотално липсваха. В България масово се хоспитализират хора без показания за хоспитализация и масове се дават антибиотици още на първият ден от разболяването. Лечението на болните няма нищо общо с европейското. Ваксинираните масово се заразяват и разпространяват зараза.
156
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето антиваксари просто ги е страх от спринцовка .
155
0
 
2
 
! Отговори
стар комунист преди 2 години
До Анонимен 162 Да, това е ключът за бараката! И кой го е казал- разбира се дядо Маркс!
154
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто не трябва да се влиза в държавен павилион маскиран като "ваксинационен център". Отива се при личния лекар и ако е разбран човек изсипва поредните 0.5ml от астрата в канала и приложението светва зелено.
153
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксарите в лагера в Белене
152
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задължават хората да се ваксинират - непряко, без да ги изследват в някакви си палатки и форгони. Има висока смъртност от тромбоза след ваксините. Как не ви е срам. Това е в абослютен разрез с всякакви правни норми. Самозабрави се и това правителствто.
151
4
 
15
 
! Отговори
Само Абонааатииии преди 2 години
Има ли абонирани за ваксините? Първите игли са безплатни, после не можеш да живееш без иглата, това го знае всеки дилър на хероин.
150
5
 
6
 
! Отговори
:) преди 2 години
*** разбира само от тоягата. И част от западняците са така, но там повечето предпочитат моркова. Затова и живеят много по-добре. Като сложим ниският интелект на 80% от БГ-тата + некачественото образование и ниския морал... става мазало.
149
1
 
20
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
е уж не били задължителни ваксините ама задължавате хората да се ваксинират, тези които не сме притиснати от това да се ваксинираме можем и без да ходим на ресторанти, театри, молове, можем да си пазаруваме по интернет.... ама пък колко хора притиснахте не е истина направо, продажни коп....
148
2
 
9
 
! Отговори
15 години Ковид преди 2 години
За 15 години Ковид 30 ваксини си набихте. А спрете са е!
147
1
 
16
 
! Отговори
мед сестра преди 2 години
До doc А, бе *** с ***, ти нали работя там и виждам за какво иде реч! Болни хора с ъс заболявания характерни за сезона и обострени хронични такива ,а и има и са -болни ,но тях също ги броим за ковид .Изобщо няма никакви други болести освен ковид,ами 1200лв на месец са си 1200!
146
4
 
18
 
! Отговори
Пламен преди 2 години
Изкарах тъпия грип наречен Ковид още в края на 2019, никакъв шанс нямат нещастниците да ме принудят да се ваксинирам с експериментална още ваксина.Няма да им позволя и да ме принудят
145
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 152Е,как какво ще стане ?Ние ще работим с намалено работно време,какъвто беше варианта,но о чудо най-големите антиваксари още на другият ден отидоха да се боцкат.Останаха само две чугунени глави от 17човека персонал.А,бяхме само 3ма ваксинирани!
144
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Капитализмът е екстензивна система, и може да се развива само като разширява териториите си. Работи много просто - приобщава в периферията си евтина работна ръка и реализира печалба. В края на 19в се оказа, че цялата периферия е колонизирана, край на икономическата динамика, тоест капиталистите трябваше да започнат война - ПСВ и ВСВ. Сега е много по-зле заради анимационните филми на Путин. Единственият изход за капитализма е да демонтира икономиката си, да държи населението затворено, ваксинации на 6 месеца и постепенна евтаназия.
143
2
 
17
 
! Отговори
Зелен Фашизъм преди 2 години
Ваксинираните обикалят без маски, разнасят чума най-безотговорно. Те са заплаха за националната сигурност.
142
1
 
18
 
! Отговори
Светофар преди 2 години
Само да поясня за нерабралите! Убеждението е един път, а принудата е всеки път. С принудата народа да се ваксинира си спечелиха по-отявлени врагове, от тези които не са и няма да успеят да принудят. Победата в перспектива е пирова. Друг е въпроса, доколко е полезено да си вкараш в тялото нещо, което си убеден, че не е трябвало да е там. Това съсипва приелия препарата, най-вече психически.
141
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Израел анулираха зелените сертификати на 1.6 милиона души (електронно, с едно кликане на мишката), a според Jerusalem Post броят е дори 2 милиона, заради изтичана нa 6 месечния срок и трябва отново да се ваксинират ако искат да получат достъп до посещение на обществени места.