Борисов убеден: Ако ГЕРБ беше на власт, над 70% щяха да са ваксинирани

Лидерът на партията зове политиците да се обединят около имунизацията
843
Борисов убеден: Ако ГЕРБ беше на власт, над 70% щяха да са ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Над 70% щяха да са ваксиниранитесрещу коронавируса, ако ГЕРБ управляваше, коментира лидерът на партията Бойко Борисов.

„С добро, със зло, щяхме да сме спасили народа, младежта да е на училище и всички да си живеят живота“, коментира той.

Според него единсвеният полезен ход сега е да се обединят хората и да се ваксинират над 70%.

Още по темата

„Това го направи „белият свят“. Хората тръгнаха по нощни балове, а нас ни върнаха не с една, а с 10 години назад“, скочи Борисов.

Той отново обвини президента Румен Радев,  че еднолично ръководи служебното правителство, а „на премиера Янев не му се чува гласа, за съжаление“.

Борисов призова всички партии да се обединят около ваксините.

„Да кажат какво искат от нас. Каквото кажат ще направим, а не да мрънкат от сутрин до вечер и да дават пример с Москва. Месеци наред давахме личен пример с ваксинацията. Говорихме за това. Виждам, че сега узряха за това и сега всички заговориха за ваксини. Хайде по темата ваксиниране да се обединим“, каза Борисов.

Според него здравните мерки, наложени сега, убиват бързите темпове на ваксинация, защото се дават зелени сертификати и на хората с една доза.

„Ако днес се ваксинират с първата доза, чак след 3 седмици е втората и тогава ваксината ще даде резултат. Ако се вдигне ваксинацията на 60 000 ще излезем дълготрайно от кризата. Сега тестове се купуват до изборите. Ама държавата и народа ще ги има и след изборите. Сега имаме над 70 000 карантинирани. С по 5000 карантинирани на ден, ако продължим така, по време на изборите ще имаме над 100 000 карантинирани. Как ще гласуват тези хора? Децата искат да ги тестват, ама родителите или учителите да не се ваксинират“, посочи Борисов.

„Вече и за локдаун заговориха, защото и в Москва е така и е по-лесно. Тези експерименти със зеленените сертификати, с тестовете, които ще въвеждат за децата, хубаво ще похарчат едни пари, но това се правеше по света от една година. Тогава всички бели държави, включително Китай, минаха 70% ваксинирани, като единствен начин да се излезе от кризата“, каза още той.

Лидерът на ГЕРБ попита риторично откъде ще се купят тестовете за децата.

„Има ли обществена поръчка, сертифициран ли е тестът, колко ще струва, кога ще пристигнат“, попита Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ти ли Баце ?
65
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е затова ГЕРБ не са и няма да бъдат на власт.
64
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така Бате Бойко! Докараха страната до здравна, политическа и икономическа криза! Лицемерничаха за мерките преди година а сега ги въвеждат !
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Samo4istvie na jivkovist selendur ohranior drugarja bkp pojarnikarov goviri pribteb baze 70% njamat pari sa normalno jadene a ti debeleesch i se radvasch navzeta seksa deto ti krie milionite v bk moje bi v bansko sa ispania i dr darjavi e jasno kaka andji kada li ti bay bay boiko kaka ja pensioniraha sega erdigan ostana da go zunesch boki aide baze sdrav da si 4e natalito 4aka 4ekmedjeto naoravi i edno mom4enze de 6te e super
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам дали тук е мястото,ама да попитам?Какво наказание предвижда НК за разпространение на неверни слухове по време на заразна болест и пандемия."Ваксините които се поставят в България да с изтекъл срок на годност"
61
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С добро, със зло, щяхме да сме спасили народа,"...........Е, тогава вземи да си починеш от властта няколко годинки докато се пречистиш от "злото".
60
10
 
2
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
До 123Следващия път, когато се разболееш от ангина или инфекция, недей да пиеш и антибиотици.Защото, ако прочетеш листовката със страничните ефекти, ще трябва да се гръмнеш сам. И това също са "отровни субстанции".АКо си истински мъж, ще го направиш.Но ме съмнява.
59
8
 
0
 
! Отговори
до родител преди 2 години
Заслужи си рублите за деня ,,другарю,, .
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен66 Казват се фосилите на СДС.
57
17
 
6
 
! Отговори
Умник преди 2 години
Бат Бойко, изкарвай вече белия кон и дай на феновете на Мууньо да му погалят топките. Да се изкефят за последно
56
16
 
3
 
! Отговори
КЛЕПОУХИ ДС ТРОЛОВЕ преди 2 години
ОЧАКВАЙТЕ ДА ЗАЛЕЯТ ФОРУМА, ЗА ДА ЗАГЛУШАТ ИСТИНИТЕ ЗА МРАКОБЕСНАТА РАДЕВА ХУНТА........... Л*АЙНАРИ - КАТО СВОЯ РАДЕВ...... ИСТИНАТА НЕ МОЖЕ ДА Я СКРИЯТ..!!!
55
1
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тиквата дава по 1 айфон
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да..сигурно!Който не иска ваксина,няма да иска независимо кой е управляващ!Едва ли с такива твърдения ще имате успех на предстоящите избори,под въпрос е колко ще отидат да гласуват, изобщо дали ще има избори!Хората си искат живота без тестове,ваксини и пр.рестрикции!Земята заприлича на затвор и за какво?
53
0
 
16
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
То затова трябва да се говори по-малко и по-внимателно, особено преди избори, щото рискът да кажеш някоя глупост е значително по-голям, когато не спираш да се изказваш. И да се изхвърляш.
52
2
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
С добро, със зло, щяхме да сме спасили народа, младежта да е на училище и всички да си живеят живота, коментира той. ----///---- Аз отдавна ви казах, че този болен психопат това таи в акъла си - насилствена ваксинация. Същите неща е говорил на времето Ленин: " Ако трябва, с желязна ръка ще закараме народа при щастието". Такива мега *** смятат, че са повече от Народа. И кандидатът му за президент, е същата стока - нищожество с мания за величие.
51
3
 
15
 
! Отговори
родител преди 2 години
Ако герб беше на власт щеше да има по стотици на ден уморени , и хиляди млади ззбягали !!
50
2
 
14
 
! Отговори
USA преди 2 години
КАРАИ СИ ЖИПКАТА У ДВОРА И СФИРКАИ С КЛАКСУНА ! ШО СИ 5 ГОДИШЕН !.......БАЦО ДОГОДИНА ТРЪГВА НА УЧИЛИШТЕ !
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раздайте на народа готови сетификати,или нещо,скоето да се защити,поне веднъж постъпете като българи,господа политици. Вие също сте в нашата лодка,запознайте се с плановете им,вие сте веднага след като паднем ние.
48
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че не беше ГЕРБ на власт.
47
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9ти септември, СССР, ДС и внуците на комунистите насадиха трайно недоверие на българите към ваксините, за това днес сме на последно място. На запад при демокрацията където никога не са имали 9ти септември и СССР хората вече удрят третия бустер и се готвят да удрят и четвърти, а нашите raньовци комунисти още не са ударили и първата ваксина.