Лекар: Тези с фалшивите сертификати лъжат само себе си

Мярката, макар и закъсняла, помогна и в момента, смята д-р Бацелова
118
Лекар: Тези с фалшивите сертификати лъжат само себе си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мярката със зеления сертификат макар и закъсняла, помогна и в момента, защото за броени дни се ваксинираха много хора. Това каза д-р Христиана Бацелова, епидемиолог и преподавател в МУ - Пловдив, пред БНР.

По думите й тези с фалшивите сертификати за ваксиниране са застрашени, те лъжат само себе си. Мерките като маска, дезинфекция, дистанция трябва да продължават да се спазват и от тези, които са само с една доза от двудозовите ваксини, посочи специалистът.

Според д-р Бацелова е много вероятно да се стигне до локдаун.

"Притеснявам се от връщане на децата в училище. Там ще продължава да бъде недостатъчно безопасна среда. Не се носят маски или не се носят правилно. Притеснителни са и памучните маски, които не са с добра защита. За съжаление в училищата децата се струпват на затворено. Ако учениците се върнат в клас, ще се увеличат случаите на деца с нужда от хоспитализация", допълни д-р Бацелова.

По думите ѝ филтърът на входа на училищата е трябвало да бъде поставен още в началото на учебната година:  

"Но родители се противопоставиха на това. За съжаление в България се позволява на група хора, които не разбират от епидемиология, да се бъркат на колегите от Министерството на здравеопазването, да протестират, да не са съгласни. Затова стигнахме дотук", смята тя.

Д-р Бацелова призова хората да търсят лекарска помощ при първи симптоми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И таз да се изцепи. Няма лошо. Само дето цените на сертификатите тръгнаха нагоре - от инфлацията ще да е, хахах.
75
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами не е вярно. Ако съм преболедувал и имам високо ниво на антитела + клетъчен имунитет, а държавата не ми го признава и ми ограничава сбободата и правата, то купуването на фалшив сертификат е единствената ми опция. Кой лъже питам? Държавата лъже.
74
2
 
10
 
! Отговори
До 73 преди 2 години
А като се боцкахте като наркомани..какво ви е страх че ние не сме!!?? Че ще ви хване вириса ли ?? Нали се боцна бе коньо.?? Що ревеш за нас ,щото си се набутал
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оле мале, Леле майко, Майко мила са брандовете на това "ентелегентното" същество. Медицинска чалга!
72
0
 
5
 
! Отговори
До 73 преди 2 години
Ела и провери бе човек.. лесно е да плямпаш. Двама от починалите са скорошно бивши полицаи
71
0
 
0
 
! Отговори
до 76 преди 2 години
те точно него сакат да убият щото е с много висок интелект и ще реши световните проблеми !
70
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
74...спецално на теб ли производителите на ваксини ти казаха, че слагат графен или го прочете във Фейсбук?
69
6
 
4
 
! Отговори
До червен бряг преди 2 години
Там сте само роми бе, няма един ваксиниран, тия, дето ужким ги познаваш и били умрели ваксинирани, други познават ли ги?
68
3
 
2
 
! Отговори
До Варненската бутаф преди 2 години
Хахаха,Наѝ-голямата историческа пирамида, символ на бутафорията, да си гледа работата. Или да ни каже източника на данни си, щото твърдението му е Долна лъжа, точно както всичко свързано с този парк. Крадци и мошеници
67
5
 
8
 
! Отговори
До 66 преди 2 години
*** кого пазиш? Ти се боцна и какво те е страх от вируса...ама излезе че и бацканите боледуват... Познавам трима дето умряха от ваксини и няколко дето се разболяха въпреки ваксината...заповядай в червен бряг ,градът е малък и се знае всичко за да провериш ,никой тук не говори с факти а аз да
66
5
 
2
 
! Отговори
До предишния преди 2 години
Боледуват 2 дни и не тежат на здравната система, ама с две мозъчни клетки как да събереш две и две.
65
5
 
11
 
! Отговори
Дни преди 2 години
А пък тия с ваксините лъжат двойно себе си мислейки че няма да се разболеят .То се доказа че с ваксина пак боледуваш.
64
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да отварят всичко и антиваксърите да ***. Айде стига сме ги пазели, време е да се върнем към нормален живот.
63
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам, но аз с ваксина изкарах ковид за 2 дни без симптоми, докато неваксинирани хленчеха как се влачели по 2 седмици. Са тук ще ми скочат с антивакс опорките, че съм се бил заразил, макар и ваксиниран. Е, заразих се, но не заразих никой и ми мина за 2 дни. Толкоз за неработещите и отровни ваксини. А, моята ваксина е от преди 6 месеца. Ако беше От преди 2-3, нямаше и да се заразя.
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо има толкова висока смъртност в България още преди ваксините да ги въведат и дори преди К19. Ей на това да отговорят отговорните лица в това число и медиите. Либералната демокрация убива според мен. Ето например в пандемията има много неясноти. Защо никой не търси от къде се взе вируса кой и защо го пусна на хората. Правителствата са отговорни за ситуацията. Те не искат ваксинация а подчинение. Това ме тормози най много....
61
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз интелигентен човек, който да не се е ваксинирал, не съм срещал. Напротив - тия, дето не спират да плямпат против ваксините са все УО, изпълнени с комплекси и с апирации за значимост с ролята на противници на нещо, доказано ефективно.
60
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека компетентните тук ни обяснят как така ваксините са отровни и колко точно човека са убили. Ако може и статистика за България. Мерси, интелектуалци!
59
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде тия антиваксъри, дето ужким не са амеби, да ни обяснят защо в цяла Австралия има един умрял, а Тук са 240? И защо в Англия са 20 пъти по-малко починалите, като населението е 10 пъти повече. Вече си представям какви теориише родят двете им мозъчни клетки.
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Себе си лъжат,но ги допускат навсякъде. А честните са с отнетите права.
57
4
 
7
 
! Отговори
Бацелкова преди 2 години
да брои бацилите и да не се изказва, без да я е питал някой. Днес всички са се активирали да агитират за отровите....Няма да се тровим...