Учениците от Велико Търново ще учат онлайн от сряда

Степента на заболеваемост в общината е 781 на 100 хил. души
3
Учениците от Велико Търново ще учат онлайн от сряда
Снимка: БГНЕС

Всички училища в Община Велико Търново преминават в неприсъствена форма на обучение от утре, съобщи за БТА Розалия Личева, началник на Регионалното управление по образованието във Велико Търново.

Още по темата

В общината степента на заболеваемост е 781 на 100 хил. души население, което съгласно заповедта на Здравното министерство означава, че всички училища ще преминат в електронна среда за периода в който има заболеваемост от над 750 души на 100 хиляди население на четиринайсетдневна база, уточни Личева.

Това е втората община в област Велико Търново, в която учениците изцяло преминават в онлайн обучение след община Лясковец, където заповедта важи от днес. Онлайн обучението ще продължи до спадане на броя на заразените във всяка община.

В пет общини - Елена, Полски Тръмбеш, Сухиндол, Свищов и Павликени, засега обучението е присъствено заради ниските нива на заболеваемост. В ротационен график са Горна Оряховица, Златарица и Стражица.

Според Личева, родителите могат да наблюдават тенденциите на заболеваемостта за всяка една община в публичния регистър и на сайта на Регионалната здравна инспекция. Навсякъде, където има възход в цифрите, те трябва да имат готовност, че за да бъде създадена безопасна среда, ще бъде издадена заповед за неприсъствено обучение.

В област Велико Търново към днешна дата е отчетена 14-дневна заболеваемост от 614,67 на 100 хил. души население - тъмночервена зона, съгласно Националния план за справяне с пандемията.

През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 200 нови случаи на COVID-19. В областта са поставени общо 71 706 дози ваксини с натрупване, от които през последното денонощие те са 374.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че от този понеделник (25.10.) сме онлайн. Класът ни е под карантина вече. Поне не губим присъствено, ако го имаше.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русенци подготвяте се. Следващите сте Вие.
1
3
 
0
 
! Отговори
все преди 2 години
пак това са терористите които са вьв вагона за маики с деца атентата