Броят на заразените е 4-5 пъти повече от регистрираните официално

До седмица нямало да остане свободно легло в COVID зоните
240
Броят на заразените е 4-5 пъти повече от регистрираните официално
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има опасност до една седмица капацитетът на болниците у нас да бъде запълнен, предупреди математикът от БАН проф. Огнян Кунчев пред Нова телевизия.

Още по темата

Според него ситуацията с пандемията ескалира.

„Каквато и мярка да въведем сега, тя ще даде резултат едва след 10-15 дни. През това време броят на заразените ще продължи да нараства. Ако миналият ноември нямаше локдаун, жертвите щяха да са с 15-16 000 повече. Направете си сметката за сега. Искам да напомня, че в момента броят на заразените е 4-5 пъти повече. Това е най-опасното”, каза още проф. Огнян Кунчев пред Нова телевизия.

„Имаме над 600 заети интензивни легла, а тяхната горна граница е малко над 700, така че са останали не повече от 100 свободни. Следващите дни ще бъдат заети. Погледнете колко е броят на хоспитализациите. Имаме над 7500, а леглата за COVID болни са 9000. Остават най-много 10 дни до запълването им.  Нещата ескалират. Стихията, която върви срещу нас, е неудържима. С меки мерки не мисля, че трябва да се експериментира", каза още математикът.

Според него зеленият сертификат няма да е достатъчен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не сте ли чували, че данъчната декларация може за секунди да се подаде и електронно?
109
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Супер зелен коридор 118 - Е, що не си купи 5 телевизора тогава, 4 хладилнка и 6 печки? Като ти е било толкова свободно и спокойно )))
108
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Задължително тестване на ваксинираните на всеки два дена, зелените сертификати ги самозалъгват.
107
19
 
7
 
! Отговори
IQ тест преди 2 години
Ковид е тест за интелигентност. Който има малко повече "пипе" в главата си отдавна се е ваксинирал и си гледа живота. Който не иска ваксини, сега светът му е крив. Нищо му няма на света, повредата е в неговия телевизор.
106
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се намърдаха,*** математици. Докторите са тези,които могат да дадат,освен прогнози и решения.. Така и историци,и други ще искат ефир Какво ще правите с опустошени души след това.Чрез медиите, направихте пустош.Спрете!!!
105
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви времена дойдоха математиците станаха врачки
104
4
 
5
 
! Отговори
Неук преди 2 години
Броят на заразените е не повече от 2 пъти броят на отчетените. Преди когато се правеха едва по 1-3000 теста може да е бил и над 10 пъти, но сега се тества куцо, кьораво и сакато за почивка, работа , сертификат и се хващат почти всички безсимптомни. Професоре, не сте прав. Не сте отчели аргумента принудително тестване. Това е огромен пропуск за математик, камоли с претенции за словоб.л.удство.
103
4
 
6
 
! Отговори
Крети преди 2 години
В Австрия един сръбски миганин си сложи 5 ваксини в един ден заради бонусите и животното си е живо и здраво. Явно глупавите не умират лесно 🤣
102
17
 
8
 
! Отговори
Супер зелен коридор преди 2 години
В неделя ходих до Технополис, показах си сертификата на телефона на охраната и бях почти сам в магазина. Беше чудесно. Друг път в почивните дни в тези магазини е истинска блъсканица. Защо няма зелен сертификат и за магазините за хранителни стоки, да си пазарувам и там спокойно?
101
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много врачки бе чак и математиците станаха явно в България това е доста добре платено а къде пияндето агент рашо защо не ги заловил тия болни дето се крият Радевщина жалка дружина
100
2
 
5
 
! Отговори
До ГЛАВНИТЕ БУКВИ преди 2 години
Никой не е подложил България на затриване. Матрялът е такъв, че се самозатрива.
99
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е да закрием ковид цирка. Какво ще кажете?
98
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г.зо.да.вци се наричат. Думата я има в български тълковен речник.
97
8
 
4
 
! Отговори
130-ЧОВЕКА /ДНЕВНО.. преди 2 години
....УМИРАТ И ПЪЛНЯТ ГРОБИЩАТА ОТ УМИШЛЕНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА К-19 ОТ ПОЛИТИЦИТЕ НА РАДЕВ И ВОЕННАТА ХУНТА , ЗАРАДИ ТОВА , ЧЕ РУСИЯ НЯМА КОНТРОЛ ВЪРХУ БАЛКАНСКИЯ ПОТОК ОТ ТУРЦИЯ!--ТОЧНО ЗАТОВА СЕ СТИМУЛИРАТ ВСЯКАКВИ ПРЕСТЪПНИ АНТИВАКСЕРСКИ ДВИЖЕНИЯ И ГОРЕНЕ НА МАСКИ , ЗА ДА СЕ ЛИКВИДИРА БЪЛГАРИЯ И ОТСЛАБИ НЕЙНАТА СЪПРОТИВА ПРЕД РУСКИЯ ГАЗОВ И ЕНЕРГИЕН НАТИСК!
96
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня ден Синоптичката като казваше времето и каза къде били пунктовете за ваксинирате такъв цирк не е бил никога
95
4
 
3
 
! Отговори
Хей преди 2 години
До Анонимен 106 бедни до оскотяване, виж как се държат с най - слабите от обществото, инвалиди, болни, стари, държат се както скот би се държал. Знам че е от бедност. Знам че и там няма скрита духовност.
94
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 108: Нарича се фашизъм.
93
6
 
3
 
! Отговори
От Психиатрията преди 2 години
Освен зелени "паспорти" за ваксинация, ще се наложи да се издават и червени за боледуващи, и черни - за пътуващи с еднопосочен билет към "Оня Свят".
92
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на поредната лъжа е всяване на страх и ваксиниране на страхливите. БУНТ!
91
8
 
16
 
! Отговори
Топ новината преди 2 години
нещо не я виждам още! А именно-че Правителството отпуска 13 милиона за тестване на здрави деца! ТРИНАДЕСЕТ МИЛИОНА ЛЕВА! За ЗДРАВИ ДЕЦА! А в същото време събираме капачки ,пращаме СМС-и, участваме в Коледата на президента с дарения-за болни деца! Как се нарича това- про-стотия,наг-лост, безо-чие,***-щина?