Витанов: Не виждам оптимистичен край, ще растат хората в интензивните

В Северозападна България ситуацията никак не е добре, отбелязва математикът
27 окт 2021 14:25, Ния Христова
178
Витанов: Не виждам оптимистичен край, ще растат хората в интензивните
Снимка: БГНЕС
"Днес базовото репродуктивно число е 1.369. Шести ден над 1.3. Натоварването на здравната система е значително. Броят на активните случаи ще расте бързо, ще се увеличават по-бързо и хоспитализациите и случаите за интензивни отделения". 
 
Това написа математикът проф.Николай Витанов в социалните мрежи.
 
"Разпространението на заразата в страната е дифузно - всички области са с такова разпространение. Гледам числата и се чудя какво да ви напиша. Никакви числа, но в Северозападна България ситуацията с дифузното разпространение никак не е добре. То не, че София-град е цъфнала и вързала. Това, което излиза от компютрите, не ми рисува оптимистичен край на октомври и оптимистично начало на ноември", пише още Витанов.
Още по темата
 
"Какво да се прави в тази обстановка? Най-важното е да седите на достатъчна дистанция от другите. Ходете, където искате, правете, каквото искате, но стойте на дистанция. Минимизирайте възможността някой да ви зарази - стойте далеч от места на масови събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, елементарни неща. Който иска, може и да се ваксинира (ама не е задължително). Пак пиша. 
 
Спасяването на давещия се е в неговите ръце. Пазете се, пазете си скъпата биологична собственост, помнете, че тая пандемия ще свърши и ще ви трябват организми в добро състояние за живота след това. Това е за днес. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля", завършва поста си проф. Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв ми е дрес-кода днес? Непрана мЯтълска тениска или сако и вратовръзка секънт-хенд? Аз по това определям ситуацията с ковида напоследък. Нямам време да го чета или слушам.
82
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 86 "Лятото се кълняхте, че няма да има 4 вълна , щото.." Тц. Не си следил нещата внимателно. Лятото конспираторите обясниха, че тъй като не може да се пръска през лятото няма да има четвърта вълна, през лятото, както тоя математиковрачка предсказваше. После когато напръскаха, същите конспиратори казаха "ето, сега ще се увеличат бройките и ще започне четвъртата вълна". Така и стана. Явно конспираторите познават повече от тоя "математик".
81
6
 
5
 
! Отговори
do 91 до 82 преди 2 години
Кое не виждаш?! Когато стане някое произшествие с 3-4 жертви, градовете обявяват национален траур. Сега, когато имаме 100+ жертви дневно отгоре върху средната смъртност за минали години, на никой не му пука. Жестока работа.
80
17
 
2
 
! Отговори
Зъб преди 2 години
Защо не са ваксинирани всички над 60 години, те пълнят интензивно и умират. Просто давайте пенсия само срещу ваксина.
79
5
 
6
 
! Отговори
Ужас -к19 преди 2 години
Тихо не разбуждаите мутафчииски да не почнат пак с : кпп тата и брифингите
78
6
 
5
 
! Отговори
era преди 2 години
от снимката разбрах, че и яйцата се заразяват с Ковид. Статиията не съм чел, че този ми е като развален грамофон
77
11
 
5
 
! Отговори
до 82 преди 2 години
Е къде са умрелите бе? Къде са умрелите? Нали оня, Мутафчийски с черната есесовска униформа ни обещаваше чували с трупове в хладилни камиони? Аз досега не ги видях!?
76
3
 
5
 
! Отговори
billy lourd преди 2 години
Витанката е като стар соц. рокер. Хеви метъл пичовеееееее
75
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти виждаш само къркане и кинти , другарю Витанов , как да видиш оптимистичен край ?!Откъде пак те изкопаха,тъкмо малко ни беше попреминало главоболието от шизофреничните ти брътвежи и плашене !
74
4
 
14
 
! Отговори
до 86 преди 2 години
Отиди да обясниш на образованите 87% ваксинирани белгийци защо пак са с мерки, маски и вкъщи.
73
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мхм. Лятото се кълняхте, че няма да има 4 вълна , щото всички сте го били изкарали. Сякаш изкарването решава проблема. Защо в цял свят се ваксинират и преболедували? Няма да ви обяснявам, щото не може да го разберете, липсва ви образование.
72
8
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 2 години
Витанов, къде гледаш, та не виждаш оптимистичния край? В кристалната топка ли???Ти си едно недоразумение бе!*** от нашите пари, на народа!
71
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професори, ке го ваксинирам с анадолска ваксина.
70
6
 
4
 
! Отговори
Хаховия преди 2 години
на тоя прогнозите ги местя от единия крачол в другия
69
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъропитеци и антиваксъри! Колко още народ трябва да измре за да разберете, че грешите! На първо място сме смъртност и хоспитализации. Ваксинираните държави си живеят живота, нас ни чака локдаун. Малко поне мозък нямате ли ?
68
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В момента две колежки са в болница с ковид за втори път. Едната имаше ноември 2020, другата февруари 2021. Повтаря и още как!">>>>На твоите съчинения ли да вярвам или на доцента? Къде отиде вярата ти в науката хахаха
67
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На бас че тоя за математик не става .Щял да расте броя на заболелите . Истоината е че ще расте докато стигнат 70 % а след това ще почне рязко да намалява. Не мой да смята .
66
6
 
8
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Целта е стопяване до златния милиард,а аз каквото съм си наумил винаги го постигам!!
65
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента две колежки са в болница с ковид за втори път. Едната имаше ноември 2020, другата февруари 2021. Повтаря и още как!
64
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като свършат леглата в болниците има решение и то е дадено от доц. Мангъров - чайче с аспиринче и веднага оздравявавш!