Русия чупи черните рекорди по смъртност от COVID

32% от населението е било напълно ваксинирано
28 окт 2021 14:53, Нели Христова
47
Русия чупи черните рекорди по смъртност от COVID
Снимка: БГНЕС

В четвъртък Русия съобщи за рекорден брой случаи на заразяване и смъртни случаи, свързани с коронавируса, като Москва спря за 11 дни неосновните услуги, за да се пребори с рязкото увеличение на инфекциите.

Официалната правителствена статистика съобщава за 40 096 нови случая и 1159 смъртни случая.

В четвъртък Москва затвори магазини, училища и ресторанти за 11 дни в опит да спре рязкото увеличаване на броя на заразените с коронавирус и смъртните случаи, което се случи след като усилията за ваксиниране зациклиха.

Всички услуги, които не са от съществено значение, включително търговски обекти, ресторанти и места за спорт и развлечения, ще бъдат затворени до 7 ноември, както и училищата и детските градини.

Ще останат отворени само магазините, в които се продават храни, лекарства и други стоки от първа необходимост, тъй като властите се опитват да се справят с вълната от коронавируси, в резултат на която инфекциите и смъртните случаи достигнаха нови рекорди, съобщи АФП.

Русия е сред най-засегнатите от пандемията страни с над 230 000 регистрирани смъртни случая, но властите избягват строгите забрани, наложени в западните страни.

Правителството на президента Владимир Путин възлага надежди на домашните ваксини, като например ваксината "Спутник V", но руснаците се оказват упорити в нежеланието си да се ваксинират.

Към четвъртък само 32% от населението на Русия е било напълно ваксинирано, според уебсайта Gogov, който обобщава данните за COVID-19 от регионите.

Миналата седмица Путин нареди да бъде обявен платен отпуск в цялата страна между 30 октомври и 7 ноември в опит да се обърне тенденцията на нарастване на инфекциите, а властите в Москва последваха примера му, като наредиха от четвъртък да бъдат преустановени неосновните услуги в столицата.

Пътищата в Москва в четвъртък сутринта бяха малко по-малко натоварени от обикновено, но мрежата на метрото в града беше натоварена както винаги, като много пътници не носеха маски.

Властите не изискват от руснаците да останат у дома по време на неработния период и много от тях планират да използват дните, за да пътуват из страната и в чужбина.

Кметът на черноморския курортен град Сочи предупреди за огромен наплив от туристи, а търсенето на полети в Русия за Турция и Египет рязко нарасна.

В сряда Русия регистрира рекордните 1123 смъртни случая от коронавирус за един ден, с което общият брой на смъртните случаи достигна 233 898 - най-високият в Европа.

Русия официално е регистрирала повече от 8,3 милиона случая, въпреки че независими експерти твърдят, че властите омаловажават сериозността на пандемията.

Данните, публикувани от статистическата агенция "Росстат" през октомври, обрисуват по-мрачна картина, според която повече от 400 000 души са починали в страната от коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
3
 
! Отговори
Ганчо зубидрен преди 2 години
Последните години в България умират около 110 000 души на година. Това са по 300 бр. ВСЕКИ ДЕН. Ако сега умират по 200 от или с корона, къде са останалите 300????? Дайте статистика за брой починали тази година, аз я нямам. А къде бе вируса това лято. На къмпингите по морето бе пълно. Например на "Златна рибка" нямаше празен шезлонг или чадър. На 01.01.2021 бях на Шипка и Бузлуджа. Въпреки, че бяхме"под обсада" всички хотели и хижи работеха и бе пълно с народ.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То 1100 случая там ми не е много за милиарди хора.
36
2
 
2
 
! Отговори
Сорос преди 2 години
Не го искат мафиота Путин щом само 32% се ваксинирали не му вярват и това ще е реален вот от нефалшифицирани избори. Да не се крие като мишка в бункера а да подава оставка и да отива в Гулаг.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека се поразчисти малко лошия материал. Всяко зло за добро.
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не! Ние сме рекордьорите. Видяхте ли в какво ни хвърлиха антиваксърите? Кой носи отговорността за това бездействие? Защо сме най-неваксинирания народ в света???
33
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Защо все ни занимавате с пази страна от третия Свят. Ние сме европейци и не ни интересуват евразийски комунисти
32
1
 
2
 
! Отговори
У преди 2 години
Нещо за краварите нали са на първо място в света31
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА.....Нещастнико с истеричния смях, всичките ти пишуркания са такива! Глупост и злоба! Ти от това ще пукнеш, ако други ще умрат от вируси! Алла ще те накаже!
30
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До33Общият корен е натресеният ни комунизъм от руските бандити!От там и недоверието и резервираноста към всеки и всичко!
29
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъра и антиваксърите направиха повече зло на България за 2 години отколкото турците за 500 години.
28
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност ние сме рекордьорите. Това е цената, която плащаме за вярата в конспирации. Смърт и ад! Ваксиниратите държави броят на пръсти умрелите. При нас всеки ден х 150-250 умрели. Да сте се ваксинирали!
27
2
 
1
 
! Отговори
В. преди 2 години
Платен отпуск. Това не знам какво е. Нали сам си плащам отпуската.
26
3
 
3
 
! Отговори
хехе преди 2 години
Защото самогонът е по-добра ваксина дори от спутника!
25
1
 
14
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До пффф: Много странно ми звучи Путин и Били Бой да са се организирали и да чипират и руското население :) Антиваксърите направо как ги съчиняват подобни глупости :) Другото беше ,че информацията за умрели е манипулирана. Представям си как всяка вече наш Стефчо звъни на Путин и Байдън и още 200 премиера и казва: "колеги колко да ги пишем умрели от ковид днес" :) ... Разбират се после той предава на Кацаров той после на шефовете на болници. Просто много хора са напръскани от самолетите тука :)
24
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако катастрофира самолет и всичките 150 души на борда загинат, това ще е трагедия!! В България всеки ден катастрофира по един самолет..толкова са жертвите. Но на никой не му пука. А в Русия всеки ден потъва по един Титаник.. горе-долу толкова умират.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахах, кой, ако не тя?!
22
6
 
7
 
! Отговори
жалко,но факт преди 2 години
Властите спират хората от работа за да се ограничи разпространението на короната, ама редовия 80%- ник вече прави планове за пътуване в чужбина.
21
8
 
15
 
! Отговори
пффф преди 2 години
Антиваксърите сега се въртят като пумпали и се чудят какво да подкрепят и какво да плюят. Хем им дават копейки, хем смъртността в Русия е висока, хем западът лош и чипирал, убивал и не знам си какво, хем на запад почти забравиха за короната. Трудно е да имаш само 2 мозъчни клетки, мда...
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6: "Въпреки всичко той не налага насилствено ваксиниране. Доживяхме да видим изтока с по-нормално човешко поведение от запада." Първо, не съм чул и у нас да има насилствено ваксиниране: ако не искаш безплатна ваксина, си плащаш за тест, ако не- си стоиш в къщи: имаш право на личен избор. Второ: Путин е щстлив, ч еможе да спести от пенсии на ненужните му пенсионери (които и без тва едва докарват до 60-65), за да си строи безаналоговки за убиване и плашене и да обогатява олигарсите си.Панятно?
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз мислих,че ние ги чупим,а те били братушките.