Русия чупи черните рекорди по смъртност от COVID

32% от населението е било напълно ваксинирано
28 окт 2021 14:53, Нели Христова
47
Русия чупи черните рекорди по смъртност от COVID
Снимка: БГНЕС

В четвъртък Русия съобщи за рекорден брой случаи на заразяване и смъртни случаи, свързани с коронавируса, като Москва спря за 11 дни неосновните услуги, за да се пребори с рязкото увеличение на инфекциите.

Официалната правителствена статистика съобщава за 40 096 нови случая и 1159 смъртни случая.

В четвъртък Москва затвори магазини, училища и ресторанти за 11 дни в опит да спре рязкото увеличаване на броя на заразените с коронавирус и смъртните случаи, което се случи след като усилията за ваксиниране зациклиха.

Всички услуги, които не са от съществено значение, включително търговски обекти, ресторанти и места за спорт и развлечения, ще бъдат затворени до 7 ноември, както и училищата и детските градини.

Ще останат отворени само магазините, в които се продават храни, лекарства и други стоки от първа необходимост, тъй като властите се опитват да се справят с вълната от коронавируси, в резултат на която инфекциите и смъртните случаи достигнаха нови рекорди, съобщи АФП.

Русия е сред най-засегнатите от пандемията страни с над 230 000 регистрирани смъртни случая, но властите избягват строгите забрани, наложени в западните страни.

Правителството на президента Владимир Путин възлага надежди на домашните ваксини, като например ваксината "Спутник V", но руснаците се оказват упорити в нежеланието си да се ваксинират.

Към четвъртък само 32% от населението на Русия е било напълно ваксинирано, според уебсайта Gogov, който обобщава данните за COVID-19 от регионите.

Миналата седмица Путин нареди да бъде обявен платен отпуск в цялата страна между 30 октомври и 7 ноември в опит да се обърне тенденцията на нарастване на инфекциите, а властите в Москва последваха примера му, като наредиха от четвъртък да бъдат преустановени неосновните услуги в столицата.

Пътищата в Москва в четвъртък сутринта бяха малко по-малко натоварени от обикновено, но мрежата на метрото в града беше натоварена както винаги, като много пътници не носеха маски.

Властите не изискват от руснаците да останат у дома по време на неработния период и много от тях планират да използват дните, за да пътуват из страната и в чужбина.

Кметът на черноморския курортен град Сочи предупреди за огромен наплив от туристи, а търсенето на полети в Русия за Турция и Египет рязко нарасна.

В сряда Русия регистрира рекордните 1123 смъртни случая от коронавирус за един ден, с което общият брой на смъртните случаи достигна 233 898 - най-високият в Европа.

Русия официално е регистрирала повече от 8,3 милиона случая, въпреки че независими експерти твърдят, че властите омаловажават сериозността на пандемията.

Данните, публикувани от статистическата агенция "Росстат" през октомври, обрисуват по-мрачна картина, според която повече от 400 000 души са починали в страната от коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е 145 млн, а България под 7 млн, т.е. над 20 пъти по-голямо население. Днес ние имаме над 154 починали, а те 1159. Хора, тук е АД!
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е 22 пъти по-голяма от нас.От данните се вижда ,че те са два пъти по-добре от нас.Смъртноста у нас е 200% по-висока у нас. А Вие съобщавате новината за Русия с голяма трагичност.
16
6
 
23
 
! Отговори
Тренера преди 2 години
В момента съм на почивка в Португалия. Тук няма и спомен от корона вируса, всичко работи на пълни обороти и е фрашкано с туристи. Ваксинирани са над 85% от населението. А ние нали сме тарикати и поне още 1-2 години ще мизерстваме..
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми и там дъртите не се ваксинират.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 7Ваксините правят това, което западните лидери ти казват че правят. На практика не е минала и година за да имаш наблюдение и информация дали изобщо правят нещо и какви странични ефекти имат. Така че представител на homo oligophrenus bulgaricus си ти в случая, който сляпо следва пастира без да задава въпроси, на къде го води и как ще се върне от там :) Ай със здраве .
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дааааа, антиваксаджиите нямат националност, навсякъде са еднакви.
12
5
 
10
 
! Отговори
ДЕ преди 2 години
Само ние и руснаците... защо?
11
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, що така. Русия доскоро беше моралната упора на нашите антиваксъри и "вирОснямци". Остана им Беларус, ама гледам и там имат по 2000 дневно и по 20 (официално) починали на ден.
10
7
 
9
 
! Отговори
roslio преди 2 години
Ако Путин им раздава и по каса водка , ще се ваксиниран всичките на момента.
9
2
 
5
 
! Отговори
дo 9 преди 2 години
И аспиринчета!
8
5
 
10
 
! Отговори
Русия към България преди 2 години
Не сте сами. Ще мpем заедно.
7
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пратете спешно Мангъра и един самолет с чай..да помага
6
9
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 2 години
При убийство на тъща с чук се казва, че "всеки кове сам съдбата си".Руския иддиотизъм трудно се изкоренява. Имат собствена ваксина, но не се ваксинират. За българския няма да говоря, защото видът homo oligophrenus bulgaricus е световно известен. Ако още няма недоразбрали, ваксините не лекуват, а помагат човек по-лесно да се справи със заболяването, и пак не е 100% сигурно, че всички ще придобият такива възможности.
5
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпреки всичко той не налага насилствено ваксиниране. Доживяхме да видим изтока с по-нормално човешко поведение от запада. В интересни времена живеем.
4
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го причини. Защо не се ваксинираха като нормалните държави? Защо ние не са ваксинираме? Никой не ни е виновен. Сами сме си виновни, че повярвахме на антиваксърите
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мдаа - пийте си хапчетата редовно, господине.
2
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за някой държави това е добра новина, когато става по слаба русия, америка сигурно празнуват, повече водка да им се даде за да спиртосат вируса и да отшуми всичко
1
9
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Еми те самолетите от вьздуха пръскатИмаше един интересен филм - самолетни следи преди време , всичко показано в него ми се видя конспирация - вече не сьм сьвсем сигурен