28 са офертите за щадящи тестове за учениците

Те бяха отворени в присъствието на медиите
30 окт 2021 12:10,
41
28 са офертите за щадящи тестове за учениците
Снимка: БГНЕС

28 са офертите за щадящи тестове за учениците. Те бяха отворени днес от Анастасия Чонгова, и.д директор на Дирекция „Стопански дейности и обществени поръчки“ на Министерството на здравеопазването и председател на специалната комисия.

Това стана в присъствието на комисията, медии и представител на Министерството на образованието и науката.

Припомняме, че на 26 октомври, на сайта на МЗ беше публикувана „Покана до всички заинтересовани лица за закупуване на бързи антигенни тестове за провеждане на индивидуално неинвазивно изследване на SARS-CoV-2 с цел скрининг на ученици от 1-4 клас и осигуряването на по-продължително провеждане на учебния процес присъствено“. Крайният срок за представяне на оферти беше вчера, 29 октомври, до 17:30 часа.Общото необходимо количество тестове, посочено в поканата, е до 400 000 броя, като тестовете трябва да се изпълняват с проби от слюнка.

На всеки участник беше дадена възможността да оферира различни количества тестове, в зависимост от възможността да извърши доставка в срок до три работни дни след сключване на договор.

Критериите за избор на изпълнители са най-ниска предложена единична цена и най-кратък срок за доставка. Няма ограничение по отношение на броя изпълнители, с които ще бъдат сключени договори.

В началото на следващата седмица 9-членната комисия ще представи на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров доклад относно класирането на участниците, след което ще бъде/бъдат сключен/и договор/и за осигуряване на щадящите тестове за деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да,няма да се тестват ,но ще стоят у дома.Не че в училище много учат,но може да не им признаят домашното обучение,защото за нежелаещите тест,няма да има специални онлайн часове-обучение.Върхушката точно това иска,*** поколения,белязани души,съкратено население,евакуации,разделени деца от родители,градове концлагери ....
34
1
 
1
 
! Отговори
Толкова преди 2 години
Тествах се с PCR седмица след втората ваксина, защото трябваше да са минали 2 седмици след нея, за да мога да пътувам, а трябваше да летя по-рано. Разбира се, за пореден път PCR-ът ми беше отрицателен.Истината е, че някои четете измислени истории, а други разполагаме със собствените си.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министъра ,щом се купуват ваксини без посредници или фирми и се получават от РЗИ ,къв е проблема ,а.и защо е нужна фирма ,тръгнаха приказките вече
32
0
 
4
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Надявам се най-после да ви дойде умът в главата и да осъзнаете, че българското образование е много зле и децата ви няма да загубят нищо, ако постоят онлайн, отколкото да ги превърнат в опитни мишки , за да заграбят 13-14 милиона лева.
31
0
 
4
 
! Отговори
Децата преди 2 години
няма ДА СЕ ТЕСТВАТ, ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА И С НИКАКВИ ТЕСТОВЕ...Присъственото образование ПРИКЛЮЧИ...Никой родител, учител и дете, НЯМА ДА УЧАСТВА В ТОВА ИЗДЕВАТЕЛСТВО.....Който иска ДА Е ЛАБОРАТОРНА МИШКА, да ходи присъствено.....Каквото и да са ВИ НАРЕДИЛИ, НЯМА ДА ГО ИЗПЪЛНЯВАМЕ....А предателите, ще бъдат ликвидирани от Господарите им..
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като вкарат тестовете ще ви изкарат децата много болни и тях ще ги пратят на поточната линия за дупчене. Всичко просто лъщи, че се не трае!
29
9
 
6
 
! Отговори
LS преди 2 години
При тези рекордни бройки на починали и заразени, някои от коментиралите по-долу продължават да са алчни и нагли. Не искате затворени училища, не искате и тестове, при положение, че тези милиони ще ги плащаме ние данъкоплатците. Занимавате ни с близалки, докато наши близки починаха без време! Цял живот слушам за солидарност и отстъпване за децата, сегашната ситуация поне временно изисква малко съпричастност към по-възрастните. Ще дойде и наш ред, да се тестваме с ракия и салатки, помнете това!
28
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви тестове на децата. Не е ясно с какво ще са заразени! Хора пазете си децата!
27
3
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
За съжаление повечето са фалшиво отрицателни.
26
0
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
За колко време ше свършат тестовете :)))
25
3
 
20
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Тези щадящи тестове са абсолютна измама и не тестват абсолютно нищо и имат не 57% достоверност, а под 10%. Не се съгласявайте да ви тестват децата, защото фалшивите положителни резултати ще са оправдание за следващата престъпна мярка - задължителна ваксинация както в Италия. Нека детето ви учи онлайн и да бъде частен ученик.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пара ще правят
23
4
 
15
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Няма да се тестват ВАКСИНИРАНИТЕ и преболедувалите деца! Хахахахаха познайте ЗАЩО не искат да лъсне цялата истина???!!!!!!
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нов търг за детски близалки. Важно е да храним китайската икономика. Вместо целия свят да им направи бойкот заради китайския вирус, то всички се кланят на китайските комунисти.
21
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затварят училищата,мрънкате,искат да ги отворят,но условието е да тестват децата,пак мрънкате! Какво искате вие,по какъв начин да ограничат разпространието на вируса и да отворят училищата,хайде дайте разумно решение .
20
4
 
14
 
! Отговори
Т К О преди 2 години
Ей така се прави по Кацарски, Радевски, Ниновски, дс и др. Никой не ги иска тези тестове и не си дава съгласието, но тези си мислят, че с платени *** от 119-то или 51-во ще излъжат хората как това е единствения вариант за присъствено!!!!!!!!!!
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние народа 80%неви искаме никакви ваксини и тестове проклети убийци няма да ви минат номерата дано най скоро време всичко се провали и да горите в ада проклети убийци
18
0
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Е те са "безплатни" само 20 лева ХАХА ХАХАХАХАХА ХАХА
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то участника е класиран на първо място е ясен. 80% от тестовете, където е намесена държавата се внасят от фирмата на Мангъров, както и лабораториите по летища и граница пак са негови.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извънземни си говорят между тях "Казах ли ви че НЕ са интелигентни"