Ексминистър поиска задължителна ваксинация срещу коронавируса

Хората вярвали на врачки, но не и на лекарите
321
Ексминистър поиска задължителна ваксинация срещу коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Идеален е вариантът със служебно правителство да се въведе задължителна ваксинация в страната, смята бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков.

Още по темата

„Тези, които са против мерките, зеления сертификат и ваксинацията, не дават никакво предложение за справяне с пандемията. Всички се сърдят, протестират, но не дават решение от своя страна. Аз бих дал решение - задължителна ваксинация. Доказа се, че ваксината  е сигурна и няма странични ефекти. Тя е имуногенна”, коментира той пред Нова телевизия.

Лекарят отново напомни, че ваксината няма да ни предпази да не се заразим с COVID-19, а ще ни помогне, ако това се случи, да преминем през вируса по-леко.

Той призна, че недоумява защо хората все още вярват, че ще ги чипират.

„Постоянно се чуват глупости, свързани с ваксините. Лошото е, че обществото вярва в това, че ще бъде чипирано. Хората са склонни да ходят на врачки, да се лекуват по интернет, но не и да слушат лекарите”, допълни Ненков.

Според него ръководителите на държавата допринасят за недоверието към медицината.

„Опитвам се да бъда максимално честен, когато говоря за това какво представлява вирусът и какъв е смисълът от ваксината. Целта не е да ги убеждавам да се имунизират. В крайна сметка всеки ще прецени сам”, обясни лекарят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
26
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Тъпан дългосвирещ, ваксина, за около година, има ли и през какъв период, трябва да се боцкам
211
0
 
27
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Това, че един индивид носи бяла престилка и се титулува "д-р", не означава, че е пси-нормален и безвреден за останалите хора. Докторите стават доктори с една хвърчаща бележка от психодиспансера.
210
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министте,първо ваксинирай твоите колеги ,защитен те не желаят и им правят безплатни тестове преди даолязат на работа ,и защо никой не говори по темата ,не зависимо от коя партия са доктор или професори
209
3
 
22
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
След като самият той признава, че ваксината не спасява от заразяване, остава аз да си преценя колко тежко предпочитам да го карам. Говоря хипотетично, защото аз по принцип не признавам съществуването на ТОЗИ вирус. Не съм го срещал и едва ли някога ще го боледувам. Всъщност, 100% е сигурно, че аз няма да го боледувам. Въпрос на добър ген.
208
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този от отпадъците ГЕРБ ли беше?
207
1
 
15
 
! Отговори
До 226 преди 2 години
Кой може да ти гарантира каквото и да е? Единствено ако ск купиш електроуред може да ти гарантира, че ако се развали в първите две години ще ти го ремонтират или заменят с нов безплатно. Кога ще разберете, че в медицината такова нещо като 100% гаранция няма? Никога не е имало 100% ефективна ваксина, няма и да има - това е практически невъзможно.
206
4
 
6
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
А врачките и бг-мама ли са безгрешните? ---///---- Логиката, здравият разум и Конституцията са безгрешни в случая. Лекарската гилдия като цяло е пристрастна по този казус. И то силно пристрастна. А голяма част от докторите застъпват откровено ненаучни позиции и са доста съмнителни откъм психологично здраве.
205
1
 
11
 
! Отговори
инженер преди 2 години
В този ред на мисли, понеже всеки вика "дайте решение", първо аз не съм лекар за да давам точно АЗ решение, но като гражданин имам право на мнение и несъгласие нали?Второ, но не на последно място, крайно време е в България да сложим край на говоренето, а да се почнат реформи в здравеопазването. България трябва да не бъде най-бедната държава в ЕС.И още нещо: Да спрат лъжите. Да започне да се казва истината. Ваксините вършат работа, но са доброволни. Проф. Илко Гетов каза верни неща.
204
1
 
17
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
До я да видим: Аз не бих се набол дори и тоз убавец да ми обещае, подпише и ли пък, опазил Бог, гарантира каквото и да било!
203
4
 
2
 
! Отговори
До 219 преди 2 години
Какви сървъри, уе параноик? Аман от технически неграмотни хора, които се изказват за щяло и нещяло... На кой му трябва тая информация, че си бил от еди-колко си часа до еди-колко си часа в кварталната кръчма или в мола? И за какво ще я използва. Като си почнал с конспиративните теории - ами, дорязвий ги. Нека да видим как Гейтс ще използва информацията, че чичо Пенчо от Сунгурларе е бил в кварталната кръчма от 7 до 11 вечерта.
202
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опитвам се да бъда максимално честен! -///- Опитвам се т.е. още не е, максимално т.е. все още не изцяло, честен т.е. досега не е било така. Такива трябва да търкат затворническата скамейка, а не да дават второстепенни интервюта по разни вестници!
201
4
 
17
 
! Отговори
Лудо младо преди 2 години
Ковид-ваксината, всъщност Ковид Анти-ваксината, прави точно пртивоположното на това, което обещава да направи - а именно, спира изграждането на N-антитела в организма на ваксинирания, ако се зарази с Ковид след като е "ваксиниран"! Тази информация излезе от висш лекар в немското здравно министерство! Според него, точно тези N-антитела имат способността да прекратят тежко изкарване и смърт при повторно заразяване! Вероятно сме свидетели на едно от най-големите престъпления срещу човечеството!
200
1
 
14
 
! Отговори
инженер преди 2 години
Мирославе, понеже те знам че си готин, ще се постарая и аз да бъда максимално честен. Сам твърдиш, че ваксината не предпазва от заразяване. Познавам и много ваксинирани и болни, приятели, колеги, близки. Не съм против ваксината. Не виждам смисъл в т.нар. "сертификат" след като и ваксинираните сеят заразата.Наясно съм как се слагат чипове. Ваксините не могат да станат задължителни, докато не получат "Full authorization" от EMA и не отпадне декларацията за информирано съгласие!ФАКТ!
199
5
 
1
 
! Отговори
До 220 преди 2 години
А врачките и бг-мама ли са безгрешните?
198
5
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Хората са склонни да ходят на врачки, да се лекуват по интернет, но не и да слушат лекарите ----///------ Кой и кога е доказал, че лекарите са последна инстанция и са безгрешни ?
197
2
 
18
 
! Отговори
ЧИП преди 2 години
Е че няма ли чип??? Сертификата какво е ? Хартиен чип.... След като те сканират да те проверят не се ли отчита в сървърите кога, къде и колко време сте били??? Това ако не е чип за следене, здраве му кажи.....
196
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще формираме нова терористична групировка - " "Мъчениците от Антивакса " и ще ви почерним бедния животец ... :D
195
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всякакви задължителни ваксини и ограничения на правата на гражданите на здравна основа (сертификати) са противоконстиуционни според основния закон на която и да е държава.
194
1
 
7
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Ще ми бъркат в носа когато се налага и няма да се ваксинирам ,какво ги бърка ваксинираните.
193
1
 
23
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 2 години
80 процента от лекарите не са ваксинирани- 80 процента от служителите в РЗИ не са ваксинирани а Вие ни карате ние да се ваксинираме.....Напускам не попълвам декларация и не се ваксинирам. БГ да ми върнат внесените пари в хазната и да вземат гражданството ми и се изнасям....