Ексминистър поиска задължителна ваксинация срещу коронавируса

Хората вярвали на врачки, но не и на лекарите
321
Ексминистър поиска задължителна ваксинация срещу коронавируса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Идеален е вариантът със служебно правителство да се въведе задължителна ваксинация в страната, смята бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков.

Още по темата

„Тези, които са против мерките, зеления сертификат и ваксинацията, не дават никакво предложение за справяне с пандемията. Всички се сърдят, протестират, но не дават решение от своя страна. Аз бих дал решение - задължителна ваксинация. Доказа се, че ваксината  е сигурна и няма странични ефекти. Тя е имуногенна”, коментира той пред Нова телевизия.

Лекарят отново напомни, че ваксината няма да ни предпази да не се заразим с COVID-19, а ще ни помогне, ако това се случи, да преминем през вируса по-леко.

Той призна, че недоумява защо хората все още вярват, че ще ги чипират.

„Постоянно се чуват глупости, свързани с ваксините. Лошото е, че обществото вярва в това, че ще бъде чипирано. Хората са склонни да ходят на врачки, да се лекуват по интернет, но не и да слушат лекарите”, допълни Ненков.

Според него ръководителите на държавата допринасят за недоверието към медицината.

„Опитвам се да бъда максимално честен, когато говоря за това какво представлява вирусът и какъв е смисълът от ваксината. Целта не е да ги убеждавам да се имунизират. В крайна сметка всеки ще прецени сам”, обясни лекарят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек е луд!!!
191
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
д-р Мирослав Ненков бил за въвеждането на задължителна и принудителна ваксинация, но не казва дали той самият е ваксиниран. Ваксиниран ли си, докторе?
190
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте това видео от доктор, всъщност същата е бройката от починали преди години от свински грип.https://youtu.be/cu7qGFN9hZU
189
0
 
32
 
! Отговори
я да видим преди 2 години
Аз съм съгласен, при няколко условия - да отпадне подписа за информираното съгласие, държавата писмено да поеме пълната финансова отговорност за евентуални за щети след ваксинацията, включително загуба на работоспособност. Да накарат и застрахователите да сключват здравни застраховки и застраховки живот без да пише с малки букви, че ако се ваксинираш с екперименталките за Ковид застраховката отпада, защото сега така пише. Ако тоя измекярин и другата пасмина го гарантират това, ще помисля
188
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 191 "..че ти го караш леко,но диабетика,хипертоника,сърдечно болния,астматика няма да имат твоята участ." --- Това не са рисковите групи на коронавируса, а рисковите групи на неадекватното ни лечение. Затова е голямата смъртност сред тях. Тези хора не могат да понесат лечение с по няколко антибиотика и силни лекарства с гарантирани странични ефекти!
187
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше лекар този комплексар, нямаше да се препитава с разказване на дебелашки вицове по радиото...
186
7
 
3
 
! Отговори
анонимен до 207 преди 2 години
Докато комунисти управляват,пари Европа,няма да дава много. Само трохички. След като левицата плюе на Запада,какви пари може да очаква. Русия да им дава.
185
3
 
9
 
! Отговори
Somebody преди 2 години
Безсмислени шляканици с неизвестно каква цел... Точно Ненков па кати бив министър отлично знае, че без една ваксина да е включена в задължителния имунизационен календар това няма как да стане. Отгоре на всичко, това противоречи на политиката на ЕС, а България трябва много да слушка, ако иска парички и въвеждане на Еврото... Може би цели да ,,сплашва" хората или просто да ,,заема позиция", но това без стойност в случая...
184
22
 
5
 
! Отговори
До 202 преди 2 години
Подкрепям. Антиваксъри млади, прави, се бият в гърдите булгaРР, но не мисли, че ако той може да го изкара, майка му, баща му, дядо му не може. И ако нямаше и 20% ваксинирани, та като ни пипне да бягаме в интензивните вече всичко щеше да прелива с болни. Но кой да мисли, че това е общество, а не всяка коса за свои крак.
183
6
 
25
 
! Отговори
За нас преди 2 години
Бай Ненков,знаеш ли,че в Русия хората с нулева кръвна група не ги ваксинират,но препоръчват за другите групи?Земи прочети нещо различно от Брюкселските директиви,доктор си все пак,умен човек си,дето се вика и рушвети си вземал!
182
11
 
4
 
! Отговори
Германец преди 2 години
То че така ще стане е ясно. Хубаво е, че вече се изричат нещата на глас. Да няма после "ама аз не разбрах".
181
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полза от ваксина не съм видял. Само болни и дори починал дядо след ваксина. Всичко е една голяма лъжа!
180
9
 
6
 
! Отговори
До 191 преди 2 години
А щом си медицинско грамотен,не отчиташ ли факта,че ти го караш леко,но диабетика,хипертоника,сърдечно болния,астматика няма да имат твоята участ Е!?Редно ли е да плюем и да маскарим ваксините без да имаме грам аналитичност за атаките си?Редно ли е да влияем на болните хора и да им вменяваме страх от ваксините.ОК,здрав си-твоя работа дали да се ваксинираш или не,но да компрометираш ползата от ваксинацията е недостойно !Съжалявам,че обшеството ни стана толкова егоистично,зло и в***рварско .
179
9
 
16
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Само Възраждане с номер 5
178
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ставаше за нещо, нямаше да е екс. Да си трае най- доре. Никой не го пита.
177
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е против конституцията! Защо се дава трибуна на всякакви нестабилни хора?
176
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да е зле да разпитат господина предлагащ публично такова нещо защото това е престъпно...
175
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще ги задължиш бе магар.е ***.о...!? Самото предлагане на такова нещо е престъпление!
174
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да гласувам за политическа сила, която смята да действа по болшевишки. Десен избирател съм, но десните са неузнаваемо леви с тоя ковид.
173
9
 
14
 
! Отговори
Личен опит преди 2 години
Ваксинирах се първа игла април, втора юни. Хвана ме сега и първите дни беше страшно. После от третия ден бях само отпаднал, нямах температура, нито кашлица. Като се оглеждам, ваксината ме е опазила от по-тежко протичане. А това не беше никак леко. Нека всеки го прекара леко, явно ще го лепне всеки един ден. Но който се чувства слаб, да се ваксинира. Това е биологично оръжие, което ти засяга психиката. Чувстваш се почти заминал няколко дни. Моля ви, пазете се и обмислете ваксина.