Планът на МЗ при този брой на болните предвиждал пълен локдаун

Ситуацията с реанимационните легла и интензивните - критична
458
Планът на МЗ при този брой на болните предвиждал пълен локдаун
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„При сегашните обстоятелства с коронавируса планът предвижда пълно затваряне на държавата. Ние дадохме възможност да не се стига до там при условията на зелен сертификат - на осигурена безопасна среда“. Това каза здравният министър Стойчо Кацаров пред bTV.

Още по темата


Той заяви и че ситуацията с реанимационните легла и интензивните е критична и че ще се разкриват и в други болници такива освен в „Лозенец“.

Кацаров добави, че ще се командироват специалисти от по-малки лечебни заведения там, където ще има възможност за разкриване на реанимационни легла.

Според него все още можем да се справи със ситуацията, но ако спазваме мерките и се ваксинираме.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


458
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
389
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та какво се пенеше Радев преди седмица? ББ ни бил затварял с КПП-та, този шъ ни оправи със сетрификати. ББ е генерал за разлика от този миррризливв чччотрап. Направи необходимито и бяхме с най-мекия режим след Швеция. Да не говорим, че комшиите излизаха до магазина с sms, а други петък, събота и неделя бяха затворени вкъщи. Какво стана с ясните критерии за мерки. Още преди месец трябваше да затварят. Айде вдигай юмрук и на Шипка! През трупове ще мине за да се докопа до кокала!
388
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Другаря Кацаров най добре в Дупница да пасе стадо овце.
387
6
 
18
 
! Отговори
Така е! преди 2 години
Така е като същият този служебен министър в първото служебно правителство направо спря ваксинирането, вместо да го засили!
386
6
 
10
 
! Отговори
fact преди 2 години
докога ше ви слушаме вас? ДВЕ ГОДИНИ ЛЪЖИ СТИГАТ
385
1
 
6
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 2 години
Айзде де страхливци....
384
9
 
12
 
! Отговори
DA преди 2 години
Определени Българите, сте си решили да се самозатривате.Само след време като оставите на науката и изледователите да изледват самозатриването ви към коя група да ви пречислят. Хомо Хабилис или Хомо Ереткус ,защото определено не сте Хомо Сапиенс???
383
2
 
9
 
! Отговори
ми ко преди 2 години
са майте гай тъй? пущай кепенците и затваряй вилаета, то не мяза и на държава вече
382
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мярката ви с зеленият сертификат не работи. Приложението за проверка постоянно се бъгва. Поне му вижте отзивите. Все пак държавата е възложител. Отделно за да има ефект трябва да се въведе навсякъде магазини за хранител и стоки големи и малки, държавни и институции, банки и още куп други места.
381
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има локдаун,ще е хубаво да се извърши и принудителна ваксинация,за да няма повече локдауни.
380
11
 
12
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Само Възраждане с номер 5
379
8
 
18
 
! Отговори
МмАаНн преди 2 години
До АнонименНе е нужно да се чака 2-3 години. Само след един месец болниците ще се напълнят с ваксинирани, за съжаление. Много искам лечението им да се плаща от държавата, а не от моите здравни вноски. Все пак тя ги задължава да се ваксинират с този "чудодеен продукт" и им "гарантира", яв няма да се разболеят или ще си го изкарат вкъщи. Тогава да си боледуват вкъщи.
378
1
 
19
 
! Отговори
Кацата е човек без-- преди 2 години
собствено мнение !!! Слушах го по радиото и го попитаха ,нали е казвал че е бил противник на зелените сертификати и защо си е сменил мнението на което той отговори ,че европейския съд за правата на човека или някаква такава организация е казала че при епидемия може да се налага зелен сертификат и не е против правата на човека -- много мазни хитреци го съветват как да се измъква ,като намазан със зехтин е върти се и тако и вако ....каквот му кажат от ЕС това е -- ние сме НИЩО !
377
3
 
4
 
! Отговори
Държавата Б-я да преди 2 години
Обяви ,че дава заплата на месец за реаниматори по 20 000 лв плюс жилище и автомобил и да си окомплектова болниците ,а не да ни затвая като роби когато им стане по-трудно !При тази оферта мисля ,че много стари кадри ще си дойдат ,освен ако не мислят ,че е някаква грозна шега !
376
3
 
10
 
! Отговори
Не знам по време на преди 2 години
Война някой доктор да е казал че спира военните действия да може да си почине персонала, а какво да кажем за персонала който също бива избиван ,откъде идват нови лекари ? И тогава като няма ,,мазни,, пътеки каква ли ще им е мотивацията ,ужас !
375
1
 
12
 
! Отговори
съсел преди 2 години
значи лекуваме ковид с рестрикции, а за държавният ток няма извънредно положение, демек да е само за вътрешна употреба, заради енергийната пандемия
374
13
 
17
 
! Отговори
Възраждане --план преди 2 години
Пълно изчистване на зелените сертификати,локдауните и търговските дружества(болници ) като лекарите от търговци най--сетне стават лекари ,а пациета от стока става човек ! Гласувайте за Възраждане, ако не искате да ставате жертва на една разбита здравна система !
373
3
 
23
 
! Отговори
съсел преди 2 години
ковид , най опасният вирус се лекува вкъщи, домашно лечение, майкоооо. не ходете в болниците, че имат мн работа, *** си спокойно вкъщи. държавата произвежда ток чрез АЕЦ построен с народни пари, но тока не е за народа, той е за износ. Все едно живея в психиатрия......
372
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямат избор, ваксинирани също си отиват. Сертификатите им зи за тоалетната не стават.
371
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ама в тоя форум тук пълно с овце бе, от тия най-послушните. Дето утре ще си дадат и г.ъз.а когато някой им каже нещо. Наивници смотани. Ще ви видя след няколко години дали някой ще оцелее от вас с отровите които ви набичиха в и.д.иотските тела. Безмозъчни б.о.к.л.у.ц.и. Затова целия свят е на такова дередже защото вярвате на всичко което големи каже....Марионетки
370
8
 
7
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Ако погледнеш от една страна колкото повече антиваксери в гробищата какво лошо има...най големите антиваксерите са факултетниците от факултета !