Родители и учители протестираха срещу тестването в училище

Според недоволните тестването няма да спре пандемията
171
Родители и учители протестираха срещу тестването в училище
Снимка: БГНЕС

Родители и учители, които не са съгласни децата редовно да бъдат тествани за Сovid-19, като условие да се върнат в класните стаи и да учат присъствено, излязоха на протест в София.

Протестиращите изтъкват, че тестовете не са достоверни и няма да спрат пандемията и са против решението децата, чиито родители откажат тестване, да преминат само на дистанционно обучение.

Протестното шествие започна в 15 часа пред входа на НДК и продължи до Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и Президентството. За кратко беше блокирано движението по бул. "Цар Освободител", предаде БНР.

Преди това с възгласи "Оставка!" недоволните замеряха сградата на Министерството на здравеопазването с близалки, с което изразиха несъгласието си с този тип тестване на учениците. Участници в шествието заявиха, че Covid-19 не е опасен за децата и те трябва безпрепятствено да се върнат в клас.

Протести са организирани и във Варна, Велико Търново, Гоце Делчев, Монтана, Силистра, Стара Загора, Чепеларе и Ямбол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: протесттестване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв ви е проблема!? Щадящо е изследването!!!! Страх ви е, че ще заключат семейството , ако детето е положително! Ами да ви заключат, щом се налага! Няма да сеете зараза известно време!!! Ами детето като вдигне Т януари и се разкашля, Ко прайм? Ако е тествано и се знае, че не в ковид, родителя по друг начин ще гледа на баналното разболяване. Ама на вас зора ви е да не ви разберат, искате да скриете. Масово народа си търсеше, че е болен и си хойкаше и за това пред два дни ходим по погребения.
44
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лигльовци какво ше му стане на дето като плюе в капачка утре и за въшки няма да искате да ги проверяват айде малко по-сериозно
43
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ле ле какви идио*и е заради това децата и ние ще седим затворени това не искам онова не искам като не искаш в къщи заключен и това е
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 45 какво училище бе , ти ще си седиш вкъщи жалко че и детето ше страда абориген
41
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчо умреНо се пази тайна
40
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предупреждавам, че ако учат дистанционно, ще протестирам да учат присъствено, а ако учат присъствено ще протестирам, че трябва да учат дистанционно. Също така предупреждавам, че ако се правят тестове на децата, аз не съм съгласен и ще протестирам, а ако не се правят тестове ще протестирам защо не се правят тестове
39
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
идио*и пред Пирогов няма да ли протестират ,е заради такива сме най-зле в света и ше си седим по къшите
38
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял свят е така, а един иска вън от ЕС. Та тогава съвсем я закъсахме! Този, като не иска в ЕС, да върви в Африка. На повечето места там още няма ваксини, тестове. Да си живее там хубав свободен живот с дечицата. Там няма да им предлагат тестове.
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОооКоя зараза бе, мушмурок?
36
10
 
8
 
! Отговори
до 42 преди 2 години
"Тестове с ДО 51% достоверност????? Вие сериозно ли??????"-------------------С хвърляне на ези-тура ще постигнат същата точност като при тестовете. Ези за болен, тура за здрав и каквото се падне.
35
13
 
18
 
! Отговори
Ооо преди 2 години
*** моля ви, събрали се стотина некомпетентни далака и малообразовани родителски тела и цяла манифестация. Като не искате тестове и ваксини и тази година децата ще учат онлайн, защото децата са като плъховете, неосъзнато разнасят заразата и това е факт.
34
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще чупя ръцете всеки пипнал детето ми! Предупредил съм ги в училището.
33
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над главите на политиците се надвесва все повече проклятието на българските майки. Децата не се пипат. Да се свалят нечистите ръце и мисли от тях. Наказанието ще бъде неминуемо.
32
14
 
15
 
! Отговори
eve1 преди 2 години
Всеки полуграмотен в тази държава протестира против нешо и не дава никакво смислено решение на проблема.Според мен трябва желязна ръка и повече бой по ,,най-умната''нация в света,която упорито отказва да се ваксинира и да спазва правила и затова сме на това дередже във всичко.
31
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо тестове, после ваксинация. Не благодаря. Ще ви спрем докато е време.
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"""Хората: да мислят със сивото си вещество в главата..Няма никаква пандемия, в Трета световна война сме..Крайната цел на организаторите /ВАТИКАНА, Г-20, ЕП, ЕС, НАТО и производните им/, е посочена в Планът за възстановяване, който трябва да се реализира до 2026 г. Всички ТРЯБВА ДА СЕ БОРЯТ ЗА БЪДЕЩЕТО.Никой не иска хората да живеят в благоденствие. ИСКАТ СМЪРТ И РОБСТВО..""" --------------------------+ Пропуснахте Китай, Русия, югоизточна Азия. Смърт и робство??? Кои ще са робите, мъртвите ли?
29
6
 
22
 
! Отговори
до Вече казах преди 2 години
Точно това е идеята. Първо почват отдалече наглед невинно, и с втора стъпка започват извиването на ръце, както направиха и със зелената тоалетна хартия. Медиите вече "случайно" започнаха да подхвърлят статии за задължителна ваксинация, така че е ясно за какво се гласят.
28
5
 
1
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Нострадамус,ти ли си ???
27
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемията е пълен цирк! На тиквите, които все още не го виждат, нищо не може да им помогне.
26
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе от където и да се вземат-няма значение бе.Кви деца са вече след 4клас ? Стига с това лигавене ! Намираме се в Пандемия,зависят човешки животи,те тръгнали да протестират Срещу кое бе,животни такива? Срешу някакъв си тест! Да не дава Господ война,природна стихия,химическа авария.А и няма по-сигурен начин тези деца да се научат на съвест,борба,жертвоготовност.Те трябва да минат и по трънливия път в живота,трябва да се изпитат в огъня. Иначе отглеждате едни изнежени егоисти и лигочи !