Родители и учители протестираха срещу тестването в училище

Според недоволните тестването няма да спре пандемията
171
Родители и учители протестираха срещу тестването в училище
Снимка: БГНЕС

Родители и учители, които не са съгласни децата редовно да бъдат тествани за Сovid-19, като условие да се върнат в класните стаи и да учат присъствено, излязоха на протест в София.

Протестиращите изтъкват, че тестовете не са достоверни и няма да спрат пандемията и са против решението децата, чиито родители откажат тестване, да преминат само на дистанционно обучение.

Протестното шествие започна в 15 часа пред входа на НДК и продължи до Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и Президентството. За кратко беше блокирано движението по бул. "Цар Освободител", предаде БНР.

Преди това с възгласи "Оставка!" недоволните замеряха сградата на Министерството на здравеопазването с близалки, с което изразиха несъгласието си с този тип тестване на учениците. Участници в шествието заявиха, че Covid-19 не е опасен за децата и те трябва безпрепятствено да се върнат в клас.

Протести са организирани и във Варна, Велико Търново, Гоце Делчев, Монтана, Силистра, Стара Загора, Чепеларе и Ямбол.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: протесттестване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
13
 
31
 
! Отговори
Вече казах преди 2 години
Ще използват схемата на западните държави. Първо тестват децата и започват да регистрират фалшиво положителни тест резултати. Повечето деца са абсолютно здрави, но това няма значение. Важно е да се каже , че случаите са се увеличили драстично и ще поискат да ги ваксинират. Ако не ги ваксинирате- пак ще стоят вкъщи.
24
8
 
24
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Не искаме тестове, не искаме ваксини, не искаме дистанционно обучение, не искаме мерки, не искаме и да има болни! Евала народе!
23
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото, мили ваксъри, след "невинните" тестчета следва задължителното убождане. Днес тестче, утре препоръчително убождане, вдругиден - задължително. Кога ще има фонд за пострадалите от ваксини? Някога в България такова животно ще има ли? Или тука всичко е цветя и рози, както бълва Куньо от години. Впрочем къде е Куньо - три пъти убоден, пък пак болен?
22
13
 
18
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
Кое е цирк бе,кош вмирисан ? 150 починали на ден ли ? 25 000 починали с К19 ? Претъпкани болници ? Изстрадали хорица покосени от вируса 3два прескочили трапа ?От къде си ти бе ? Къде живееш ? Селянин мръсен ! Социопад ! Колко приятеля имаш бе ? Колко широк ти е социалния кръгозор ? Как е възможно да наречеш цирк всичкото,което се случва ? Да,К19 не апокалипсис ,но хич не е обикновен грип ! Това,че има вероятност да е биологично оръжие го прави още по-опасен,защото ако е така,той е контролиран.
21
19
 
18
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
Тестовете са безобидни и НЕ се вземат от гърло и нос, а ВКЪЩИ СЕ ПЛЮЕ В ПЛИКЧЕ!!! ВСЕ ПАК НАЛИ НЕ ИСКАТЕ И ВАШЕТО ДЕТЕ ДА СЕ РАЗБОЛЕЕ??? ТОВА Е РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА!
20
11
 
12
 
! Отговори
Хората преди 2 години
да мислят със сивото си вещество в главата...Няма никаква пандемия, в Трета световна война сме...Крайната цел на организаторите /ВАТИКАНА, Г-20, ЕП, ЕС, НАТО и производните им/, е посочена в Планът за възстановяване, който трябва да се реализира до 2026 г. Всички ТРЯБВА ДА СЕ БОРЯТ ЗА БЪДЕЩЕТО...Никой не иска хората да живеят в благоденствие...ИСКАТ СМЪРТ И РОБСТВО...
19
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Защо винаги срещу елементарни хигенни мерки протестират някакви с вид на клошари?">>>>Защо клошари винаги коментират негативно протестите?
18
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива тревоги нямам. Отдавна съм решил ,че детето ми няма да бъде тествано. Темата е приключена.
17
2
 
15
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Правилно - всяка отстъпка води до нова офанзива.
16
19
 
12
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Имаш ли някво предложение или решение ????Отхвърлянето на всичко не е решение,госпожо !Ясно е,че има въпроси.Но никой не е подготвен за подобна ситуация.Никой не знае точно как да се реагира.Никой не е супермен и да предвиди всичко.Запада се ваксинира и решиха казуса.Тук заради разни комплексирани п()мияри-конспиратори в съчетание с опр()стачената ни и неграмотна,но горделива нация забатачиха нещата.Жалко е,че и политици неглежираха пандемията,заради девиденти и подведоха обществото !
15
11
 
23
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Не разбирам какъв е проблемът, след като пробата ЩЕ СЕ ПРАВИ ВКЪЩИ ПРЕДНИЯ ДЕН И ЩЕ СЕ НОСИ НА СЛЕДВАЩИЯ В УЧИЛИЩЕ, АКО Е ОТРИЦАТЕЛЕН. ТЕСТОВЕТЕ НЕ СЕ ВЗЕМАТ ОТ НОС И ГЪРЛО, А ТОВА СТАВА ЧРЕЗ ПЛЮЕНЕ В ПЛИКЧЕ!!!
14
8
 
15
 
! Отговори
Гостенин преди 2 години
Ножйт опира вече във кокала!Да видим на кого първо ще изхвърчат чивиите.Дали на глезлите, дето не знаят какво искат или на разумните - да започнат да бият първите!Нещата не са хич розови и ние се връщаме към чумните епидемии: блокиране на къщи, непогребване на мъртвите,прогонване от населенето място.
13
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата нямат място в цирк Пандемия.
12
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ позволявам да докосват моите деца! Ще стоят вкъщи, но няма да участват в експерименти!
11
10
 
33
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Напълно подкрепям протеста!Чисто технически тестването на учениците не измислено както трябва,освен това учителите масово се изказаха против те да тестват децата,което е напълно справедливо и правилно.Какво ще се прави с направените тестове,които са биологичен ***?Ако едно дете се окаже положително,ще се карантинира ли целият клас,тъй като в този момент те са контактни с това дете?Какво става с учителя,който също е контактен?Въпроси,въпроси,въпроси...
10
22
 
19
 
! Отговори
Ме преди 2 години
Нарушават правата на детенцето ми да ръси зараза наляво и надясно като в момента няма място по болниците за всички болни! Олеле, колко са онеправдани горките детенца, ша ги тестват за нещо дето не съществува и щехванат лоша болест и сигурно и чип ще им наврат в носа да ги хипнотизират.
9
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бахмааму,цивилизацията забрави за пандемията,тук тепърва започва мора.Стотици на ден умират,училищата затворени и куп проблеми оклоло присъственото обучение,болници и лекари на предела на възможностите си.И всичко това,защото сме най-големите умници и не се ваксинирахме.Защо бе г а н ч о в ц и ? Защо пак тръгнахте с рогата напред? Защо пак рушите,защо пак философствате ?!Вижте се бе,последни сте във всичко.Еми гледайте какво правят успелите и мощните държави.Дали обществата им са по гл уп ави
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрога гард на митка кунгфуто , няма ли да ходят да бият учителки и майки?
7
7
 
14
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
И Бяхме 150 човека СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ
6
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре нали имате право ако не искате детето да бъде тествано,то да премине на форма онлайн обучение!