Кацаров и лекари: Ситуацията е критична, ваксинирайте се!

Пазете се, за да пазите и нас, призоваха здравни специалисти
Обновена: 2 ное 2021 11:11 | 2 ное 2021 10:15, Веселина Йорданова
828

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ситуацията е критична, изправили сме се пред обща заплаха и затова е нужно общо действие. Това каза здравният министър Стойчо Кацаров на среща със съсловни и пациентски организации, на която присъстващите отправиха общо послание да се ваксинираме и да спазваме мерките, за да се справим с пандемията.

Това е най-тежката вълна досега, този вариант на вируса се оказа и по-смъртоносен. Здравната система се справя добре, но следващите две седмици ще бъдат критични, заяви министърът. Това не е само здравна криза, това е национално бедствие, здравната система не може да се справи без участието на всички нас, подчерта Кацаров. Министърът каза, че знае колко е трудно на всички, които се грижат за болните и са заети в пандемията. Гордея се с тях, като виждам какво правят на предела на силите си и даже със саможертва, посочи той.

По думите му имало е различия между отделните организации, но за пандемията всички са на едно мнение - че трябва да сме отговорни, да се ваксинираме, да спазваме социална дистанция. Пазете се, за да пазите и нас, подчертаха те.

Около 45% от медицинските сестри в България са имунизирани, но над 35 хил. сестри вече не достигат в системата, подчерта Милка Василева от Асоциацията на специалистите по здравни грижи.

Загубихме много светли личности без време благодарение на инфекцията, благодарение на грешните послания, давани и от наши колеги, това не може да продължава повече, заяви д-р Николай Шарков от Зъболекарския съюз.

Според проф. Асена Сербезова, председател на Българския фармацевтичен съюз може би и информираното съгласие е повлияло до известна степен негативно.

Страхът се бори със знание, това знание трябва да се предостави по достъпен и разбираем начин, за което считам, че понякога сме длъжници, каза тя.

Иван Маджаров, председател на БЛС заяви, че не всеки, който се различава по мнение, е "Галилео Галилей на нашия свят".

Маджаров каза, че никой не лежи в болниците фиктивно и за съжаление много често хората умират и от усложненията от вируса. Той призова да загърбим конспиративните теории.

Д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация, посочи, че България се е провалила с ваксините. По-добрият вариант е да си признаем една грешка и да се опитаме да я поправим. Дано тези, които се колебаят, да не разбират по трудния начин, че няма конспирация. За Бога братя, ваксинирайте се, заяви Хасърджиев.

Особено възрастните хора, хората с хронични заболявания - не се колебайте, няма за кога, посочи още той.

Пламен Таушанов, председател на БАЗП заяви, че хитреците, които са си направили фалшиви сертификати, сега питат как да се ваксинират. 

Боряна Ботева, ОПРЗБ, подчерта, че е изключително важна вярната информация, която се поднася на пациентите, да се предоставя научна и безпристрастна информация. По този начин ще помогнем на хората да повярват, те искат да се ваксинират и ако имат нужната информация, ще го направят, заяви тя.

В края на срещата всички присъстващи символно се изправиха и се хванаха за ръце.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


828
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
613
1
 
14
 
! Отговори
До медиите преди 2 години
Саботирайте темата коронавирус веднъж завинаги и всичко приключва..Вируса тръгна и се разпространи от и чрез вас -също и с немалкото ваше неуморимо упорство и съдействие..Нанесохте достатъчно щети на народа...Осъзнайте се ! Няма да се ваксинираме !!
612
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-голямата вълна, която видяхме от началото на пандемията до сега. По ирония на съдбата в момента, когато сме най-подготвени за такава. Няма липса на нищо. Катастрофално справяне със ситуацията от страна на Радев и временното правителство. А за тази вълна всичките се канят и предупреждават от август насам.
611
9
 
3
 
! Отговори
Павел преди 2 години
До 681 ГостАми да беше се случило, приятелю! Никой не може да те хване за ръката и на сила да те заведе, нито тогава, нито сега. За какво обвинявате Министър и Правителство, след като са осигурили всичко необходимо и от теб се иска да отидеш и се ваксинираш.След като не искате, поне си поемете отговорността и не обвинявайте другите.Защо никой не обвинява медиите които дезинформират?Защото и на вас така ви харесва и имате общо мислене.Жалко за това поколение, невежо и объркано... Жалко!
610
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров ти с какъв препарат си ваксиниран?! Искам да ти видим антителата и клетъчния имунитет. Хайде докажи че са те наболи Да те видя тогава *** такова :)
609
2
 
9
 
! Отговори
Оруел преди 2 години
Речта е облекло на мислите.Неистово усилие и разход бе вече да се внуши здрав разум в мозъчно осакателите глави на побъркани от Псих-операция COv оскотяли герои.Не минаваше и ден без малък подслушвач доносник обичайният израз бе дете герой да предаде родителите си за разстрел на Полицията защото не носели маски или били Анти-Ваксъри..
608
1
 
16
 
! Отговори
Няма, няма, нямааааа преди 2 години
Каруцаров, НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ, АКО ЩЕ И САЛТА ДА НАПРАВИШ.
607
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички,които призовават към инжектиране политици,***,професори,лекари, звездички,нет *** ове платени ако всички вие се вакснете реално,и заведете семействата си,и децата си ще достигнем заветните 40% до края на годината,които искат глобалните диктатори от нас. Така и така лапате яко от рекламата на ваксата,не е лошо и да я поемете,и да изпълните петилетката.
606
1
 
16
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Ваксинирай се ти!
605
2
 
6
 
! Отговори
noname преди 2 години
https://modernatx/ Модерна си признаха ние не ваксинираме хората, ние ги чипираме за да не ревете , че поредната конспирация вижьте сами и си направете изводите
604
1
 
11
 
! Отговори
предизборни жертви преди 2 години
Починалите са курбан, за предизборните мераци на управляващите -преди на Борисов, сега на Радев.
603
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕКАДЪРНИЦИ НАЗНАЧЕНИ от НЕКАДЪРНИК! Нали искахте ВЛАСТ-ИМАТЕ ЦЯЛАТА ВЛАСТ В ДЪРЖАВАТА! КАКВО НАПРАВИХТЕ -ПОГРОМ! ВИДЯХТЕ ЛИ СЕ КОЛКО СТЕ НЕКАДЪРНИ! СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ЩЕ ВИДИМ И КОЛКО СТЕ КРАДЛИВИ! ЗАЩО МИСЛЯ ТАКА-ЗАЩОТО ЗАД ВАС СТОЯТ ВСИЧКИ НАГЛЕДЦИ ОТ ПРЕДИШНИТЕ КРАДЛИВИ ПРАВИТЕЛСТВА НА БКП!
602
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров с тези си призиви си ПРИЗНА, че когато лаеше срещу мерките на Борисов и НОЩ, е бил платен *** на ДС и Радев.
601
0
 
27
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Това не трябваше ли да се случи през лятото?! Кой нормален се ваксинира в пик на пандемия?!
600
0
 
10
 
! Отговори
ПУ ТИН преди 2 години
ТАКА СЕ РЕШАВАТ ПРОБЛАМИТЕ И КРИЗИТЕ - ХВАЩАШ ТОЯ ДО ТЕБ ЗА РЪКАТА ИЛИ ЗА НЕЩО ДРУГО И ГОТОВО! ДАЖЕ ЕДИН СИ РЕКЛАМИРА МАСКИТЕ, КОИТО Е ВНЕСАЛ - САМО ТЕ ДЕЙСТВАТ?
599
0
 
13
 
! Отговори
ПУ ТИН преди 2 години
СИТУАЦИЯТА Е ПОД КОНТРОЛ, ДРУГАРИ! СТОЙЧО ХВАНА ЗА РЪЦЕ НЯКОЛКО ПУЯКА И ОВЛАДЯ ПАНДЕМИЯТА? НОСЕТЕ ГИ ТИЯ ПРОКЛЕТИ МАСКИ БЕ! ТОВА МУ БЕШЕ АПЕЛА? УТРЕ НЯМАЛО ДА ИМА УМРЕЛИ.
598
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ли чак разбрахте ,че СИТУАЦИЯТА е критична некадърници,продажници сте всички начело с нищоправещият!Иска се отговорност не само празни приказки за наивници които ви вярват.....затова на 14.11.21г аут марш от землянката
597
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров и Радев спешно трябва да се извинят на българите, на ГЕРБ и на лекарите за безумните си коментари преди да вземат властта, защото не върви хората, които отричаха съществуването на вируса сега да говорят, че ситуацията е критична и да призовават за масово ваксиниране. Кога бяхте искренни ? Преди година или сега ?
596
0
 
18
 
! Отговори
РАДЮВЧЕТА-ДОБРЕ ЛИ Е преди 2 години
СТНАХТЕ ЛИ ПО-БОГАТИ, ПО-ЗДРАВИ, ПО-УМНИ...??.... СПОКО.. КРАЯТ Е БЛИЗО....
595
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи установи се огициално, че ваксината не пази от разпространение и дори от развитие на болеста. И въпреки това продължава този могъщ световен напън за ваксинация и сертификати?! Редно е всеки да се замисли каква всъщност е целта.
594
3
 
11
 
! Отговори
Циривири преди 2 години
Между другото, повечето от тези буклоци, които ви крещят в лицето да се оваксате, самите те не са се наболи! Типичен пример за ехидно двуличие и лъжа!