25% от полицаите в Лос Анджелис отказват ваксина, може да ги уволнят

Задължителното ваксиниране е предмет на остри спорове в САЩ
3 ное 2021 09:40, Елка Василева
50
25% от полицаите в Лос Анджелис отказват ваксина, може да ги уволнят
Алекс Вилануева. Снимка: архив, БГНЕС

Повече от една четвърт от личния състав на полицията в Лос Анджелис, който наброява 16 000, може да изгуби работата си заради отказа си да се ваксинира срещу коронавируса, съобщи Франс прес, като се позова на съобщение на полицията в града. "Какво ще стане, ако всички тези хора бъдат отстранени? За съжаление, това нарушава способността ни да осигуряваме обществената безопасност", каза шериф Алекс Вилануева на пресконференция и призова да бъде отменено задължителното ваксиниране.

Още по темата

Шерифът уточни, че едва 52% от целия полицейски персонал заедно с цивилните служители са напълно ваксинирани, а сред униформените служители този процент спада до 43.

Надзорният съвет на полицията в Лос Анджелис задължи всички полицаи да регистрират ваксинационния си статус и критикува шериф Вилануева, че не прави необходимото, за да накара личния състав да го направят.

Задължителното ваксиниране и взиманите мерки са предмет на остри спорове в Съединените щати, особено сред служителите на реда, коментира Франс прес, цитирана от БНР. Миналия месец полицията в Ню Йорк задължи всички полицаи да се ваксинират, в противен случай ще бъдат уволнени. В третия по големина град – Чикаго, няколко хиляди полицейски служители  са заплашени, че ще бъдат пуснати принудително в неплатен отпуск, след като те отказаха да обявят ваксинационния си статус.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Имам право да се самоопределя като жена, или като трети пол. Но не мога да реша, че не искам живот с инжекции. Хляб или инжекция - това е свободния избор. Парите или живота, управляват ни бандити....
39
18
 
1
 
! Отговори
Труе преди 2 години
Те, полицаите са традиционно най-тъпата прослойка от всяко общество. Тук, го доказват пак.
38
1
 
23
 
! Отговори
Демократи сьр преди 2 години
Абе каде са демократичните ценности правата на човека - да не заспаха като баиден
37
2
 
6
 
! Отговори
Тръмп каза преди 2 години
Те не идват за мен-Те идват за Вас!Аз съм само на Техния път!
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може но това там е Америка и могат да съдят за всичко ако намерят печени адвокати! Между другото печени адвокати има вече и в България, но са малко още!
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И понеже в новините в този сайт истината е 50%, значи 50% не искат да се ваксинират. А останалите защо се сглупили така?
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туй ББЦ от къде се взе не се разбира как се навира.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез като ги пуснат в отпуска може и престъпността да спадне с 25%, нали така ББЦ ха ха. .
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е възможно ФАШИЗЪМ и то уж в най демократичната страна на света. Нямат ли доверие на това с което тормозят света нали техните филантропи го измислиха това с ваксината ха ха ха...Ми да протестират тогава, *** да не би да е забранено и това ха ха ха ...
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След ваксината полицаите няма нужда да имат IQ.
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В резултат на това, в Лос Анджелис ще разполагат с 25% от сегашните полицаи живи и здрави и готови да поемат нещата, в случай, че онези които са се ваксинирали се гътнат случайно..... А Ню Йорк - с 20% от пожарникарите )))
29
1
 
2
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До ДораПсихологическите тестове трябва да не допуснат хора с интелект над 1/1000 от този на еталонната букова талпа един милиционер.
28
1
 
9
 
! Отговори
ъъъ до 35 преди 2 години
Да, така е. Вероятно много хора ще бъдем принудени да си ударим по една джонсънка.А на теб ще ти капне мед на злобното сърчице..Що се касае обаче до полиция и пожарна, има една малка подробност - работещите в тия институции имат право на ранно пенсиониране, от което ще се възползват при натиск и ще се включат в армията на пенсионерите, освен това ще трябва да им изплатим и 20-те заплати. Кеф, нали!
27
8
 
2
 
! Отговори
Дора преди 2 години
До 26 Нормално Дали наистина "Полицаите по цял свят не са особено ентелегентни"? Комедиите по темата ни забавляват, но истината е, че професионалният подбор за полицията е сериозен. В България предварителните изпити включват задачи по математика и тест по български език, има и психологическо изследване на интелект, освен другите етапи. Десетте задачи по математика (процентно съдържание на сплави и др.) не всеки от пишещите тук във форума ще може да ги реши за ограниченото време на изпита.
26
4
 
2
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Дори не много умните полицаи в не много умните Щати се ваксинират 75%, а у нас .,,,
25
2
 
22
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Ако един неваксиниран умре, то никой няма да обвини управлението на държавата за това, понеже има ваксина. Тогава защо правителствата с такава бяс искат да ни ваксинират насилствено?? Да не би да са лобисти на фарма индустриите??
24
1
 
6
 
! Отговори
ь преди 2 години
Не се притеснявайте, разработва се AI за лечение по въздуха, само трябва да има WiFi и да сте ваксиниран. Сигурно са приключили, щом Фейсбук вече обяви смяна на името.
23
2
 
5
 
! Отговори
Ц преди 2 години
И какво ли щеше да става, ако не беше Ковид, а Чума с повече от 50% смъртност??!!
22
1
 
13
 
! Отговори
до 26 преди 2 години
Ами това не се ли отнася и за останалите 75%. И кой ще налага санкции и натиск, ако силовите органи отказват да изпълняват заповеди.
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стасва интересно Много просто. След ваксината, медиците стават ненужни.