Четвъртата вълна на COVID-19 в Германия: Масово болните са неваксинирани

66% от населението на страната е напълно имунизирано
3 ное 2021 19:30, Нели Христова
187
Четвъртата вълна на COVID-19 в Германия: Масово болните са неваксинирани
Снимка: БГНЕС

Германия преживява "масова" пандемия сред неваксинирани, заяви в сряда министърът на здравеопазването Йенс Шпан, призовавайки за по-строги действия за овладяване на възобновяването на случаите на COVID-19.

"В момента преживяваме основно пандемия от неваксинирани и тя е масова", каза Шпан пред репортери. "В някои региони в Германия леглата за интензивно лечение отново са на изчерпване".

Германия, страната с най-многолюдно население в Европа с около 83 млн. души, през последните седмици се бори с четвърта вълна от случаи на COVID-19, при която седемдневната заболеваемост достигна високи стойности, невиждани от май.

През последното денонощие в страната са регистрирани 20 398 случая, съобщи в сряда здравният институт "Роберт Кох", а 194 души са починали.

Повече от 66% от населението е напълно ваксинирано, но Шпан изрази недоволство, че усвояването на ваксините се е забавило и че значителна група от хора на възраст от 18 до 59 години остават неваксинирани.

Той също така призова за по-строги проверки в заведенията или на събитията, при които да бъдат допускани само тези, които могат да докажат, че са ваксинирани, че са се възстановили от ковида или че наскоро са имали отрицателен тест.

Според него в някои силно засегнати региони достъпът трябва да бъде ограничен до тези, които са напълно ваксинирани или могат да докажат, че са се възстановили - система, известна като 2G в Германия.

"Това няма нищо общо с натиск за ваксиниране", каза министърът, "а с избягването на претоварване на здравната система".

Последната му препоръка беше за по-голям натиск за подсилващите ваксини, като заяви, че сегашното темпо "е недостатъчно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
4
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
хахаха масова лъжа, вече не можете ни заблуди...
39
0
 
9
 
! Отговори
до 61 преди 2 години
"Като ти дойде до тъъпата кратуна, друга песен ще запееш"------Ами всъщност през март го преболедувах и както се очакваше- леко. Затова сега не ти пея "другите" песни.
38
2
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
В психодиспансерите ваксинират ли ги, или ковид не се эанимава с лyдитee
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието на тази новина е неразбираемо за плиткоумния български народ. Затова чорапа ги боде като овце :)
36
4
 
15
 
! Отговори
уаа преди 2 години
Германия преживява "масова" пандемия сред неваксинирани,Което моля е пълна лъжа, всеки може да си отвори тъ. п. ия сайт Роберт Кох и да види, септември 25% от всички смъртни случаи са ваксинирани, миналия около 30%.Около 30% от всички нови случаи са ваксинирани, А да сметнем че и те най малко се тестват, реалния им брой ще е доста по висок
35
19
 
2
 
! Отговори
мнение преди 2 години
1 месец локдаун с обещетения ,всичко над 50г да се без антитела - задължителна ваксина.Време е да се приключи с това пълнене на болници,в света вече ваксинират 5 годишни,явно ваксините са достатъчно проучени.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бих се замислил дали да се ваксинирам срещу милион за по малко няма и да се замисля.
33
1
 
13
 
! Отговори
До30 преди 2 години
Не ми обяснявай,ами се замисли защо страна с 84% ваксинирани и около Десет процента преболедували и се налага поданиците и да са с маски навсякъде за което ги грози глоба от 95 Евро,защо преминават от днес половината работен ден да бъде от вкъщи!
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как смеете да намалявате печалната на шмайзер, като не се ваксинирате бе?
31
1
 
16
 
! Отговори
до 54 преди 2 години
Ами и аз не искам парите ми да отиват за здраве, след като в болница не съм влизал от 20 години, ама съм ти платил или твоето или на някой твой роднина здравето за този период. Платил съм и ваксините, които не ползвам, така че да не чувам ваксърски рев по темата с болничните грижи.
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Захлади се малко и вече има превишение на фини прахови частици в София с пъти така ще е до април, после разни безмозъчни, ще ми бясняват, че сме първи по смъртност от ковид.
29
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде в Европа ги пързалят с едни и същи трикове, да не мислите че само тук е така. Не помня досега да е имало случай преди, в който всички правителства да са използвали абсолютно едни и същи опорки.
28
0
 
6
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Добре съм за всички дето се интересуват пожелавам го и на другите
27
1
 
20
 
! Отговори
Трета доза преди 2 години
Масово болните са неваксинирани с една или две дози.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и ваксинираните там сигурно имат само по 2 дози, Като ги преваксинират с 3 и 4 доза ще олекне на здравната им система.
25
2
 
8
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Стига бе, ние тук обикновено "усвояваме" финансови средства, а германците "усвоявали" ваксини. Напреднала нация, ей!
24
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото в някои страни хора с две дози се водят неваксинирани, после, ако отидеш в болницата и дадеш фира ще те пишат неваксиниран въпреки, че си с две дози.
23
2
 
20
 
! Отговори
онзи преди 2 години
Гадовете искат всички да бъдат инжектирани с отровата.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не ги е подхванал новият тунингован TDI /Turbo Delta Injection/ :)
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 36Тогава ще пази само шест игла тези с пет ще са сухи съчки.