Четвъртата вълна на COVID-19 в Германия: Масово болните са неваксинирани

66% от населението на страната е напълно имунизирано
3 ное 2021 19:30, Нели Христова
187
Четвъртата вълна на COVID-19 в Германия: Масово болните са неваксинирани
Снимка: БГНЕС

Германия преживява "масова" пандемия сред неваксинирани, заяви в сряда министърът на здравеопазването Йенс Шпан, призовавайки за по-строги действия за овладяване на възобновяването на случаите на COVID-19.

"В момента преживяваме основно пандемия от неваксинирани и тя е масова", каза Шпан пред репортери. "В някои региони в Германия леглата за интензивно лечение отново са на изчерпване".

Германия, страната с най-многолюдно население в Европа с около 83 млн. души, през последните седмици се бори с четвърта вълна от случаи на COVID-19, при която седемдневната заболеваемост достигна високи стойности, невиждани от май.

През последното денонощие в страната са регистрирани 20 398 случая, съобщи в сряда здравният институт "Роберт Кох", а 194 души са починали.

Повече от 66% от населението е напълно ваксинирано, но Шпан изрази недоволство, че усвояването на ваксините се е забавило и че значителна група от хора на възраст от 18 до 59 години остават неваксинирани.

Той също така призова за по-строги проверки в заведенията или на събитията, при които да бъдат допускани само тези, които могат да докажат, че са ваксинирани, че са се възстановили от ковида или че наскоро са имали отрицателен тест.

Според него в някои силно засегнати региони достъпът трябва да бъде ограничен до тези, които са напълно ваксинирани или могат да докажат, че са се възстановили - система, известна като 2G в Германия.

"Това няма нищо общо с натиск за ваксиниране", каза министърът, "а с избягването на претоварване на здравната система".

Последната му препоръка беше за по-голям натиск за подсилващите ваксини, като заяви, че сегашното темпо "е недостатъчно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
2
 
! Отговори
заразявайте преди 2 години
заразявайте повече. Ако сте млади ще изкарате ковида леко. Но много стари ще измрат и ще освободят жилища на пазара и така цените им ще паднат. 40% от жилищата са собственост на хора над 70г. Ковида ви е шанса за евтино собствено жилище/
19
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия 2025, десета вълна. Масово болните са ваксинирани поне по 5 пъти
18
3
 
23
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Само Възраждане с номер 5
17
5
 
9
 
! Отговори
РЕПТИЛ преди 2 години
Баба Меркел на изпроводяк е съчинила тази новина с единствената цел да излъже българите, но пак няма да успее. Ние знаем, че поркането е полезно за здравето - колкото повече, толкова по-добре. Лекарите лъжат и за кръвното - един истински мъж трябва да има голям корем и кръвно в границите поне 180/140. Зъболекарите са шарлатани, които дупчат зъбите. Спортуването е вредно защото изтърква ставите и износва сърцето, единствено полезно е да се гледа мач на каса бира и тава с пражени картофи.
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12 хубаво го каза, тестват много. Искате ли решение? Тестове на цялото население. Децата до Коледа са в къщи, при овладяване след месец връщат само от 1 до 4 клас, другите не. Тест на цяла България и изолиране на болните. След 20 дни отново тест и изолиране на всички болни. Така ще се хванат болните и безсимптомните, а от дифузия ще го сведем до клъстери. А тогава контрола става много бързо. Всичко друго ще има обратен ефект. А между временно който иска да се ваксинира.
15
9
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Да ти обясня за Нидерландия. Тука мерки няма, единствено връщат маски в магазини проверка на сертификатите на повече места.Живота си тече нормално и хора не умират.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя дето ви нарича презрително ганчовци се е загрижил за здравето ви, чукнете се по главите бе.
13
2
 
9
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Метса има/няма просто от време ОНО медицинския персонал в българска болница го мързи да гледа!Как беше преди пандемията!?Май същата картина,няма направление за това за онова,не си за тук,стой си вкъщи,няма линейка,ала-бала!Всъщото време доктора си клати краката в държавната болница,а бичи на частно и смуче от двете места през'кацата без дъно'наречена ЗДРАВНА КАСА!Така ли е!?Не отричам вируса,но броя на заболелите и умрелите НЕ Е РЕАЛЕН!Яко надписване има!
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И там пандемията е фалшификат. Пълен цирк!
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След всичките лъжи вече и за процентите на ваксинация не мога да им вярвам на тези.
10
24
 
8
 
! Отговори
A преди 2 години
В западна Европа ваксинират и бременни жени и освен това ваксинирани жени забременяват без проблемСтига сте си внушавали глупости! Вземете да се ваксинирате, че измря половин България от ганьовщина
9
6
 
21
 
! Отговори
Цццц преди 2 години
Трябва да си напълно не в час с медицината, за да мислиш, че с НЕСТЕРИЛИЗИРАЩА ваксина с трайност до 4 мес. И Неработеща срещу новите щамове може да се спира каквато и да е епидемия!! Опитни Лъжци Будалкат Човечеството!
8
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли кой въпрос не ми дава мира? Дали ваксините с неуспешно пренабитите номера и срок на годност са като стоките от веригите. За германците високо качество, а за нас такова със съмнително. Като знам че вюрсчетата у нас не са със същото качество като тия в немско от една и съща верига, си се чудя дали пък само с вюрсчетата е така? Е тетакива мисли ме спохождат в тия времена.
7
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нидерландия е 17 , 55 милиона и имат 18 починали. България е 5 млн има близо 200 починали. Нещо да се изкажете за ваксините пак?
6
1
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Няма защото така казват по телевизията, нали?
5
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При нас 22% ваксинирани. Ще умирате в къщите си явно. Места в болниците няма.
4
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Нидерландия имат 18 смъртни случая вчера при 6000 нови случая. Тестват много и откриват и леки. Ваксините работят.
3
2
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
В лyдницитe няма вълни от слковид, що така
2
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ли крайно време да Кажете какво се случва в Нидерландия,страна с над 80% ваксинирани?Защо се налага да прилагат старите мерки?
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Офф няма ли и други новини