В Гърция неваксинирани ще посещават магазини само с отрицателен тест

Страната въвежда нови Covid мерки заради скок на болните
3 ное 2021 01:00, Анисия Иванова
55
В Гърция неваксинирани ще посещават магазини само с отрицателен тест
Снимка: БГНЕС

Нови Covid мерки въвеждат в Гърция след пореден ден с отчетен рекорден брой заразени - 6700 случаи на заразата за едно денонощие и 59 починали. Неваксинираните ще посещават обществени места и магазини само с отрицателен тест. Мерките влизат в сила от събота.

Във всички заведения неваксинираните ще влизат с отрицателен антигенен тест. Увеличават се от един на два задължителните тестове на седмица за работещите в държавния и частния сектор, съобщи министърът на здравеопазването Танос Плеврис.

Във всички държавни и общински служби се влиза само с отрицателен тест. Същите условия са задължителни и за банки, фризьорски салони и други места за услуги, съобщи БНР.

В търговските обекти, които не предлагат хранителни стоки, също влиза в сила задължителна мярка - представяне на отрицателен тест за неваксинирани. Единствено аптеки и супермаркети ще се посещават свободно.

Увеличат се двойно глобите за заведения, допуснали нарушения. Предвижда се отнемане и на лиценза.

Проверките за спазване на мерките се извършват от полицията.

Съветът по ваксиниране разреши прилагането на трета доза от Covid ваксината  за граждани над 18 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез пък не разбраха ли, че скоро няма да имат такива големи приходи от туризма, както преди пандемията? Да си пренасочат икономиката в друго поприще. Те и Италия са най-големите ваксафашюги, че секнаха реките от туристически евраци и долари. Хубаво, ама вирусчо не го плашат течностите и пак има и ще има затваряне, ако ще и 100% да се набодат, и с трета доза даже.
44
0
 
2
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
А ваксинираните с положителен тест ще посещават ли магазините?
43
1
 
3
 
! Отговори
Стойчо преди 2 години
Тровят въздуха храната и целта е да те боднат с иглата .После ти обясняват че без ваксинация няма демокрация!
42
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България кога ? Кацаров ?
41
2
 
7
 
! Отговори
до видинчанина преди 2 години
Да не вярваме на доктор Мангъров,че преболедувалите имат траен имунитет,а да вярваме на тебе......А кой беше ти по дяволите?!?!?!?
40
1
 
11
 
! Отговори
абе преди 2 години
На тези гърци няма ли кой да има каже,че увеличеният брой заразени идва от увеличеният брой ваксинирани.Този факт даже ненужната и паразитна организация СЗО не отрича.Ваксините не спират циркулацията на вируса,даже му помага да мутира.При условие, че ваксинираните се ЗАРАЗЯВАТ и ЗАРАЗЯВАТ и в същото време ги пускаш да ходят където искат и да правят каквото си искат,как аджеба очакваш да падне броя на заразените?!?Меко казано шизофренично...
39
0
 
0
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
До Ееее. Подкрепям! ВирусО е предтекста, а целта послушание/робство... 5 - 6 милиона умрели от Корона, и над 10 милиона от,, ваксините" след това-няма значение! Овцете станахме много на тази планета, и трябва да се контролират със здрава ръка в бъдеще! Бог с ВАС и пазете децата
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поздравления за мнението на Видинчанин-а!!! Ех, ако повечето хора мислят като теб... Но като чета тук и др.форуми, се отчайвам и обезверявам, че този народ ще спре да върви на "въпреки" ....
37
1
 
8
 
! Отговори
В. преди 2 години
Още едно доказателство за негодността на ваксините и безмислицата да се правят тестове и да се дават разни псевдо сертификати..
36
1
 
4
 
! Отговори
гост преди 2 години
До ВлАз пък без маска не контактувам навън защото го изкарах и знам какво е . Но и даже да ми се наложи да го повторя пак не бих избрал ваксините . А Вие не бъдете толкова самонадеян защото за разлика от прекаралите болестта вие сте критичните гостоприемници и заразаносители на всички мутации на вируса
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рубладжиите на зеления чорап като ударят 1 трилион заеми скоро и приемат еврото, ще станем баш като гърците - фалирали, напълно загубили всякакъв суверенитет от територията си до собствените си зад.н.и.ци...
34
3
 
4
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До Анонимен .#36 Какво ни интересува какво става в Гърция, Англия, Италия Германия , Сащ ..... - ние живеем в България , а тук всичко е различно от изброените.
33
20
 
5
 
! Отговори
видинчанин преди 2 години
Драстична е разлкиката между Видин и Кърджали.И тази сутрин прочетох,че в Кърджали има 3 пъти повече ваксинирани.Ваксинирайте се хора,не го слушайте Мангъров.Той е инфекционист и ако нямаше КОВИД би лекувал тук там по някое разстройство и хепатит!Разберете,че фармаиндустрията печели от лечението,а не от ваксините.Домашно лечение струва няколкостотин лева,болнично няколко хиляди.Ваксината е евтина в сравнение с лечението.Не се връзвайте ,че преболедувалите имат траен имунитет.Не е така!
32
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се прави, гърците - еваларака. Тука само лигавщини.
31
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция не е дискриминация, в Англия, Германия, Италия, САЩ също не е. Но в България това е дискриминация. Чудно ми е тези дето протестират с тези аргументи, докога ще продължават да го повтарят - НЕ Е ВЯРНО.
30
11
 
9
 
! Отговори
Вл преди 2 години
Само някои ваксинирани се разболяват и евентуално разнасят заразата. Аз самият бях контактен на болен и по всички правила на вирусологията трябваше да се разболея, но не ми стана нищо. Познавам и други ваксинирани, които след дълъг контакт с болен не се разболяха, а и не предадоха зараза на никого. От друга страна, в работата ми в момента има двама болни ваксинирани - без усложнения.
29
0
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 26 Да, има! Един от докторите които гледах на пресконференцията с министър Кацаров обяви, че се е ваксинирал с две дози, и после се е разболял. Естествено, вече е оздравял.Познавам много колеги и приятели също ваксинирани и болни.Имам акаунт но не ползвам Фейсбук.
28
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 26: Според теб защо напълно ваксинираните кмет на София Йорданка Фандъкова и Главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев бяха под карантина две седмици? Защото ваксинираните не заразяват ли? Между другото, какво става с Кунчев? Карантината му изтече, а той още е в болнични. Май е зле.
27
0
 
18
 
! Отговори
българин преди 2 години
В Гърция гледах по телевизията наш кореспондент на БНР. Там са ваксинирани около 50%, а целта им е да са минимум 90%. Според психолози, причината е негативната кампания: "Ако не се ваксинирате ще умрете и ще ви увият в полиетиленов чувал".И други глyпocти.И тук виждаме същия ефект!
26
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
26, във всяка болница вече има и инжектирани болни с ковид след това. Или твърдиш, че те само боледуват, но не са заразни? Запази смехотворните си твърдения за някой лелински форум, в който се самонадъхвате десет парчета - ковидари и не разсмивай широката общественост.