Хора ставали доброволци само заради селфи в болницата

Марта Дудева призова да се отнасят сериозно към ангажимента
4 ное 2021 13:36, Ния Христова
35
 
ВМА излезе с призив за доброволци, които да се включат и да окажат помощ на лекарите, сестрите и медицинските работници. 
 
"Не изпитвах страх в началото, впуснах се, без да помисля. Щом разбрах, че се търсят доброволци във ВМА се записах. За мен беше важно да се помага, вътрешното ми усещане беше, че хората не знаят как да реагират. Ние започнахме в началото на март миналата година, тогава още и лекарите не знаеха пред какво са изправени", заяви PR специалистът Любомир Методиев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Кинезитерапевтът Марта Дудева също се включва като доброволец.
 
"Аз съм медицинско лице, още в момента, в който се появи апел, подадох документите в една платформа и се вързаха с мен. Започнах без колебание и без притеснение", сподели Дудева. 
 
А шеф-готвачът Рори Милър е бил доброволец и преди това. 
 
"Видях, че има нужда от хора, знаех, че трябва да се помага. В болницата измервах температурата. Трудно беше, че не можех да помагам повече, защото нямам медицински опит. През това време видях нещо много добро, хората си помагаха - не за пари, а от човешка нужда. Не ме беше страх и не се притеснявах, че може да се заразя", сподели Рори. 
 
"Направихме смените по 4 часа, по двама души бяхме, защото през нас минаваше целият персонал и личните лекари от поликлиниката, както и пациенти. После се отвори пункт на входа на поликлиниката, след това имаше пост и в Спешното отделение. Там беше и по-интензивната работа. Идваха хора с линейки, със собствен транспорт, по-късно бяхме в Клиниката по психиатрия, където бяха приемани пациентите със съмнение за Ковид-19", разказа за първото си доброволчество Любомир Методиев.  
 
"Всички доброволци имаха осигурени всякакви предпазни средства - облекла, шлемове, маски. Всичко е за еднократна употреба, така че никой не трябва да се притеснява", уточни Марта Дудева. 
 
"Съжалявам хората, които след година и половина твърдят, че вирусът не съществува. Всеки си има някакви доводи - политически или вяра в конспиративни теории. Препоръчвам им да отидат в една такава клиника. Като видят пациенти, които дишат трудно и след 5 крачки не могат да продължат може д си променят мнението. Една жена, на която мъжа ѝ е починал при първата Ковид вълна, сега е приета в болница и е неваксинирана. Казала е, че не вярва във ваксините, въпреки загубата, която е преживяла", сподели Любомир Методев. 
 
А Марта призовава хората да се отнасят сериозно към ангажимента.
 
"Много хора се записваха и не идваха. Имали сме случаи, когато идват за един път, правят си селфи и после не идват повече. Хората трябва да бъдат по-отговорни и когато кажат, че ще участват - да го правят", апелира кинезитерапевтът.
 
Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е КАК ДА СЕ ВАКСАМ ПРИ ТАКИВА ИЗХВЪРЛЯНИЯ? кАКО, МИ ДА ИДА В ОПЕРАЦИОННООТ ИКАТО ВИДЯ КОЛКО ТРУДНО С ЕОПЕРИРА, ДА ВЗЕМА ДА С ЕОПЕРИРАМ, А?
33
4
 
9
 
! Отговори
продажници преди 2 години
Медиите по цял свят са купени от банковите властелини.
32
10
 
7
 
! Отговори
Не, няма преди 2 години
Написано вяло и агитационно. И от грип да си болна, не можеш да направиш 5 крачки и не ти стига въздуха. А може да прерасне и в бактериална инфекция и в пневмония, никой не ти дава гаранция, и грипа е вирус. Спрете се. Докато има натиск ще има и съпротива.
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са точно хора, а антиваксъри.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
29, хич не се мери с мен, книжен пльх. задето четеш западни автори си на туй дередже!
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като нямаш ръце и мозък, само селфи може да си направиш, за своя жалък, изкуствен животец.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27 Ми аз за разлика от теб, освен да чета някоя и друга книжка от време на време, по около 2 часа на ден съм в разни зали, и то не фитнес! Така че кажи кога и къде и ще дойда да си подложа чутурата, както се изразяваш на езика на родната ти паланака.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаха Хемингуей е бил заклета пияница като всички големи писатели
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
23, гледай тая книга да не я забия у чутурата ти па тогава ще видиш ТИ кого бият с камбаната!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25 Писана е от един чист американец - Хемингуей! Ама не се напъвай цьрвyланк0, няма да го запомниш!
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'че когато бие камбана тя може да бие и за теб' --- тая книга от същите еврейски господари ли е писана като библията за да плаши овцете?
23
0
 
5
 
! Отговори
факт преди 2 години
това за селфита та го знаем още от миналата година . справка - другарката импексова .
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12 Смисълът на тази книга, която ти не си чел, а съдейки по интелекта ти никога няма да прочетеш, е че когато бие камбана тя може да бие и за теб!!! Така че не пожелавай на хората да умират! Вярно, че на Господ пр0cтаци не му трябват, ама знае ли човек?
21
3
 
16
 
! Отговори
цирк преди 2 години
Че то един доктор вика,като дойдат телевизиите да снимат репортаж за вируса,първо ни изчакват да се маскираме и облечем подобаващо и после почват снимките.Като си бягат репортерите всичко се връща по старому.
20
4
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
До малее Т.нар. "ваксиниран" е вече втора категория човек. Някои възможности за 1ва категория не са достъпни за него, но пък може да ходи на мол...до вчера.
19
4
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
До м,да Всички вируси са опасни за хора с тежки заболявания и кУронката не прави изключение. Това е просто един от всички вируси. Разбира се че доброволци няма да идват за един от всички вируси. За какво да идват, да пълнят гушата на ***.
18
7
 
4
 
! Отговори
малее преди 2 години
Абе верно ли че ваксинираните не могат да стават кръводарители?
17
5
 
12
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Щом си правят селфита,а докторите преди танцуваха и правиха флаш-мобове трябва ви стане ясно що за цирк е всичко. Дори имаше клип с хората от гетото и мааха под фона на музика.
16
2
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
хората на герб са първи за доброволци пишат прос-т-тии по форумите хаиде сегада ви видя
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВАЦЦИНИРАНИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ МРЬТ КАТО МУХИ, А ЖУРЛЯТА ТРИЕ ИСТИНАТА КАТО ПЕД.АЛИ