Сертификат срещу антитела? Експертите казват до края на седмицата

Ако лекар препоръчва отлагане на ваксинация, ще попълва формуляр
Обновена: 4 ное 2021 11:25 | 4 ное 2021 11:15, Веселина Йорданова
118
Сертификат срещу антитела? Експертите казват до края на седмицата
Снимка: БГНЕС

Могат ли антителата да послужат като доказателство за преболедуване на Covid-19 и съответно за зелен сертификат, ще отговорят експертните съвети в рамките на тази седмица. Може би другата седмица ще имаме решение по въпроса, съобщи зам.-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов.

Ако лекар препоръчва да се отложи ваксинация по медицински причини, той ще попълва формуляр, в който посочва какви са те. Така той ще поема някакъв вид отговорност, обясни Томов.

Като пример бе посочено, че хора с автоимунни заболявания могат да се ваксинират, стига основното заболяване да не е в прогрес. "За едно сърдечно заболяване, ако има сърдечна недостатъчност и тя не се контролира на базата на медикаментите, има клинични прояви - оттоци, задух, тогава по медицински индикации ваксинационният процес може да се отложи, докато основното заболяване не влезе в контрол", каза той.

По тази причина хронично болните без ваксина трябва най-вече да спазват мерките, защото са рискови.

Противопоказанията са тези, посочени в листовката на препарата, алергии към компоненти или помощни вещества на ваксината, обясни Томов.

Според експерти не е необходимо изследване за антитела преди ваксинация.

Здравното министерство смята, че зеленият сертификат работи и има дискретни данни за това, коментира зам.-министър Александър Златанов. Освен това документът позволявал да работят обекти, които иначе биха били затворени. Засега няма необходимост от пълен локдаун и той бил "твърде далече".

Не бива да се вглеждаме в едно число, става дума за комплекс от показатели, заяви Златанов в отговор на въпрос.

Според Златанов болниците се справят много по-добре от предишните вълни.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
17
 
! Отговори
Ваксъри сър преди 2 години
Питайте един ваксър какво са белите кръвни телца - учи се в 6-ти клас някъде. Питайте го от къде идват и каква функция имат тези бели кръвни телца. Ако не знае какво е това, но знае какво са антитела, значи е неук и необразован глaмерник, който се е /образовал/ от прочетени в интернет небивалици.
33
3
 
30
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
целта е да ви набодат със отровните файзери бе не разбрахте ли ???!!!не с една а с 5-6-7 дози и още ще има после !Това е плана за депопулация!
32
2
 
14
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
С тези зелени сертификати и ваксинации, управляващите и ЦИК показаха, че живеят в различни държави. Продължават да се опитват да ни правят на маймуни. Първо били задължителни на закрито, а след това на изборите нямало да са. Сигурно избопите ще са на открито. Така е приказката и и5сторията със стомната. А на третия път се счупила.
31
4
 
10
 
! Отговори
До Ваксърите преди 2 години
...това обяснява защо по селата и ромските махали антиваксърите са 100 %...:)))
30
7
 
27
 
! Отговори
Ваксърите преди 2 години
Ваксърите са хора конформисти, в които отсъства критичното мислене. Това се дължи на по-ниската им култура и слабите оценки в училище. За тях е достатъчно да прочетат 2 статии в интернет и 5 поста във фейсбук, и са готови да се ваксинират с каквото им дадеш. Това са същите тези хора, които си пиеха урината, защото Гала им беше казала че е полезно.
29
4
 
8
 
! Отговори
Кремълска шайка преди 2 години
Радевите обезмислиха и доведоха до пълен абсурд всички неща, които ни свързват и ни дават достъп до Европа и съюза! Та те скоро ще почнат зелен сертификат и за шкембе-чорба с чесън да дават! Кой ще ти го признава този сертификат! Издавай зелен сертификат по европейски модел, а за другите случаи се карай с някакви декларации или служебни бележки. Защо ги правиш тези глупости, ако не нарочно да саботираш достъпа на българите до европейските държави?
28
15
 
3
 
! Отговори
Селска драма... преди 2 години
Крайно време е София да се освободи от антиваксърите - на село има достатъчно място, работа също...нали искат свобода ? Ама няма МОЛ и покритие за фейсбука....
27
0
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
В света на лудите, нормалните са луди!
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПрограмистРазбраха от новите народни будители - Мангъров, Пламен Пасков и тн
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е експулсиране на фамилиите ротшилд и рокфелер от САЩ и Континета Европа във етиопия,камерун или някъде из афика и конфискация на имуществото им и на сврзаните със тях.Уж биологичните оръжия бяха забранени Антракс......явно са създали по леки от Антракса и нови като совид 19 за да веждат нов световен ред и да имат причини да слагат "ваксините" и никой не знае съдържанието им и действието им но със сигурост са за вреда. А познайте чий дело са Мултикултурализама и ЛГБТ? Надолу павителствата в ес и уса са марио-нетки
24
4
 
15
 
! Отговори
Гъбарко преди 2 години
в лагерите на смъртта са им давали по един ***, преди да ги обгазят. Казвали им, че ги вкарват за по един душ - за тяхно здраве.
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПрограмистПовечето хора разбраха че маските и ваксините са безполезни.
22
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може хората да се сертифицират на база здравословното им състояние. Само стоките се сертифицират.Какъвто и сертификат да си издадете, то ще станете роби на антихриста в момента когато си издадете този сертификат.
21
11
 
5
 
! Отговори
Великия сертификатор преди 2 години
Впрегнал си антиваксъра малкото наличен антиинтелект да блъска минуси вкупом и в хор за малко копейки и канче водка...
20
12
 
9
 
! Отговори
:) преди 2 години
На некои хора им резнаха пъпната връв с МОЛ-а и кварталната кръчма и станаха борци за свобода...пълен смях...сега стана ясно, че не политиците са виновни за това дередже...
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече ще продават на черно и такива сертификати сигурно.
18
3
 
4
 
! Отговори
-0-0- преди 2 години
То поне има нещо сигурно в кръвта ти при изследване, в това има смисъл!Цяла България джътка в момента с менте сертификати....
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори да има такъв сертификат не мисля че ще е за вечни времена. Ще има някаква уловка. Сигурно ще важи година и след това ще ти изпратят sms да се ваксинираш.
16
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въртят, сучат само да остане тоя репресивен метод- сертификата. Само да ви обърна внимание, че той има срок 1 година. След една година пак ще сте пред дилемата- смърт или концлагер. Цялата врътка е да ви разделят на максимален брой групички- преболедували, ваксани, хора с противопоказания, хора с антитела и т.н. После ще се разправят с отделните групички по единично. Помнете ми думата. Накрая като ви докарат до 60% надупчени, останалите ще поемат задължителна ваксинация. Стари еврейски номера.
15
2
 
31
 
! Отговори
11 преди 2 години
Значи зеления полуфабрикат го въведоха от днеска за утре, а за антителата може би другата седмица ще видим.