Великобритания първа одобри лекарството за COVID-19 на Merck

То ще се използва пет дни след появата на симптомите
4 ное 2021 13:51, Елка Василева
46
Великобритания първа одобри лекарството за COVID-19 на Merck
Снимка: архив, БГНЕС

Великобритания стана първата страна в света, която одобри антивирусно перорално хапче срещу COVID-19, разработено съвместно от компаниите Merck и Ridgeback Biotherapeutics, което би дало нов тласък в борбата срещу пандемията, съобщи Ройтерс.

Регулаторната агенция по лекарствата и здравните продукти на Обединеното кралство (MHRA) препоръча лекарството молнупиравир (molnupiravir) да се използва възможно най-скоро след положителен тест за COVID-19 и в рамките на пет дни от появата на симптомите.

Правителството и Националната служба по здравеопазване (NHS) ще потвърдят как това лечение на COVID-19 ще бъде своевременно предоставено на пациентите.

От компанията Merck заявиха, че очакват да произведат 10 милиона курса от това лечение до края на тази година, като най-малко 20 милиона курса за лечение ще бъдат произведени през 2022 година, предаде БНР.

Компанията също публикува изявление, в което обяснява, че Агенцията за регулиране на лекарствата и здравните продукти на Обединеното кралство (MHRA) е одобрила употребата на лекарството за "лечение на лек до умерен COVID-19 при възрастни с положителен тест и с "поне един рисков фактор за развитието на тежко заболяване".

Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA), както и Европейската агенция по лекарствата (EMA), все още разглеждат заявлението на Merck за одобрение на лекарството срещу COVID-19 на компанията.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
11
 
! Отговори
Кон Суматор преди 2 години
А мастиката кога ще я признаят? Щото тя може да се взема и профилактично.
20
3
 
6
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
Ха-ха-ха....по нета пишеше и имаше доста материал базиран на изследването и продуцирането на това лекарство - по спомен говорим за инхибитор на репликацията на бир0са - точно по какъвто начин действа КОНСКИЯ ОБЕЗПАРАЗИТИТЕЛ.Цена на курс лечение със Молнупиравир (това е името на лекарството) - $700 - в БГ заради ДДС, медесе, такси и мита - 1400 лева.Интересен факт - Индия боци-боц почти спре, но случаи немат бум - потърсете Ziverdo в нета на картинки (Цинк, Конско и Доксициклин)
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Декларация ще се подписва ли за хапа?
18
5
 
9
 
! Отговори
arsenalfc преди 2 години
За това лекарство казват, че е супер силно. След години можели рак да се получи.
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 ЕМА се прави на ударена, защото това означава немската Пфайзер да го ... Не е случайно, че ЕС постави условия за това кои ваксини ще се считат за зелен сертификат и кои не. Целта беше да се принуди народа да избере на дойчовците графена. А ние понеже сме роби и уфси, та за това чинно изпълняваме. Не е случайно и сегашното изнудване да се бодат деца. Пфайзер и немците току виж ни се обидят, че не сме дали децата си за бели мишки в опита.
16
4
 
7
 
! Отговори
бръмчащ преди 2 години
До добра новина е ЗА умниците - също е Merck е американска фирма.
15
4
 
29
 
! Отговори
Какви преди 2 години
овце има само! Евреите контролират фармацевтичните компании и търсят да бодат народа, а хорицата си мислят, че същите хора сега ще ги спасяват с хапове! Че и се радват, че го били пуснали... Овце!........
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 не се надявай да е край на ваксината. Ще го обяват по 5 хиляди долара на лечение и здравната каса познай дали ще го отпуска? Така хората още повече ще се набодат. От страх, че лекарството е много скъпо и те няма да имат пари за него.
13
10
 
12
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕРСКИ ГРИП преди 2 години
ВАЦЦИНИРАНИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ МРЬТ КАТО МУХИ, А ЖУРЛЯТА ТРИЯТ ИСТИНАТА КАТО ***.ДА.ЛИ
12
2
 
6
 
! Отговори
тъп преди 2 години
браво, преборихме пандемията и оцеляхме даже:):):)
11
4
 
9
 
! Отговори
Пиши ги бегали преди 2 години
Инцестните алкохолизирани деградета сами ще се ликвидират.
10
7
 
17
 
! Отговори
пинко преди 2 години
Най-накрая направиха някакво лекарство дано е сполочливо ,а не като недъгавите ваксини!
9
9
 
18
 
! Отговори
добра новина е преди 2 години
Файзер основно и Модерна донякъде прецакаха Астрата и сега британците са решили да прецакат Файзер и Модерна. САЩ срещу Великобритания е положението. Ясно защо щатската агенция по лекарствата не дава зелена светлина на лекарството, предвид милиардите, които печелят Файзер и Модерна. Въпросът е защо европейската агенция по лекарствата се прави на ударена с мокър *** и не одобрява лекарството.
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде край на ваксините хаха.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето, като поизпоразболеят народа с връщането на хлапетата в училищата и България ще стане другата държава удобрила това лекарство. Бели мишки у нас бол. С фадрома да ги ринеш. Нали?
6
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не искат ваксини хората, ще им предлагат отровни хапчета, които уж са за лечение и се продават масово. Забележете! Възможно най-скоро трябвало да се пие след положителен тест! Тотално подканване към самоотравяне с хапове!
5
4
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Вяра на великобританче-африканче да нямаш.Чодобните на Чърчил са смесица от миризми.
4
3
 
24
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Колко долара муй килото
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификати при покупка ще раздават ли?
2
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер, дано дойде и до тук. Много по-логично е да се лекува болест, отколкото да се предпазват здрави.