Кацаров убеден: Няма нужда от локдаун, мерките работят

Според него протестите срещу "зеления сертификат" са за печелене на гласове
342
Кацаров убеден: Няма нужда от локдаун, мерките работят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Настоящите мерки срещу разпространението на коронавируса работят и не се налага локдаун, увери здравният министър Стойчо Кацаров пред bTV.

Той отчете, че е спряло нарастването на случаите на новозаразени и това показва, че мерките работят.

"Причината е, че хората ги приеха и сами ги спазват, а не толкова на контрол, упражняван от властите", каза още здравният министър.

Още по темата
Той обаче отбеляза, че остава рискът за здравната система, защото „хората, които влизат в болница сега,  са хората, които са се заразили миналата и по-миналата седмица“.

"Заплахата е да не можем да приемем всички болни в болници и да ги лекуваме. Това е най-лошото нещо, което може да ни се случи. Ако не продължим да се придържаме към тези противоепидемични мерки, ако не продължим да се ваксинираме масово, нищо добро не ни чака", предупреди Кацаров.

Той изрази мнение, че властите не са се провалили с ваксинацията. „Ваксинирането е доброволно. Няма човек, който да не е информиран за необходимостта от ваксини, но създадените негативни нагласи към науката и политиката се преодоляват много трудно и бавно. Но добрата новина е, че през последните седмици имаме ръст на ваксинирането. За последните две седмици 200 000 души са си поставили доза от ваксините, което е четири пъти повече от предишните две седмици, коментира министърът.

Той коментира и протестите у нас срещу въвеждането на "зеления сертификат", като по думите му това са акции, организирани от партии, за печелене на гласове.

Кацаров категорично отрече изборите да са причината да не бъде налаган локдаун. „Вижда се, че мерките са адекватни. Увеличи се и броят на тестваните хора. Миналата година през ноември затвориха държавата - но тогава нямаше ваксини, нямаха и опит“, посочи Стойчо Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли някой от политиците на РБ да ме "светне" какво означава за нас англиското словосъчетсние "LOCKDOWN"? Има ли определение на български език? И ако у нас се случи така нареченият lockdown, ще имали "последващ LOCK UP"?
246
2
 
6
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Програмисте, а ние антиваксърите дето преболедувахме и не умряхме, кога се очаква да умрем, питам да знам колко ми остава
245
0
 
8
 
! Отговори
5-та вълна преди 2 години
Четвърта вълна приключва точно преди изборите, понеже Ковитъ го е страх от избори. Ама веднага след това се гответе за 5-та коледна вълна.
244
2
 
1
 
! Отговори
Бигот преди 2 години
Напротив, има нужда, ида е точно петък преди изборите, за да подсети електората да пуска за ВЪЗРАЖДАНЕ, че много е къса народната памет
243
2
 
5
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тоя подобри и рекорда на Инфлуенцата по смъртност! Извършва геноцид върху българския народ и то политически причини. Не знам защо търпим още? Не виждаме ли че си плащаме яко заради безумията на тоя? Всичко това струва много пари за болниците, за болнични листи , за лекарства . На нас с тълпите сертификати. Защо бе Кацаров?
242
1
 
1
 
! Отговори
Тъп на Гьон преди 2 години
До Програмист - ама за 2 години всеки ден ще умират по 150 човека ли е маняк? Въййй. Не думай. Тва звездите ли ти го спуснаха или маг Витанов?
241
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Програмист Здравей платен драскач, никой не е умрял от ковид. Всички които сме неинжектирани, също сме все още тук.
240
0
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Може да съм скъсан бедняк, но поне мразя сънародниците си и така вадя по 10-20лв на ден
239
1
 
1
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До Ямболски ***--Къде скрихте 8-те милиарда , не ни плакни със стотинкаш !
238
1
 
1
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До Ямболски ***...Ти не си ли като Бойко , нали когаро на власт бе герб , агитацията беше ЗА ВАКСИНАЦИЯ , а сега защо ''сте'' /гербаджиите/ ПРОТИВ ???
237
2
 
6
 
! Отговори
Том Кукуруз преди 2 години
Рашков изпоарестува крадците от ГЕРБ и сега Буци гледа като теле в железница. Очакваме да се включи разреван на живо.
236
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карай и без ,иначе че плащате на фирмичките като Борисов хитове пачки ,а днес гледам една кръчма само сервитьора и собственика Ко чака та не затвори !!но лакомията е голяма
235
2
 
1
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
До Гиб Мелсън... ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ СА ПРИМИТИВНИТЕ КАДРИ НА герб , те ,... ту са за ваксините , ту са против ваксините , КАКВОТО ЗАПОВЯДА вожда ИМ !!
234
2
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Шефът на гръцкото ВМА Генерал-Майор си подаде оставката, защото не искаше да се имунизира! Сами си правете изводите.
233
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам ама Кунчев издъни цялата работа. Болен е и от 20 дена го няма никакъв. Що я издъни ли? Ами... Ако е бил ваксиниран, значи ваксините за които агитираше яко - НЕ РАБОТЯТ, НЕ СА ПОЛЕЗНИ. А ако не е бил ваксиниран - това е БЕЗОЧЛИВА НАГЛОСТ да ме агитира мен, тоз здравен инспектор. Така че бат Кунчо издъни всичко и всички. Между другото - къде е той?
232
1
 
5
 
! Отговори
Дай да видим! преди 2 години
До Програмист - докажи че си програмист.
231
1
 
6
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Кацарка. Защо не ваксинираш държавните служители? Май заради изборите. Крадеца вика дръжте крадеца.
230
1
 
5
 
! Отговори
Квадрилион. преди 2 години
До Програмист - жив и здрав да си. Ама тука се изказаха, че по дизайн, ваксината убива след 2 години и половина. Така че не се надявай, че всичко е отминало.
229
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките работят, но аз не съм балък да ти ходя подир мерките
228
0
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
249 ...Коефициентът ти на Интелигентност (КИ) е минус 10000 ...