Кацаров убеден: Няма нужда от локдаун, мерките работят

Според него протестите срещу "зеления сертификат" са за печелене на гласове
342
Кацаров убеден: Няма нужда от локдаун, мерките работят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Настоящите мерки срещу разпространението на коронавируса работят и не се налага локдаун, увери здравният министър Стойчо Кацаров пред bTV.

Той отчете, че е спряло нарастването на случаите на новозаразени и това показва, че мерките работят.

"Причината е, че хората ги приеха и сами ги спазват, а не толкова на контрол, упражняван от властите", каза още здравният министър.

Още по темата
Той обаче отбеляза, че остава рискът за здравната система, защото „хората, които влизат в болница сега,  са хората, които са се заразили миналата и по-миналата седмица“.

"Заплахата е да не можем да приемем всички болни в болници и да ги лекуваме. Това е най-лошото нещо, което може да ни се случи. Ако не продължим да се придържаме към тези противоепидемични мерки, ако не продължим да се ваксинираме масово, нищо добро не ни чака", предупреди Кацаров.

Той изрази мнение, че властите не са се провалили с ваксинацията. „Ваксинирането е доброволно. Няма човек, който да не е информиран за необходимостта от ваксини, но създадените негативни нагласи към науката и политиката се преодоляват много трудно и бавно. Но добрата новина е, че през последните седмици имаме ръст на ваксинирането. За последните две седмици 200 000 души са си поставили доза от ваксините, което е четири пъти повече от предишните две седмици, коментира министърът.

Той коментира и протестите у нас срещу въвеждането на "зеления сертификат", като по думите му това са акции, организирани от партии, за печелене на гласове.

Кацаров категорично отрече изборите да са причината да не бъде налаган локдаун. „Вижда се, че мерките са адекватни. Увеличи се и броят на тестваните хора. Миналата година през ноември затвориха държавата - но тогава нямаше ваксини, нямаха и опит“, посочи Стойчо Кацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
3
 
15
 
! Отговори
Слави преди 2 години
Факта че Кацаров счита че мерките работят с по 5000 заразени и 200 починали.означава че той има нужда от адекватна медицинска помощ
206
0
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Зеленият ви сертификат е достатъчен....Пожелавам ви по- висока температура в АДА!
205
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тези неадекватни Радеви министри вече започват да ни идват много в повече.Кацаров трябваше да го махнат още преди няколко месеца(а по-добре да не бяха го назначавали за министър изобщо).Рашков пак днес вилнее,този път в Бургаско събира списъци за вересии от магазините или списъци за дърва.Чакаме и неговата беквокалистка Комитова да се включи.
204
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров нищо не управлява и е негоден за тази длъжност. Пълно недоразумение- не може да наложи никаква мярка сериозно! Но заради пустите избори измря от вируса толкова народ!
203
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лятото като сме питали хората защо са без маска и бе спазват дистанция често отговора беше гледай си работата ние сме ваксинирани, от общината сме разкарай се ти ли ще ми кажеш. Това и до сега се толерира особено относно дистанцията. Имено ваксинираните лятото и есента разнесоха заразата и са виновни за смъртта и страданието на хората.
202
2
 
1
 
! Отговори
Изпитващ Професор преди 2 години
До додо Ваксерите - Слаб 2. Сядай си.
201
1
 
12
 
! Отговори
ВБЗ преди 2 години
Ако нямаше избори отдавна щяхте да затворите държавата. Интересно ми е,при 9000 в болница след няколко дни каква песен ще запеете ?
200
1
 
6
 
! Отговори
додо Ваксерите преди 2 години
Антитела са ти резистентноста която имаш в тялото. Това те пази от вируса - имунната система.
199
1
 
1
 
! Отговори
До Ваксерите преди 2 години
Какво са антителата? Това е изпит, да. Изпитвам ви по биология. Кажете ми какво знаете за антителата. Ако проверите в интернет, получавате Слаб 2 по Биология.
198
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Радев,защо, само това ми кажи,защо се отказа от втория си мандат,лошите *** от Брюксел ли ти се караха!?
197
0
 
3
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
Я пуснете малко Парцунчо от УниКредит с някоя поредна простотия да ни развесели, че тоя вече много ни втръсна.
196
0
 
1
 
! Отговори
До 203 преди 2 години
Точно така!!! Важи за ВАКСИНИТЕ!А това нещо, кръстено ваксина?!?
195
1
 
9
 
! Отговори
Накратко преди 2 години
Абе тоя в коя държава живеее.
194
0
 
15
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Изборите наближават и вълната отслабва. Ковида освен че се страхува от банки и супермаркети, очевидно го е страх и от избори. Хмммм... ХМММММММММММ??
193
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой сънува че ще задължи 80 прожента от населението на България да прави нещо. Нали ще ви пометем. Задължителна ваксина, я се събудете
192
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Боко ке гласувам, да стане премиер! И с него ще царувам! Тиква - Премиер!
191
0
 
13
 
! Отговори
КОце това от времето преди 2 години
НИЩО ама нищо не си направил !!! Сезонен ефект и от топлото време е тогава вируса сам намалява своето разпространение хората са на открито на топло и чист въздух. Никакви мерки и глупости НЕ действат. Действа само хубавото време навън.
190
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито мерките работят,нито се спазват.Починалите се увеличавар всеки ден и така ще остане.
189
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каруцаров ти си по вреден от вирус,бедни ми бедни Радев,защо сам си вкара троянеца,сега ще страдаш.
188
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме част от ЕС и когато стане ваксината там задължителна и у нас ще стане.А като гледам нещата,там до март 2022г най-късно ще стане.