Кацаров: Мерките работят, 250 000 първи дози са поставени за 2 седмици

Не можело да се говори за заразата като лек грип, жертви са 15% от хоспитализираните
Обновена: 7 ное 2021 11:57 | 7 ное 2021 11:37, Елка Василева
217
Кацаров: Мерките работят, 250 000 първи дози са поставени за 2 седмици
Снимка: архив, БГНЕС

250 000 първи дози ваксини срещу COVID-19 са поставени през последните 2 седмици. Това заяви министърът на здравеопазваенто Стойчо Кацаров пред БНТ.

Според Кацаров мерките работят, тъй като намалява броят на новозаразените, а хората спазват изискванията за зелен сертификат.

„От понеделник сме създали условия и правила учениците да се върнат в класните стаи, в безопасна среда.

Още по темата

Основната ни задача е да предпазим обществото от разрастване на епидемията“, допълни Кацаров.

По думите му е нормално да има хора, които се притесняват, но от другата страна са децата, за които трябва да се направи всичко, за да не учат от вкъщи.

Опасенията, които се изразяват, са здравословни, защото ще позволят процесът да се изпълни по най-добрия начин, каза здравният министър.

Той изрази увереност, че образователните власти ще осигурят безопасна среда в училищата.

Подготвени сме, можем да го направим, допълни Кацаров и попита реторично коя е другата възможност да се ходи присъствено на училище.

Той отчете, че при 15% от хоспитализираните с COVID-19 се стига до летален изход, затова не може да се говори за заразата като лек грип.

Болниците са снабдени с кислород, с всички необходими лекарства, увери Кацаров.

Според него няма нужда няма нужда от локдаун, а обстановката у нас, благодарение на лекарите, се успокоява и дори подобрява, сочат цифрите, които "не лъжат" по неговите думи.

"Зеленият сертификат е работеща и успешна мярка, той дава свобода. Намаляха и хората, лекувани в болници", убеден е министърът.

Народът не е антиваксърски настроен, той разколебан, смята той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 97/99 "Свобода е всеки сам да решава дали ще се ваксинира или не. Просто и ясно. Но явно е прекалено сложно за кухата ваксърска манерка." Като свободата да си плащаш данъците, да имаш ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ВАКСИНАЦИИ :))), да спазваш ограниченията на скоростта около училищата, да си вършиш работата така, че да не застрашаваш живота на другите и така нататък, нали? Просто и ясно, но явно прекалено сложно за антиваксърска манерка пълна с бръмбари.
102
1
 
20
 
! Отговори
Кирчо и Кокорчо преди 2 години
Съда в САЩ отмени задължителната ваксинация във фирми с над 100 човека. Бидоня са издъни, пак. Let's go Brandon!
101
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не информирайте всеки ден колко антиваксъри са умрели, колко са се разболели. Антиваксърите също не искат да ги информирате. На кого съобщавате тези статистики? Престанете да броите антиваксърски трупове.
100
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е доброволно бе, ама задължително. Оставаш без работа, ама като не искаш да се ваксинираш, сам си си виновен.
99
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ни интересува колко антиваксъри са умрели. Не информирайте останалата част от обществото.
98
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не мислехте така за здравето на хората преди, ковид, когато в БГ умират над 100 000 годишни/ ? Хората ги влачат по онкологиите с месеци за операция, когато е вече твърде късно. Измами от всякакъв вид във болниците. 15 линейки(бусове без апаратура) за Столица с над милион и половина население, но сега се замислихте за здравето. Това е абсолютен фалш и само, който не се е сблъсквал с Бг здравеопазването не го знае.
97
2
 
25
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Психопатите които принуждават хората да се ваксинират за да работят трябва да бъдат съдени. Един тест струва пари и трябва да се прави повече от веднъж седмично, докато ваксината я дават без пари. В същото време фарма мафията дава подкупи на политиците да налагат мерките, а политиците дават пари на фарма мафията като купуват ваксини. Умопомрачителна схема на корупция. На всичко отгоре ваксините не работят както обещаваха и трябва да се слагат на всеки 6 месеца, стана като с ваксината за грип.
96
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смях в залата. Колежката на жена ми е с три дози и от началото на седмицата си е вкъщи с ковид, а жена ми е неваксинирана, преболедува в началото на годината и е с два отрицателни теста.
95
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гоните норматив за ваксини. Това е смисълот на зелените сертификати. Иначе нема милиарди фондове и никой не ще да прави правителство. Това е "дълбокия" смисъл на сертификатите ви. Раздавайте болнични за всички кихащи и кашлащи. Важното е светне теста, и да се засилят поне трима души за ваксина.
94
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ни информирайте за заболели и умрели антиваксъри.
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***.. от тези 250000 дози поне 50000 са купени !
92
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли тоя шарлатанин говори, шайка лъжци.
91
3
 
22
 
! Отговори
до 97 преди 2 години
Свобода е всеки сам да решава дали ще се ваксинира или не. Просто и ясно. Но явно е прекалено сложно за кухата ваксърска манерка.
90
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работят, след като броя на новозаразените спадна. Също така, тези които лъжат, че в Европа всички отворили и всичко било наред, нека да видят цифрите и как една по една държавите връщат мерките. Те не са по-добре от нас, просто там четвъртата вълна идва по-късно. Ако при нас тя мина пика си, то там тепърва идва. Ако поне малко са внимавали са разбрали, че нито една европейска страна не може да избегне ковид вълните, те просто идват по различно време на различни места.
89
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И 18 000 умрели от ваксини .
88
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 80 "Зеленият сертификат ОТНЕМА свобода. Факт." Ахааа. Значи е "свобода" да умират по 150 човека от Ковид на ден? Значи е свобода болниците да са препълнени и всички планови приеми да са спрени? Значи е свобода всички нормални държави да изискват от теб тестове и ... ваксинации, ако искаш въобще да стъпиш на тяхна територия? Значи е свобода да ти е затворен бизнеса, защото иначе здравната система блокира при липса на мерки? Свободата да УБИВАШ безнаказано!
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми той си прилича на римски диктатор,
86
2
 
12
 
! Отговори
хм преди 2 години
С тия тромби в мозъка, започнах да се съмнявам, дали и Десито Радева не е била с ваксина когато ги получи...и ако е така, защо ни карат и нас?!
85
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ромите си правят най-добре, ич даже и не одат на училище.
84
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента ситуацията е такава, че държавата се управлява от здравния министър, на когото е дадена неограничена власт по подобие на римските диктатори. Той може да казва кога да излизате от вкъщи и кога не, къде можете да ходите или да не ходите, дали да работите или не, дори дали да дишате нормално или с *** върху лицето. Ситуацията е абсурдна и си плаче за съд.