Кацаров: Мерките работят, 250 000 първи дози са поставени за 2 седмици

Не можело да се говори за заразата като лек грип, жертви са 15% от хоспитализираните
Обновена: 7 ное 2021 11:57 | 7 ное 2021 11:37, Елка Василева
217
Кацаров: Мерките работят, 250 000 първи дози са поставени за 2 седмици
Снимка: архив, БГНЕС

250 000 първи дози ваксини срещу COVID-19 са поставени през последните 2 седмици. Това заяви министърът на здравеопазваенто Стойчо Кацаров пред БНТ.

Според Кацаров мерките работят, тъй като намалява броят на новозаразените, а хората спазват изискванията за зелен сертификат.

„От понеделник сме създали условия и правила учениците да се върнат в класните стаи, в безопасна среда.

Още по темата

Основната ни задача е да предпазим обществото от разрастване на епидемията“, допълни Кацаров.

По думите му е нормално да има хора, които се притесняват, но от другата страна са децата, за които трябва да се направи всичко, за да не учат от вкъщи.

Опасенията, които се изразяват, са здравословни, защото ще позволят процесът да се изпълни по най-добрия начин, каза здравният министър.

Той изрази увереност, че образователните власти ще осигурят безопасна среда в училищата.

Подготвени сме, можем да го направим, допълни Кацаров и попита реторично коя е другата възможност да се ходи присъствено на училище.

Той отчете, че при 15% от хоспитализираните с COVID-19 се стига до летален изход, затова не може да се говори за заразата като лек грип.

Болниците са снабдени с кислород, с всички необходими лекарства, увери Кацаров.

Според него няма нужда няма нужда от локдаун, а обстановката у нас, благодарение на лекарите, се успокоява и дори подобрява, сочат цифрите, които "не лъжат" по неговите думи.

"Зеленият сертификат е работеща и успешна мярка, той дава свобода. Намаляха и хората, лекувани в болници", убеден е министърът.

Народът не е антиваксърски настроен, той разколебан, смята той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15 % е вече вероятността да си умреш ваксиниран. Очаква се драстично, лавинообразно покачване предвид 250000 ваксинирани за 2 седмици.
122
1
 
17
 
! Отговори
кацарови мерки преди 2 години
да да , работят мерките , заразените се увеличават , починалите също , болниците претъпкани .
121
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тук се получава Парадокс - сумата ще се начисли към Заплатата ми и ще платя Данъци - в това число 10% за Държавата и 8% за ЗО - тоест , с моята ваксина ще плащам на хора без ваксина и тестове ?"------------Парадокс е, че като преболедувал не съм влизал в болница нито по време на ковид, нито през последните 20 години, но продължавам да си плащам здравните, с които бяха закупени тестове и ваксини.
120
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И производителя писмено е уведомил, че това не е завършена ваксина и не гарантират нищо, затова, който я ползва, сам си носи отговорността.
119
1
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Няма да гласувам нито за радев нито за кюлчан - да си се ваксинират помежду си
118
0
 
8
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Ваксините ви правят свободни като ви дават вероятност като се разболеете да не умрете (а може и да умрете). Но вие сте *** и не можете да го разберете това нещо.
117
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксъри,дайте някакви научни данни за вредата от ваксината,като ревете само нищо не разбираме.Аз мога да ви пиша цял ден за ползите.
116
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на 80% са им отнети права от дискриминацията която пробутват чрез фашистки схеми
115
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито Радев, нито Борисов ще предотвратят бедствието. Идват ужасни времена за България, а иначе вие се избирайте и гласувайте там Радев, Борисов, Нинова... Цялата западна капиталистическа система се срива. Честито на победителите, България отново направи правилния избор.
114
9
 
1
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Посоката е Вярна - няма НОЩ да ни плаши че ще ни събират в Чували , а Професорите от НОЩ да си Купуват Хотели от Нашите Данъци . Та по Темата - работя в частна фирма , борда на Директорите взе решение да се изплаща еднократна сума на Ваксинирани Работници - целта е Закона за Здравето .Тук се получава Парадокс - сумата ще се начисли към Заплатата ми и ще платя Данъци - в това число 10% за Държавата и 8% за ЗО - тоест , с моята ваксина ще плащам на хора без ваксина и тестове ?
113
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, доброволна но пък задължителна ваксинация, но затова пък с информирано съгласие. Абе вместо да тествате децата, да бяхте раздали на родителите по едно бурканче мултивитамини на Мерц?
112
2
 
14
 
! Отговори
Др Менгеле за срам преди 2 години
Др менгеле може само да диша прахта на кацаров - то здравната система то ваксинациите с експериментални препарати
111
2
 
11
 
! Отговори
Дико Сашев преди 2 години
Изправени сме пред две бедствия. Не е ясно кое е по-опасно коронавируса или втори мандат на Радев. Лошото е, че двете са свързани.
110
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И най закоравялите по затворите не лъжат толкова колкото този.
109
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тестовете за децата целят постепенно да набутат и децата в сметките за задължителни ваксини. Набутахте учителите да правят тестовете, защото знаете, че 80-90% от родителите никога няма да ви донесат тест на крака. Даже отрицателен. Така само чакате да кихне дете.
108
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацистите карали ли са концлагеристите да подписват декларация за информирано съгласие относно ефектите от пребиваването в концлагера?
107
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Като свободата да си плащаш данъците, да имаш ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ВАКСИНАЦИИ"------------Ваксината против ковид не е задължителна поради което се опитват да заобиколят закона чрез принуда отнемайки ти права като разменна монета. В пещерата между ушите ти има ли нещо, което да обработва влизащата информация за да осъзнае в какво се корени проблема?
106
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народа е изключително зле,а не разколебан.Българите водят класацията ,заедно с Босна в Европа по недоимък в интелекта.
105
2
 
17
 
! Отговори
Браво кацаров преди 2 години
Дори менгеле не е постигал такива висоти в лагерите когато е ваксинирал затворници против - тиф сьс бензин
104
1
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Не му вярвам!