BG ресторантьор в Австрия: Хората се ваксинират, дори и да не искат

Всички компенсации са изплатени, макар и с известно забавяне, каза Румен Савчев
Обновена: 8 ное 2021 12:40 | 8 ное 2021 12:39, Ния Христова
230
BG ресторантьор в Австрия: Хората се ваксинират, дори и да не искат
Снимка: БГНЕС
Сертификат само за ваксинирани и преболедували се изисква от днес в Австрия, а неваксинираните нямат достъп до редица обществени места дори с тест. Това включва хотели, ресторанти, фризьорски салони и други.
 
Ресторантьорът Румен Савчев сподели пред Нова тв, че има недоволство от новите мерки, тъй като клиентите му са предимно българи, а те са антиваксъри.
 
"Те ще бъдат принудени да се ваксинират, макар и да не искат".
 
Савчев отбеляза, че 64% от австрийците са се ваксинирали, но избягват да имунизират децата.
Още по темата
 
"Хората са наплашени, не искат да рискуват. изолацията на неваксинираните ги принуждава да се ваксинират", обяснява Савчев.
 
Относно помощите той обясни, че в момента се дават такива на база на декларираните доходи от оборота и платените данъци в предишните години. 
 
"Всички са изплатени, макар и с известно забавяне. Компенсацията е 50% от 2019 г. Кризата с неваксинираните може да се създава умишлено, защото парите свършват", сподели още ресторантьорът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До нЕкой:Ти като се ваксинира се ограмоти ли?
133
5
 
21
 
! Отговори
Крети преди 2 години
Австрийците са много зомбирани особено живеещите в големите градове, 70% от колегите са ми ваксинираните. А си мислех че програмистите сме умни хора. Селяните в Австрия са по умни и интелигентни.7
132
6
 
2
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Пепи - въобще не ми дреме ти къде си работил. В Испания съм бил два пъти на екскурзии, точно там където ми се е искало да бъда. А ти къде си робувал си е лично твой проблем. Не държа да бъда запознат с това.
131
5
 
1
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Зидар - просто е обяснението "Зидарю". То е съвсем очевидно, че ти и "Ръководителя на незнам си какво" сте си един и същ човек. С манталитет на 16 годишен хм, нека кажем не много интелигентен индивид. Просто влязох в тона на "постовете". Не мисля, че ще схванеш по интелигентни заигравания "Ръководителю".
130
10
 
15
 
! Отговори
Ръководител полети преди 2 години
НИКАКВО ВАКСИНИРАНЕ. ТОВА ВИ ГО КАЗВА ВИСОКООБРАЗОВАН ПРОФЕСИОНАЛИСТ!
129
29
 
11
 
! Отговори
нЕкой преди 2 години
И тук така трябва да стане. Че много слабограмотни антивакси има
128
8
 
3
 
! Отговори
Поп Грую преди 2 години
Аз пък съм принуден да работя. Не искам да работя, против волята ми е, но работя. Да пищя и да се вайкам ли? Айсиктерикс!
127
4
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
До KromАз където съм бил в Испания и съм работил , ти цял живот няма да можеш да ги запаметиш . И навсякъде хората ме помнят . А ти си дюнерджия от Люлин . Тоест не правиш дюнери а само ги наблюдаваш /
126
6
 
19
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Фашизмът се Завърна, ама тоя път вие играете ролята на ЮдеюСемитите, а сега те са ЕсЕс-овците яхнали Световната Финансова Система и Начело на Фарма-Мафията!
125
3
 
3
 
! Отговори
Ръководител полети преди 2 години
От ДП РВД останаха много ваксини. Обмисляме дарение за програмиста. Да си има да се боцка като го обземат яд и завист. Хахаха
124
4
 
20
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Не им обръщайте внимание на австрийците това фашизма им е по наследство Хитлер е р роден в Австрия
123
4
 
4
 
! Отговори
Зидар преди 2 години
Кроме, що почна да те избива на агресия и обиди, а? Май си много по долу от ръководителя на полетите. И от яд взе да обиждаш хората. Еми нека те е яд, завистливо човече. Тоя пич те погреба с 17 хилки заплата, а кажи му нещо де.
122
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз лично ако бях на мястото на клиентите му повече никога няма да стъпят в това заведение дори и да отпаднат всички ограничения. Всеки които подкрепя фашистката диктатура автоматично става мой враг завинаги.
121
0
 
4
 
! Отговори
До 114 преди 2 години
Аз миналата година го изкарах само с промяна на вкус за 3 дни, но после си нямах и антитела и сега яко ме тръшна. Но може и друг грип да е. ЖиПиТо каза утре да ходя да се тествам. Иначе главоболието си е един от основните симптоми
120
2
 
14
 
! Отговори
Ойлер преди 2 години
Програмистът е хем беден хем ваксиниран. Кофти
119
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На това му се вика фашизъм, но пък фашистите си го заслужават. Ние обаче, какво общо имаме с това? Никога не сме убивали невинни и не сме ги пращали в лагерите на смъртта. Така, че нека нацитата да си плащат за греховете! Ние няма за какво да плащаме!
118
4
 
1
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Пепи - ти себе си ли описваш бе, нал.ъм? Или житието си на "кене.фостроител" в Испания? Все тая.
117
2
 
5
 
! Отговори
обективен преди 2 години
До коментар 94 ако имаш съмнения за ковид питай личната за антибиотика Сума Мед три хапчета са в опаковка *** мамата на ковида за около 7-10 дни
116
0
 
4
 
! Отговори
Хай преди 2 години
До ръководител полетиЧовек верно ли взимате толкова? Ако е така - вие сте построили комунизма. Евала. Да си жив и здрав да си ги харчиш.
115
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-важнат дуничка в цялата статия е "ПРИНУДЕНИ"!