Австрия с нови ограничения срещу неваксинирани

Мерките доведоха до масова имунизация
8 ное 2021 08:09, Нели Христова
60
Австрия с нови ограничения срещу неваксинирани
Снимка: БГНЕС

От днес австрийските власти ограничиха достъпа на неваксинирани срещу COVID-19 в ресторанти, салони за красота и масаж, фитнес центрове, спортни клубове, хотели, кина и театри. Само притежатели на сертификати в съответствие с австрийското правило за "два сертификата", тоест ваксинирани или преболедували коронавирусна инфекция, вече могат да посещават такива публични институции. Освен това не трябва да са минали повече от девет месеца от момента на пълна имунизация и не повече от шест месеца от момента на възстановяване след преболедуване.

Затягането на ограниченията за коронавирус в Австрия е в резултат на рекорда през изминалата седмица в броя на случаите на COVID-19 - над 9 000 - и увеличаване на натоварването на болничната система. Ако преди това, в продължение на близо година, на посетителите на обществени институции и развлекателни събития, заедно със сертификати за ваксинация или преболедуване се признаваше и отрицателен PCR тест, сега неваксинираното население няма да може да прибегне до тази възможност. Тестовете за антитела, които биха могли да бъдат използвани от лица, които са имали асимптоматично заболяване и които нямат друго потвърждение за предишно заболяване, също спират да действат.

Нововъведението на австрийското правителство всъщност въвежда забрана за посещение в културни и развлекателни заведения на неваксинирани хора. Новите ограничителни мерки принудиха масово да се ваксинират неваксинирани хора. Има четири ваксини, регистрирани в Европейския съюз, от които да избират желаещите да се ваксинират в Австрия.


60
Още от Коронавирус
Комбинацията на COVID-19 с някои заболявания е като "атомна бомба"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
В. преди 3 седмици
На това се казва "упорство в порока"
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
сейм шит, дифрънт кънтри
55
3
 
15
 
! Отговори
Ай стига Ва преди 3 седмици
Още една порнография в Европата.Ваксаните ще разнасят вируса, за сметка на неваксинираните.Демокрация брате.
54
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия там не си поплюват....не са като нас
53
1
 
2
 
! Отговори
ам бубаджан преди 3 седмици
Решението е- продавате си имотите и влагате в историческата пирамида, Ивелинчо да си купи нова кола...
52
11
 
1
 
! Отговори
qw преди 3 седмици
До Право в целтаправо казваш, тогава ще си царувате само тея с дипломите до осми клас (дай боже поне осми). *** няма да има интернет беее, щото 5Г идва с ваксина. Ей да му се не види, хем не ваксина , хем не интернет. *** нищо бе, бил гейтс ще ви създаде някаква собствена вселенка на тъпоумници. Иначе , ваксинирани срещу рубеола, туберколоза и полиомиелит , ама те не знаели бе, щото тогава нямало интернет. Начи, интернета пак е виновен..***
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Предполагам, че неваксинираните няма да се споминат понеже не посещават тия обществени заведения и мероприятия. Просто ще намалее драстично клиантелата.
50
3
 
8
 
! Отговори
dakotabg преди 3 седмици
Т ъ п о м е р а!
49
2
 
12
 
! Отговори
dakotabg преди 3 седмици
Не,че ние сме най-светнатите/напротив/, ама тия счупиха ***!
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
О, никакви изненади! Поздрави от мустакая австриец - добри наследници си имам! Даже надминахте мен, вашия учител!
47
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На фотоса отрязана глава на масата ли виждам? Сигур това ще да са новите мерки против човешките права и свободи. Подходящо - в държава на не повече от век, бивша нациска колония, нищо чудно и това да са мерките.
46
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Точно заради тази простотия да имат срок сертификатите по целият свят има протести.И протестират заедно ваксинирани и неваксинирани.Защото разбират,че се *** с тях.Че днес са сертификати за здраве,а утре ще е нещо другоНе като тук ваксърите да се молят да измрат антиваксърите.
45
5
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
НЕ МОЖЕ И В ХОТЕЛ ДА ВИ ПРИЕМАТ АКО НЯМАШЕ ВАКСИНА! АКО НЕ НАМЕРИТЕ КВАРТИРА, ЩЕ СПИТЕ НА УЛИЦАТА ОТ ДНЕС ТАМ
44
2
 
6
 
! Отговори
Пирамид преди 3 седмици
До Ивелин Михайловмарш до рзи-то за астра-зенека!
43
4
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
СЕРТИФИКАТА ЗА ПРЕБОЛЕДУВАЛИ ВАЖИ САМО 6 МЕСЕЦА И НЕ СЕ ПОДНОВЯВА СЛЕД ТОВА! С ДВЕ ДУМИ НЕ СИ ЛИ ВАКСИНИРАН ЩЕ СЕ ПОДСТРИГВАШ В КЪЩИ , ТРАГЕДИЯ
42
5
 
26
 
! Отговори
Право в целта преди 3 седмици
До 33 Исторически парк. Нищо няма да запеят, ще ги боцкат на всяко шестмесечие и ще продължават да блеят като овце. И така, докато всички окапят като зрели круши.
41
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Ивелин МихайловВанка, няма се притесняваш, на теб ще ти ги бият на улицата по някое време и трите дози наедно :)
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Михайлов, Михайлоооов да не си си падал на главата като малък - нещо не си у ред
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо разрешенията за преболедували е 6 мес,а за ваксинирани вписани имунизирани е 9 мес. след като твърдяха,че имунитета на преболедували е по-устойчив от на ваксинирани-пълно имунизираните за който специално определиха срок след 2-ра доза до 6-я месец,не повече,като окончателна,а след 1-ва по презумпция е по къс срока понеже е подготвителна-разхлабителна с трудно възстановяване на имунитета след нея дозирана със обременяващи съставки за изследване до непълното му изграждане заради изпитанието 2
38
7
 
2
 
! Отговори
Алън Грант преди 3 седмици
До Ивелин МихайловТи кучето си не ваксинираш ли всякак година, като толкова философстваш?