Д-р Ботев: Причината за високата смъртност от COVID е грешното лечение

Взима се най-скъпото лекарство, а не най-необходимото, уточни той
Обновена: 10 ное 2021 14:40 | 9 ное 2021 22:33, Нели Христова
118

На какво се дължи високата смъртност от COVID-19 в България? Според д-р Чавдар Ботев причината се крие в грешното лечение.

"У нас има две течения като протоколи - едното разделя заболяването на фази, а другото - по тежест. Ние ги обединихме в нашия протокол. Ако той се спазва, смъртността ще се намали с 90%. В първата фаза, която е вирусната, се дават противовирусни препарати. Това е най-големият проблем при нас - в тази фаза се дават до 3 антибиотика", коментира съучредителят на Сдружението "Лечение на Ковид-19 с реконвалесцентна плазма" д-р Чавдар Ботев в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че дори и високата температура от 40 градуса невинаги изисква антибиотично лечение.

"Дават се кортикостероиди, които потискат имунната система. Имаме у нас много добри противовирусни препарати, проведени са клинични изпитания. Ако се взима с местните продукти, резултатите ще са добри. В някои страни дори нищо не се дава в първата фаза, дори с един аспирин в този период хората ще са по-добре, отколкото с антибиотиците", добави хематологът пред Bulgaria ON AIR.

Специалистът уточни, че пациентите се повлияват много добре при лечението с Хуман Албумин.

"Ние сме изследвали 30 тежкоболни пациенти. Там където се прилага този продукт, нещата могат да бъдат много по-добре. Той не е и толкова скъп - около 100 лв. струва. В България се толерира купуването на западни скъпи продукти. Взима се най-скъпото лекарство, а не най-необходимото", уточни д-р Ботев.

Според него у нас много пациенти, които умират от грешки като преливане на студени разтвори. По негови наблюдения много от лекарите все още не познават коронавируса, за да могат да прилагат правилното лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе знаем че колегите ти са 95% шкарто
26
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 антибиотика могат да смажат и най-силната имунна система. най-добре човек да не попада в месомелачката на НЕздравната система. колкото повече лекарства пиете по-болни ще ставате. храната е лекарство. 1 умерено хранене 2. плодове и зеленчуци. чесън, лук, мед, джинджифил, лимон... 3. никакви отрови във вид на салами, мезета, кафета, кюфтета, пакетирани процесно произведени храни с безкраен срок на годност
25
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой най-сетне каза че царят е гол!
24
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ковид лечение има, но от антиковид в ап ци те... кой ще ти кажрюе
23
4
 
8
 
! Отговори
Германец преди 2 години
...90% намаляване на смъртността...
22
38
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Причината за високата смъртност е единствено ниската ваксинация! Аман от поредния нарцистичен пророк!
21
3
 
18
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Според моето скромно мнение, е много важно дали през живота си, си се тъпкал с антибиотици за щяло и нещяло или не си. Когато жена ми направи двустранна пневмония от ковида, личната й изписа два антибиотика. Още на втория ден след започването на антибиотика каза, че вече се чувства добре. На петия ден приключихме с антибиотика и всички лекарства. Оставихме само синбиотик да пие два месеца след това, защото антибиотиците съсипват бактериалния баланс. Но не сме ползвали никога антибиотици преди.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам за Бромхексина... Аз по този начин се излекувах април. Тогава имаше в аптеките.
19
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поздрави от видинската болница. Днес имаше потресаващи кадри от нея - гол човек пикае в коридора, няма никакъв персонал, ковид отделението - празно. И по-добре. В такива условия здрав човек ще хвърли топа. Потърсете видеото. Тук няма да го видите, че не е политкоректно.
18
1
 
26
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Интересното е, че бромхексинът изчезна от аптеките, просто го няма, няма и в складовете и не е ясно кога ще има.Не знам какво да мисля, но всякакви непритни подозрения ми минават през ума.
17
4
 
29
 
! Отговори
до 9 от славянин преди 2 години
За отровите, които наливат венозно на болните, те са студени, а трябва да са затоплени поне до телесна температура! Наливането на студен разтвор в тялото когато е болно, а най-голямата глупост която може да се направи, защото студеното отнема жизнената му енергия, която в случая му е крайно необходима!
16
8
 
18
 
! Отговори
мед сестра преди 2 години
никой не ги лекува в болниците *** като песове това са хората на Борисов да докажат как при друго правителство народа мре
15
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д-р Ботев и друг път е казвал, че грешно ги лекуват и съм склонна да му вярвам. Той беше казал в друго интервю, че до петия ден Коvид се лекува като вирусна инфекция, а след това, ако рентгена покаже изменения, се дават антибиотици. Аз съм чела, че препоръчва Авирон + Бромхексин първите дни след установен Коvид.
14
0
 
6
 
! Отговори
До 12 преди 2 години
Загубих обоняние, което става при ковид. И съм на години, на които си карал грип многократно.
13
5
 
25
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Прав е! Ако се лекува правилно тая преекспонирана смъртност ще влезе в норма и като се съпостави с изминалите години на всеки ще стане ясно колко в същност е опасен този вирус.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко това щеше да е вярно ако техният препарат не се продаваше по 13 лв, за половин курс. Ако сте 4ма човека вкъщи, успех да го пиете при всяко подозрение че имате вирус.
11
8
 
38
 
! Отговори
До Ако този преди 2 години
Смъртността у нас от Ковид беше супер висока още миналия ноември, когато никъде нямаше ваксини. Не беше толкова отдавна, би трябвало да помните. Та явно има и други фактори за високата смъртност - като организация на лечението и лечебни протоколи. Крайно време е да се преразгледат, а не да си измиват ръцете с ниската степен на ваксиниране.
10
6
 
12
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
И като как реши, че си пипнал коронавируса, а не обикновен грип или нещо подобно?
9
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-накрая български доктор да каже : Системата така работи. Т.е Системата ги убива.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе за какви студени разтвори става въпрос? Обяснете, моля...