Д-р Ботев: Причината за високата смъртност от COVID е грешното лечение

Взима се най-скъпото лекарство, а не най-необходимото, уточни той
Обновена: 10 ное 2021 14:40 | 9 ное 2021 22:33, Нели Христова
118

На какво се дължи високата смъртност от COVID-19 в България? Според д-р Чавдар Ботев причината се крие в грешното лечение.

"У нас има две течения като протоколи - едното разделя заболяването на фази, а другото - по тежест. Ние ги обединихме в нашия протокол. Ако той се спазва, смъртността ще се намали с 90%. В първата фаза, която е вирусната, се дават противовирусни препарати. Това е най-големият проблем при нас - в тази фаза се дават до 3 антибиотика", коментира съучредителят на Сдружението "Лечение на Ковид-19 с реконвалесцентна плазма" д-р Чавдар Ботев в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че дори и високата температура от 40 градуса невинаги изисква антибиотично лечение.

"Дават се кортикостероиди, които потискат имунната система. Имаме у нас много добри противовирусни препарати, проведени са клинични изпитания. Ако се взима с местните продукти, резултатите ще са добри. В някои страни дори нищо не се дава в първата фаза, дори с един аспирин в този период хората ще са по-добре, отколкото с антибиотиците", добави хематологът пред Bulgaria ON AIR.

Специалистът уточни, че пациентите се повлияват много добре при лечението с Хуман Албумин.

"Ние сме изследвали 30 тежкоболни пациенти. Там където се прилага този продукт, нещата могат да бъдат много по-добре. Той не е и толкова скъп - около 100 лв. струва. В България се толерира купуването на западни скъпи продукти. Взима се най-скъпото лекарство, а не най-необходимото", уточни д-р Ботев.

Според него у нас много пациенти, които умират от грешки като преливане на студени разтвори. По негови наблюдения много от лекарите все още не познават коронавируса, за да могат да прилагат правилното лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
7
 
17
 
! Отговори
Оф аман преди 2 години
До преди 8 месеца имаше един човече, дето по цял ден обикаляше студиата и обясняваше колко са грешни мерките и лечението на вируса и как ваксини не ни трябват. От 6 месеца този човечец е здравен министър и всички видяхме какво може, а вече 8 000 човека платиха с живота си!Няма по лесно от това да излезеш да критикуваш и да казваш това което хората искат да чуят!Викат му популизъм!Пожелавам на този да е следващия здравен министър!!
46
16
 
6
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
За човека който пита как сме се лекували.Аз съм на 33 години и май месец го карах,7 дена беше зора,много чай с мед и фрешове от лимон и портокал по 2 пъти на ден.Храненето е трудно понеже нямаш никакво обоняние и всичко е безвкусно.Аз направих грешка,че 3 дена пих парацетамол и не позволих на имунната ми система да вдигне температура,а това даде преднина на вируса,температурата убива вируса,не му дава да се развива.
45
24
 
13
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
Протокол има и той се прилага в Европа Австралия , Великобритания и у нас. от 1. 12. 2020 година . Това " докторче" би трябвало да е наясно ,че ковид води до тежки пневмонии , които в цял свят се лекуват с антибиотици о пробиотици. Лечението е правилно и адекватно и не лекарите са виновни ,а обществото което неглежират ковид.
44
2
 
3
 
! Отговори
До 35 преди 2 години
Това не е ковид отделенито, това не е от сега, ама дай на плиткоумните конспирация и ще опищят света, понеже само хляб и зрелища им е в главата
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ти докъде спа сега, а реши при четвъртата вълна да се появиш, спасителю?! Амън от недоизказали се полицици
42
8
 
20
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Много е просто - лекарите в ковид отделенията имат сметка от оборот. Следователно всеки "изпуснат" пациент, освен, че им носи пари, им отваря и писта за следващия. Разследване на смъртните случаи няма, виновни доктори няма по дефиниция. Това създаде банкянската гад - конвейр на смъртта. Дано измре с цялата си рода до девето коляно!
41
8
 
15
 
! Отговори
Levski преди 2 години
Няма ваксини. Никой от тях не е минал през пълен цикъл на изпитване.
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той добре казва. Дано някой го чуе!
39
4
 
22
 
! Отговори
Волф преди 2 години
Май старите и смятани за прости стари хора от малките градчета ще се окажат прави. В болницата ще ни уморят, няма да ходим. Повечето такива възрастни хора, които познавам са още живи, обаче други доста по-млади 50-годишни отидоха в болница и оттам не се върнаха живи.
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече две години,не се направи един общ протокол за лечение.Това е срамота.Всеки лекар си изписва нещо,ама трябва ли,не трябва ли? Това е срам за лекарското съсловие.
37
5
 
18
 
! Отговори
Не-германец преди 2 години
Другарю германец аз на твое място щях да си посипя главата с пепел и да се скрия някъде. За една година и половина ви вкараха фашизма и вие ръкопляскахте като прасета преди Коледа. На гей-парада събирате по 1 милион участници, а да си защитите правата - от умрял писмо. Айде боцни си един "пийкс" и хващай за оня свят да ощастливиш баба си Меркел!
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другите болници в провинцията са като видинската! Крият истината от вас, но с нелепия ЗС изпонапускаха и последните мохикани там. Потърсете видеото за видинската и ще ви се изясни нагледно причината за високата смъртност у нас! Която бе такава и миналата есен, когато експерименталки нямаше. Това е истината! Идете и сами вижте произволна болница в прованса! Няма кой да ви спре. То хора няма. Вкл. пациенти. И за бройките ви лъжат, стадо! Просто вървете да видите сами!
35
3
 
6
 
! Отговори
до Гиб Мелсън преди 2 години
поредния не разбрал, че не той е резистентния, а бактериите стават такива, може и да не си помирисвал антибиотик в животаси и пак да пукалясаш
34
0
 
18
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Антибиотик се изписва срещу вторичната инфекция, а именно бактериална. Антибиотика е напълно безполезен срещу вируси.
33
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с превантивния антибиотик е голяма глупост според мен,дето масово се изписва от лични лекари на всеки позитивен.
32
3
 
8
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Видеото от Видинското ковид отделение го има на сайта на трибюн, хората голи пикаят в кашони, няма нито един лекар, сестра и санитар
31
0
 
27
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Причината за високата смъртност е според мен прекомерната употреба на антибиотици в България. България е много изостанала в сравнение с другите държави в здравеопазването.На запад антибиотик се изписва само в краен ама много краен случай.А тук в България антибиотик лекарите ти изписват още щом те видят за да се презастраховат от усложнения.За тях това е добре,пациентите им нямат усложнения, обаче като дойде по сериозна болест като ковида и наистина ти трябва антиботик, ти си резистентен и умираш
30
4
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Причината за висока смъртност? Ами вземете данните и вижте, че за целия период на тая простотия само 4000 човека са си отишли без ковид.. Какво ще рече това - сами тълкувайте!
29
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на антиваксърската експериментална група у нас, си създаваме най добрите ковид лекари, по метода проба-грешка, проба-грешка.
28
2
 
13
 
! Отговори
фд преди 2 години
ествствено, че в БГ се търси най-скъпото лекарство, нали така най-бързо се източват лесни за крадене обществени средства