Д-р Колчаков: Българите със средновековно мислене, вярват на врачки, но не и на ваксини

Разликата между смъртността и заразяването е от ваксинацията, обяви Лъчезар Томов
10 ное 2021 12:35, Красимир Ангелов
538

Броят на активните случаи на коронавируса у нас продължават да растат, а смъртните случаи също бележат пик. Вършат ли работа  въведените мерки и изискването за "зелени сертификати".   

"Нямаме свободни места в реанимация, затова е въведена система всеки час да даваме информация на Центъра по Спешна медицинска помощ в София, за да може всяко свободно легло да бъде заето от чакащите. Преди 10 дни имахме 50 легла за Ковид-19 и 12 реанимационни, а сега - 180 Ковид легла и 12 реанимационни", алармира анестезиологът д-р Иван Колчаков в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Математикът д-р Лъчезар Томов отбеляза, че смъртността следва с една или две седмици всички ситуации, които виждаме с новите случаи. "Следващата седмица очаквам да няма нов рекорд. Този вирус е много заразен и мерките не са достатъчни", заяви Томов.

Според него ясно се вижда, че разликата между смъртността и заразяването идва от нивата на ваксинацията.

"Около 50% могат да се реинфектират след една година. Ниското ни ниво на ваксинация води до една доста дълга вълна през цялата зима. За нас е полезно да знаем колко са се ваксинирали", изтъкна Томов пред Bulgaria ON AIR.

Според д-р Колчаков, голяма част от българите имат средновековно мислене по отношение на медицината и науката. "Вярват на врачки, баячки. Днешните врачки и баячки са в интернет. За голямо съжаление те са и в средите, в които е недопустимо - в нашите среди. Има лекари, които са антиваксъри. Това са хора, които са некомпетентни или имат престъпно поведение заради комерсиални интереси", настоя анестезиологът.

Специалистът коментира и "зелените сертификати" за антитела.

"Фактът, че цивилизованият свят няма да ги признае, е показателен. При имунния отговор има две важни части. Едната е изработените антитела, които са войничетата, които директно неутрализират вируса. Но по-важен е клетъчният имунитет, който при много вирусни заболявания е за цял живот. Това са едни компетентни клетки, които съхраняват паметта  много продължително", обясни анестезиологът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


538
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
15
 
! Отговори
Жулиен преди 2 години
Самия факт, ме договорите с доставчиците на ваксини са и за 2023 говори сам по себе си. Значи поне до тогава ще трябва да се бодат хората - има-няма нужда - пари са давани.
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Д-р Колчаков: Българите със средновековно мислене, вярват на врачки, но не и на ваксини"--------------Вярваме само на модерния Кунчев. Абе къде е той напоследък?
19
16
 
8
 
! Отговори
Панелистанците преди 2 години
са проста и последните години вече силно опростяла нация! Злобни, завистливи,но се бият в гърдите! Спасение и оправия с този манталитет никога няма да има оправия
18
11
 
12
 
! Отговори
Мангъра преди 2 години
Значи това не е вярно, българинът има изключително развито интуитивно познание. НЕ е нужно той да гледа статистика, анализи, тестове, изследвания. Бай ви Шиле знае най добре че във ваксините има чипове и причиняват магнетизъм, и най лошото е че се свързват с 5Г и могат да откраднат тайните съствки на туршиите ви или къде криете ракията. Аз имам Ковид отделение и там хората умират от страх, не от друго ... защото такъв вирус няма. Синьо манисто, преварена вода рано сутрин и сол за гърба хвърляйте
17
8
 
31
 
! Отговори
Вервайте преди 2 години
Трябва да си ненормален да вярваш на тези "ваксини"! Колкото и да вярваш, фактите са налице - тези експериментални препарати не действат, просто са негодни и безполезни, и никаква вяра тук не помага.
16
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много действат ваксините, затуй във Франция налагат трета игла, а до другото лято сигурно още две. Самите производители признават че за новите щамове ефективността е 40%
15
0
 
16
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Това и аз мога да го кажа , ама немам титла и диплома и никой нема да ми плати да го кажа )))
14
2
 
24
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Не ми се слушат подобни оли го френи. Ако имаш аргументи, сложи ги на масата. А ако ще лепиш етикети на принципа "кой плюне първи, печели", тогава по-добре сие би маиката.
13
18
 
20
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
Абе друго си е да ти леят куршума. Друго си е да ти тестват детето за почивката в Гърция, ама за училище не може- нарушавали им правата. Не сме със средновековно мислене- прости сме! Две различни неща са.
12
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За русофилите антиваксъри: "Кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че от 25 октомври до 25 февруари догодина се въвежда така нареченият домашен режим за две групи хора: неваксинираните над 60-годишна възраст и страдащите от хронични заболявания. Те не бива да напускат домовете си в столицата. "
11
7
 
48
 
! Отговори
Коко преди 2 години
Тоя пък, вярвали на врачки... И сега идваш ти, един умен, красив, и казваш не вярвайте на врачки, вярвайте на мене. И защо да вярваме на тебе, а не на оная журналистка, дето ви попиля с въпроси, на които не можете да дадете смислен и научно аргументиран отговор? И защо искате всячески да ни убедите в правотата на единствения възможен избор, правилен според вас - боц? Това не е право на избор, а системен масов тормоз, терор, който упражнявате от всяка възможна дупка!!! За пари, нали?
10
31
 
10
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
То и аз на бездарното узурпаторско правителство не вярвам. Но докторът си е прав - има едни може би над 50 процента от населението които са със средновековно мислене. Е, той вирусът ще ги понамали като процент.
9
16
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя *** като е с модерно мислене, да предложи безплатна застраховка от 1 000 000 за вреди от вакината, и тогава да говори за модермо мислене....средновековно е да насилваш хората да се ваксинират с недоказан за противореакции в дългосрочен план препарат!
8
40
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дава се 3 месеца да се ваксинират шамандурестите неваксинирани, след което както в Сингапур, всеки ковид болен, който не е положил усилие да се ваксинира, си плаща лечението. Дали 3000лв или 4000лв или 5000лв, колкото толкова. Плащаш, ако нямаш продават ти къщата за да се изплатиш.
7
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д_р Колчаков!?Пуснаха поредния ешелон от говорещи глави!Абе ти какъв си че ще ми даваш наклон на я ве?Шматарок!
6
15
 
42
 
! Отговори
Бог да прости преди 2 години
Как да вярват на фъксините(които производителите наричат препарати), след като от седмици има информация, че Кунчев е във ВМА от ковид, а от вчера е починал, ваксан с 3 дози пфайзер. Имал е фалшив сертификат или фъксините не работят??
5
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е заради руското влияние, празноглавите русофили яко ги облъчват. Всички са фенове на фигуранта и антиваксъри.
4
15
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми смени си гражданството, дофторе. Айде самолета и довиждане!
3
21
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде сиктир бе! Средновековно мислене!? Егаси антибългарския расист! На правителство и на купени пионки е дълг да не се вярва!
2
37
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не всички, аз и моите приятели се ваксинирахме отдавна.