Д-р Колчаков: Българите със средновековно мислене, вярват на врачки, но не и на ваксини

Разликата между смъртността и заразяването е от ваксинацията, обяви Лъчезар Томов
10 ное 2021 12:35, Красимир Ангелов
538

Броят на активните случаи на коронавируса у нас продължават да растат, а смъртните случаи също бележат пик. Вършат ли работа  въведените мерки и изискването за "зелени сертификати".   

"Нямаме свободни места в реанимация, затова е въведена система всеки час да даваме информация на Центъра по Спешна медицинска помощ в София, за да може всяко свободно легло да бъде заето от чакащите. Преди 10 дни имахме 50 легла за Ковид-19 и 12 реанимационни, а сега - 180 Ковид легла и 12 реанимационни", алармира анестезиологът д-р Иван Колчаков в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Математикът д-р Лъчезар Томов отбеляза, че смъртността следва с една или две седмици всички ситуации, които виждаме с новите случаи. "Следващата седмица очаквам да няма нов рекорд. Този вирус е много заразен и мерките не са достатъчни", заяви Томов.

Според него ясно се вижда, че разликата между смъртността и заразяването идва от нивата на ваксинацията.

"Около 50% могат да се реинфектират след една година. Ниското ни ниво на ваксинация води до една доста дълга вълна през цялата зима. За нас е полезно да знаем колко са се ваксинирали", изтъкна Томов пред Bulgaria ON AIR.

Според д-р Колчаков, голяма част от българите имат средновековно мислене по отношение на медицината и науката. "Вярват на врачки, баячки. Днешните врачки и баячки са в интернет. За голямо съжаление те са и в средите, в които е недопустимо - в нашите среди. Има лекари, които са антиваксъри. Това са хора, които са некомпетентни или имат престъпно поведение заради комерсиални интереси", настоя анестезиологът.

Специалистът коментира и "зелените сертификати" за антитела.

"Фактът, че цивилизованият свят няма да ги признае, е показателен. При имунния отговор има две важни части. Едната е изработените антитела, които са войничетата, които директно неутрализират вируса. Но по-важен е клетъчният имунитет, който при много вирусни заболявания е за цял живот. Това са едни компетентни клетки, които съхраняват паметта  много продължително", обясни анестезиологът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


538
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49 Российски слабоумнико, досаден си като прокажен слабоумен русофил. Аз не досаждам с глуповатите си постове.
40
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има 5-6 инфлуенсъра разпространяващи дезинформация относно ваксините, една шепа хора са, но спамят навсякъде. Скоро ще ваксинират учениците и народа ще види, че няма нищо страшно.
39
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде стига глупости Българите били анти-ваксъри,мога даде обзаложа,че ние сме едни от първенците по задължителни ваксини в Европа,виж че сега някой създава психоза не само у нас а навсякъде по света, не значи че Българите да невярващи във ваксините!
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че е този да ми каже, че имам врачка за която не знаех до този момент. По същия начин подхвърля и "проверени" "факти" в полза на ваксините.
37
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този доктор е кандидат милионер,ама е закъснял.От СЗО са разпространили съобщение,че пандемията от covid19 ще приключи,когато Световната Здравна система!!!! приключи със себе си.Та това може да се случи всеки момент,защото здравните системи на отделните Държави ще се срутят и ще започнат да фалират,ако спонсорите на СЗО спрат плащанията към нея.А кой са тези спонсори на всички вече е известно.
36
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тая дрислива русия бе селски слабоумнико. Границите са отворени - щом ти харесва отивай. Досадна русофилска плюнка.
35
4
 
30
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Въобще не ме интересува дали действат. В момента, в който платен от Държавата оли го френ ме погне с обиди да се ваксинирам, това автоматично значи, че не трябва да го правя. Това НЕ Е моята държава и това не е човекът, който ми мисли доброто. Не плащам данъци, за да ги дадат на някакъв очилат кьпут, да ме обижда от телевизора. Личното ми мнение е, че доста такива нещастници си заслужиха куршума с подобни изявления.Прокуратурата трябва да ги подгони за насаждане на омраза между отделни групи.
34
6
 
18
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Тоз, защо не казва защо ваксините работят на 50 %, а пък ни убеждаваха преди, че са давали гаранции за над 90% ?!?!?
33
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пфайзер - 3.2 милиарда печалба за 3 месеца. И това след като са платили на форумните и телевизионни тр0лове куткудякащи по 24 часа колко сме прости и колко сме средновековни.
32
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То затова министърката на туризма на членката на ЕС и НАТО България ходеше всяка година в Русия да се моли за руски туристи със средна заплата 230 лева да идват на черноморието за да могат българите да им сменят чаршафите да изкарат някой лев да не гладуват. А сега вече е богатата членка на ЕС и НАТО дори и туризъм няма - глад и мизерия, защото друго България не произвежда.
31
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колчаков, "врачката" ми каза да ти кажа да предадеш много поздрави на Ангел Кунчев.
30
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е обида, а го приемам като похвала. Ренесанса е тръгнал от нас чрез богомилите. Защо да не осъществим и втори. Няма да се ваксинираме за да останем будни и здрави за да осъществим мисията си като Божи народ
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви врачки бе момче? Този и той горкият чул-недочул нещо от нета и реши и той да се изходи по темата.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе друго си е да ти леят куршума. >>ПРЕДИ доста време докараха една врачка да не лекува у дома. Аз не съм я викал, защото не бях със свежа мисъл. Та тая врачка отпи малко вода нажабури се добре и ми се изплю в лицето. Ха ха ха
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Панелистанците 24 Това важи само за вас, ваксатроловете :)
26
17
 
8
 
! Отговори
\m/ преди 2 години
Просто сме "най-умни" на света. Защо ли обаче сме най-бедни в Европа и на дъното по всички социални показатели, но пък на челни позиции по смъртност?
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Врачките познаха по-вече от вас.А, сега мобилизирайте и гадателки, за да ни убеждават.Всъщност и вие и те служите на един и същи господар.
24
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във ваксинирана Европа централната банка емитира нови финансови потоци към ваксинираното население, хората се върнаха към нормалния живот и се разхождат ваксинирани със щастливи лица в моловете упражнявайки потребителски натиски на производителите които започват производството на нови джаджи и гаджети за пазара и икономиката се развива, заплатите растат, капиталистическият модел е доказано работещ модел. Само нашите raньовци още си живеят в комунизма и не искат да се ваксинират.
23
7
 
1
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Богата е Русия и плаща 280 лв. минимална заплата да си купят лосион вместо водка.
22
12
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
За съжаление 9ти септември, СССР, болшевиките, КГБ, ДС и внуците на комунистите насадиха пpocтотия и трайно недоверие на българите към ваксините, за това днес сме на последно място. На запад при демокрацията където никога не са имали 9ти септември и СССР хората вече удрят третия бустер и се готвят да удрят и четвърти, а нашите raньовци комунисти още не са ударили и първата ваксина.