Денков: Петима ученици са с положителни проби, тествани са 37 832

Положителни проби са дали и шестима учители
10 ное 2021 17:30,
67
Денков: Петима ученици са с положителни проби, тествани са 37 832
Снимка: БГНЕС

Петима ученици са с положителни проби след тестването с щадящите тестове, съобщи образователният министър Николай Денков.

"37 832 ученика са били тествани. 2 са положителните проби в София, и по една във Варна, Добрич и пазарджик", заяви образователният министър проф. Николай Денков относно тестването на учениците от 1 до 4 клас. 3509 са били доброволците, от които 3271 са родители.

2717 са тестваните учители, от които положителните проби са 6. Според министъра тези положителни проби са предпазили от заразяване останалите деца.

„Цялата идея е, че няма единен ден за стартиране на всички. Както е обяснено в заповедта, това става при три изпълнени условия – тестове налични, родители, които са готови да им тестват децата, и учители и доброволци, които да тестват учениците. Това, че някой не е започнал днес, не е проблем. Това за нас е нов модел, който, ако проработи правилно, може да ни позволи да не връщаме децата в онлайн обучение. Това зависи от начина, по който се реализира самото тестване и доколко добросъвестно се изпълнява то”, обясни министър Денков.

Според него забавянето на тестовете от доставчика не е било очаквано. Наличните тестове ще стигнат за месец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Как не ви е срам да посягате на децата!?
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя родителите още ли не са го изправили до стената? Явно ще оставят да издевателстват над децата им.....
60
0
 
1
 
! Отговори
един преди 2 години
До Анонимен54 Преди много години, американското разузнаване беше разбрало, че Брежнев е болен от рак от фекална проба. Така че, всеки един от нас дава генетичен материал при всяко пускане на водата (виж, може да не се отнася за теб, външните тоаленти не се следят)
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото се пишат планове, които не се спазват. През лятото министър Стойчо Кацаров подготви план за действие при нова COVID вълна, според който училищата трябваше да затворят, ако се намират в тъмночервена зона с над 500 заболели на 100 хил. души, или да минат в ротация, ако заболеваемостта е от 250 до 500 души. Тези прагове бяха преминати в много области, но училищата продължиха да учат присъствено.
58
1
 
4
 
! Отговори
до 60 от славянин преди 2 години
5 позитивни от 37 832 тествани!!! Тезата на нарковаксърите че училищата били развъдник на заразата изтече в отходната канализация! Нарковаксърът по принцип е съдържанието на отходната канализация!
57
1
 
12
 
! Отговори
ИСТИНСКИ СЛУЧАЙ преди 2 години
Днес един Програмист във Варна в автобуса , обясняваше на възрастна жена , че е без маска понеже се е ваксинирал . Носеше и бебешко столче за току що роденото си бебенце , което го чака в къщи. До това води програмирането - загуба на връзка с реалността и сляпа вяра в безсмъртието ( гарантирана от "серума" ) .
56
10
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Нормално е че са малко положителните в училище. Те антиваксърите, дето е по-вероятно да дадат положителен резултат не си пускат децата на училище, щото било унизително.
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвайте се, че децата са здрави!!! Всичко друго е ТЕАТЪР!
54
1
 
23
 
! Отговори
Мммм преди 2 години
Какво разочарование, очаквах 10 процента положителни проби....а то нула процента. Тъпите министри и всякакви специалисти, които казваха, че децата са главния проблем, какво стана бе ***....оставка.
53
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петима са с ПОЛОЖИТЕЛНИ проби, останалите близо 40 хиляди не, това ако не е гавра не знам......хахахахаха :))) Да си хвърлят дипломите някаде, че само се излагат :)))
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се изчакат и лабораторните проби на тези 11 човека.
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А плюнките под номер и в ДНК базата на суперкомпютрите да знаят къде да търсят резервнк части за болните богаташи? също,
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 51 Е аз миналата година говорех, че са развъдник на вируса, ама тогава си бяха. Сега още преди началото на уч. година говоря, че не очаквам да има много заразени ученици, защото миналата година преболедуваха повечето и имат имунитет. Така и стана. Сега масово караха някакъв грип.
49
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фалшивоотрицателни тестове има. А тия с плюнката са още по-неточни. Но фалшивоположителни тестове няма.
48
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо ми се губят под статията ковид папагалите, които две години крякаха че училищата са развъдника на вируси. Интересно защо се покриха?
47
1
 
11
 
! Отговори
До 44 преди 2 години
Може пък колективното проклинане да го е стигнало.
46
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разочароващо другарю Денков.Днес цял ден бяхме в очакване целият МС да даде пример как става! Всички дружно да плюят в ефир а вие да да им събирате контейнерчета...
45
2
 
21
 
! Отговори
До ДртПрч преди 2 години
За съжаление тези тестове са само с 57% достоверност и то в активната фаза на заболяването.
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По инструкция от производителят са необходими 15-20 минути след като капка от слюнката е капната върху плочката за тестване. Спазват ли се инструкциите? Времето за пробонабиране преди това не е уточнено. Време за дезинфекция и проветрение също неуточнено. Време за тестване на 25-30 деца неизвестно, в училище са средно 4-5 паралелки от всеки клас. Как няма да се смесват класовете, докато се дезинфекцира и проветрява отново е неизвестно. Колко време отне тестването и учиха ли след това?
43
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям автогол си вкарахте, Денков. Това означава, че всичките им семейства в цялата страна не са заразени с ковид, което доказва, че редовно сте лъгали за големия брой заразени.