Влиза в сила сертификат за антитела, ще е валиден само у нас

Стойностите да надвишават нива от 150 IgG
11 ное 2021 07:00, Анисия Иванова
35
Влиза в сила сертификат за антитела, ще е валиден само у нас
Снимка: БГНЕС

От днес се въвежда зелен сертификат за наличие на антитела. Изискването е антителата от типа IgG да са лабораторно изследвани, като стойностите да надвишават нива от 150 IgG. Сертификатът ще бъде валиден 90 дни.

Целта е този сертификат да бъде притежаван от хора, които са добре предпазени от следваща зараза с вируса. Тоест не просто преболедували, а преболедували и защитени. Този сертификат ще се отнася за хора, които са прекарали безсимптомно заболяването, без да знаят, хора, които са си купили от аптеката антигенен тест и са видели, че са положителни и въобще не са отишли в болница, а са се самоизолирали. Също така ще важи за хора, които по-късно са постъпили на лечение, но поради тази причина може да нямат верификация с PCR или антигенен тест, припомня БГНЕС.

Изискването за тестовете е да имат над 90% чувствителност и да са сертифицирани. IgG са най-дълго живеещите антитела, затова изследването ще признава тези антитела. Изискването за IgG над 10 пъти над нормата, е, за да има наистина защита.

Удостоверението ще се издава от Националната здравна информационна система. Когато даден човек направи своя тест за антитела, лабораторията ще изпрати резултатите към системата. Отговаряйки на изискванията системата ще издаде такъв тип удостоверение и ще върне на лабораторията референтен номер, с който даденият човек от his.bg ще може да получи своя зелен сертификат за антитела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
6
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Какъв страх? Аз по-големи страхливци от вас не познавам. Един приятел, когото нито съм убеждавал в нещо, нито го карам, постоянно ме пита какво да правел, да се ваксинирал ли, какви неща чел по разните му парцаливи издания, и накрая ме пита тази игла колко била дебела и дали боляло.:D Толкова за страх, мои. Хубав ден и на теб и по-малко злоба.
11
4
 
4
 
! Отговори
До О, Боже: преди 2 години
Имаш признаци на ваксинирани! Продаде си душата от страх, клетнико наш! Еничарче, лек ден!
10
23
 
9
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Поредната недомислица, измислена от *** ювци за останалите такива. В целият свят такова нещо няма, но нашите му намериха колая на пандемията. Сега всеки ще бъде доказано преболедувал с антитела до небето срещу съотвените суми за тапията. Разбира се, всичко това докато не влезе в интензивното и останалите разумни не му платим ремдесивира и кислорода, защото той не се е ваксинирал.
9
6
 
29
 
! Отговори
x преди 2 години
Всички коментари са излишни. Просто сложете край на всички мерки против тази фалшива пандемия. Ако имах властта, днес пандемията приключва и животът се връща по старому.
8
3
 
31
 
! Отговори
Геле преди 2 години
Все по ясно става, че проблема не е медицински а политически. Някой има огромно желание да ни набоде с нещо. Въпросът е кой и защо?
7
4
 
4
 
! Отговори
хах преди 2 години
И това че съм го преболедувал какво интересува околните? Това че съм изкарал ковид не значи че хората около мен са защитени.
6
1
 
30
 
! Отговори
МмАаНн преди 2 години
До АнонименНапротив, отдавна трябваще да се направи масов скрининг за антитела, за да има ясна картина, през каква част от хората е преминал вирусът. Само че това би имало смисъл ако се тестват и ваксинираните. Критериите за брой антитела са толкова завишени (умишлено), че дори ваксинираните не могат да ги покрият. И това прави една добра от медицинска гледна точка идея напълно безсмислена и с фалшиви резултати.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат да видят, колко няма да се ваксинират за да не поръчват излишни бройки ваксини :D
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или си преболедувал или не, тва като "малко бременна" звучи. Тва, че са по-малко антителата не значи, че нямаш защита, значи, че скоро имунната система не е срещала вируса. "наистина защитени", ваксите са 100% защитени, нали, особено 6-7м. след втората доза - 16% шанс да не се разболееш
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След "мек локдаун" меренето на антитела е поредната българска измишльотина, която е напълно излишна.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров направи поредният удар преди да си тръгне.
1
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ РУМЕН РАДЕВ НА ВЛАСТ!