Формирането на имунен отговор след ваксинация е индивидуално

Има различни фактори, които може да окажат влияние
12 ное 2021 07:34, Ния Христова
21
Формирането на имунен отговор след ваксинация е индивидуално
Снимка: Pixabay

Формирането на имунен отговор след ваксинация срещу COVID-19 при всеки човек може да бъде индивидуално. Различни външни фактори като стрес, лошо хранене или замърсяване на околната среда могат да повлияят на производството на антитела. Това обасни пред руски медии Анна Баранова, лекар по функционална диагностика и терапевт в „Медскан”-Москва, предаде БГНЕС.

"Производството на антитела след ваксинация е имунен процес, чиято ефективност може да бъде отслабена от различни фактори, основните от които са минали или настоящи инфекции, хронични заболявания, стрес, недохранване, лоша околна среда и др. Имунните процеси са много индивидуални и формирането на имунен отговор ще бъде различно за всеки, така че след ваксинацията виждаме различно количество антитела, произведени при различните хора", каза експертът.
 
Баранова обясни още, че наличието на витаминен дефицит може да доведе до общо намаляване на имунитета и също така до известна степен да отслаби имунния отговор към ваксината. 
 
"Но тогава, дори ако болестта се развие, ще бъде по-лесно за имунитета на ваксинирания да се справи с инфекцията. Формирането на каквото и да е ниво на имунитет след ваксинация ще тренира тялото за ефективен отговор при среща с инфекцията, тоест сезонният дефицит на витамини не може да бъде противопоказание за ваксинация", каза още Баранова.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Е като е преди 2 години
индивидуално, защо ги пущате да си ходят където сварят със сертификати?Не че замерването на антитела ще промени нещо, ама то е очевадна гавра бе!
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С две думи пак допираме до кошмара на фармамафията-тестовете за антитела.
14
4
 
20
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
14 ...На Мангъров вярвах още в началото.Прекланям глава пред него.А другите ги псувам ежедневно, защото те са обладани от парите!
13
2
 
32
 
! Отговори
Най-накрая преди 2 години
Мангъров ще излезе прав! Миналата година боледувах с всички симптоми с отрицателен тестл След една година антителата са ми десетки пъти над норматал Надали ваксинираните с 2 игли след 12-13 месеца могат да се похвалят с толкова антитела. Вероятно вируса е минал през мене втори път без какъвто и да е симптом. Излиза, че боледувалите имат по-здрав имунитет, отколкото ваксинираните! Може би има стотици като мене, а може би и хилядил Практиката ще докаже, че ваксинирането на боледували е безмислено
12
0
 
32
 
! Отговори
Крал Трол I преди 2 години
Борим се с болест, но се държим към преболедувалите като към престъпници. Ако искаха да се преборят щяха да се съсредоточат към болните и рисковите. А не да карат предоледувалите да се бодат. Всичко е за проклетите им пари.
11
0
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Между другото в тялото си имам два вида метали.Татуйровката ми съдържа цинк и в главата си имам титаний с циркон....Мисля,че това допълнително ми е подсилило имунната система.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом е казала госпожа Баран-ова, значи е верно.
9
0
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Коментар 1.....споделям мнението ти!
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров е за затвора, ама Гешев се ослушва...
7
3
 
14
 
! Отговори
Аман преди 2 години
Спрете с агитацията за да не последвате санитаря Сапунчев
6
0
 
19
 
! Отговори
Хайде де преди 2 години
Искам да чуя каква лъжа ще кажете на въпроса Фармацевтичните фирми и пишман медиците отговарят ли за появили се реакции и влошаване на здравословно състояние на ваксинирания?
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ауу така ли бре а па аз си мислех че като се боцне комшииката и аз ще имам имунитет.
4
5
 
7
 
! Отговори
Georgi Nikolov преди 2 години
Hora stiga ste ni zanimavai s tozi Covid I Vaksini. Bolshenstvoto nqma da se bockat. Kakvoto I da govorite horata ne vqrvat. Eksperimenti si pravete s vas! AZ sym s tejka astma, sportist ot dete, is karah go sravnitelno leko. Pyrvite 4 Dena temperatura, otpadnalost, studeni I topli trypki po cqloto tqlo. Piq si vitaminitw, hapvam si dobre I sym tok I jica, sportuvam pak. Ne omalovajavam tozi Virus no vie go iskarahte Hiv+Chuma zaebi!
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учените от 27-ми Централен научно-изследователски институт на Министерството на отбраната на РФ създадоха уникална биологически активна добавка, способна да намали 16 пъти концентрацията на COVID-19 в организма на болните.
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова тествайте и ваксинираните за антитела. Освен това, по този начин ще се разкрият и фалшивите ваксинационни сертификати.
1
4
 
35
 
! Отговори
ИЗДАВАМ ТАЙНАТА преди 2 години
Също и имунният отговор преди ваксинация е индивидуален. И доста предсказуем на базата на инпормация от сто-двеста милиона преболедували. Ако си под 60 г., ако си без прекалено наднормено тегло и без тежки хронични заболявания, имунният отговор е отличен. Над 99% ефикасен срещу тежко боледуване и смърт. Напълно излишно е да се бодеш с неработещи експерименти.