В Дания предлагат да може да се изисква зелен сертификат за работа

Документът вече е нужен за различни обществени места
12 ное 2021 23:40, Елка Василева
73
В Дания предлагат да може да се изисква зелен сертификат за работа
Снимка: архив, БГНЕС

Датските власти предложиха законопроект, позволяващ на работодателите да изискват зелен COVID сертификат от служителите си като мярка за ограничаване на третата вълна на заразата, предаде Ройтерс.

Законопроектът, за който принципна договорка постигнаха днес правителство, синдикати и работодателски организации, предвижда шефовете да могат да решават дали да изискват от служителите да показват зелен сертификат. Работодателите обаче няма да са длъжни да го правят.

Още по темата

Ако договорката се превърне в закон, което може да стане още следващата седмица, Дания ще се присъедини към все по-големия брой европейски страни, предприемащи подобни мерки.

"Постигнахме споразумение, което може да гарантира по-голяма сигурност на работното място, и което, да се надяваме, ще помогне на Дания да премине през зимата по възможно най-благоприятния начин", каза и.д. министър на промишлеността, бизнеса и финансовите въпроси Матиас Тесфайе. "Правим това в името на датската икономика и за да запазим работните места."

По-рано през седмицата правителството нареди на датчаните да показват зелен сертификат при посещение на барове, ресторанти и други обществени места. Изискването влезе в сила от днес.

През последните дни броят на новозразените постепенно нарасна на 2000-3000 на денонощие при едва малко над 200 в средата на септември. През последните седмици повече от двойно се увеличи и процентът на положителните тестове и в началото на ноември достигна 2,5 на сто от взетите проби.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси жалките правителства, съставени от алчни и непознаващи историята дребни душици. Трябва да бъдат *** пред собствените си народи
39
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашизмът за една година няма да кротяса. Тъкмо е почнал да се вихри.
38
6
 
29
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Зелен ,не зелен сертификат трябва да се дупчете.Бизнеса с ваксините трябва да върви.
37
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Дания има над 4000 заразени за последното денонощие, но почти няма мъртви... Или, поне, така обявяват в статистиката им.
36
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Дания 83 процента от хората над 15 години са ваксинирани. Още 9 процента по официални данни са преболедували,но по неофициални тази бройка се умножава по 3.Така че общо се получават 110 процента ваксинирани и преболедували (някои преболедували са и ваксинирани затова броят е над 100 процента).Което означава,че на практика всички хора над 15 години са или ваксинирани или боледували.И пак въвеждат мерки.
35
2
 
6
 
! Отговори
питам преди 2 години
До Диян, Сигурен ли сте ,че това са хора?
34
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините, МАСОВО УБИЙСТВО В СВЕТОВЕН МАЩАБ, случващо се пред очите ви, води се война срещу цялото човечество. В ядрото на всичко това стои т. н. DEATH CULT/ Култ към Смъртта/ - Non Human Force/ Нечовешка Сила/ Хибриди, Cross Human-Animals Hybrids, заобиколени от Practicing Satanists/ Практикуващи Сатанисти! Предупредени сте!!!
33
4
 
42
 
! Отговори
Диян, продължение преди 2 години
Вследствие на това правителството на малцинството и под натиска на опозицията се съгласи да отмени всички мерки, включително закона за задължителна ваксинация - Дания беше приела такъв. Медиите в Европа се опитаха да изкарат, че уж е заради високите нива на ваксинация, но това е лъжа. А сега се опитват да върнат всичко през задния вход. Всичко това значи - Европа (пък и светът) е хваната в мъртва хватка от група хора, които няма да се откажат от намеренията си. Пригответе се за дълга борба.
32
4
 
31
 
! Отговори
Диян преди 2 години
Четох коментарите и виждам, че дори критично настроените не са наясно какво е на път да се случи в Дания. Защото преди време Дания отмени зелени сертификат и всички мерки, а също декласифицира CoViD-19 като общественоопасна болест. При това без никакви условия, а не заради високите нива на ваксинация. Всичко това беше решено, преди да е ясно колко хора ще се ваксинират. Всичко се случи заради масираните протести, Дания преживя едни от най-масовите демонстрации в цяла Европа.
31
3
 
34
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Преди ваксите - 85% го караха леко по статистика, сега с ваксите - 75% го карат леко! И КЪДЕ Е ТУК ПОЛЗАТА, ПИТАМ АЗ?
30
7
 
37
 
! Отговори
Ццц преди 2 години
Неваксинираните пречат на Земята да се върти.?! И още много пречат, че дишат и отнемат жизнената сила на ваксинираните. ЗАКОН!
29
3
 
35
 
! Отговори
Е то прозрачно преди 2 години
...се издадоха:" Правим го в името на датската Икономика..." ! Кой ти мисли за човеците и как се изтощава имунната им система от постоянните имунизации!!! О, свещена простота и алчност!
28
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оригиналните фашисти и комунисти му викаха на това "открит лист" или "одобрение от партийната организация".
27
5
 
21
 
! Отговори
ваксаджия преди 2 години
Не е само Дания е така. И Холандия и Норвегия и Ирландия и Австрия..... Всички, които ги хвалиха медиите че с локдауни и драстични мерки били спряли разпространението на ковид. И повечето от които при това с 80-90% ваксинирани. И квкво стана сега? А шведските епидемиолози ги предупреждаваха, че така само отлагат нещата.Аз си забих иглата само заради привилегиите и сертификата. Както взех навремето партийна книжка по същите причини. Щото съм от тарикатите.
26
3
 
8
 
! Отговори
violin преди 2 години
За боцнатите ще свиря на най-малката цигулка на света
25
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болни мозъци
24
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правим това в името на икономиката... - цитат. Изобщо не ги интересува мнението на хората... Целият натиск за ваксиниране се инициира и финансира от бизнеса... Това е истината на запад.
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биомасата ваксъри са в траур.
22
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни измишльотини!
21
8
 
23
 
! Отговори
Джон Куртев преди 2 години
Кунчев с незнам колко ваксини е в отпуска или в Мета простраството