За 40% от българите данните за смъртните COVID случаи са фалшиви

ЦИД: 1/3 от българите вярват, че COVID-19 е измислица
12 ное 2021 15:24, Елка Василева
373
За 40% от българите данните за смъртните COVID случаи са фалшиви
Снимка: архив, БГНЕС

40 на сто от българите вярват, че данните за смъртните случаи от COVID-19 са фалшиви, а една трета от сънародниците ни определят мерките за борба с пандемията като фашизъм. Също една трета от българите вярват, че COVID-19 е измислица. Това сочи проучване на Центъра за изследване на демокрацията, направено сред 800 пълнолетни между 22 октомври и 8 ноември, предаде БНР.

Още по темата

Според неправителствената организация основните дезинформационни канали идват от Русия, като се използват социалните мрежи за създаване на фалшиви новини.

Ситуацията с COVID-19 и "зелената сделка" са най-често атакуваните от хибридните медии теми у нас.

Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията поясни, че тези теми се използват най-често за противопоставяне на българите и в сегашната предизборна кампания.

"Тази токсична смес от липса на доверие в институциите и от поляризацията в социалните медии поставят България в проблемно положение, което изисква тези въпроси за отношението между свободата на словото и социалните медии да се разглеждат в българското политическо пространство, нещо, което липсва от кампанията за президентски и парламентарни избори", каза Стефанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички НПО неправителствени организации да водят отчет от къде идват парите и как са придобити тези пари! Обяснение от работещите в НПО-тата свързано с лична отговорност съдебна и материална от къде идват парите и дали са чисти?
231
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че не е измислица, не е, но пък не е и това, което ни представят, просто всичко в тая пандемия е полуистина, полуизмислица с полустатистика и полуваксини, просто на всички вече ни писна да слушаме безкрайните глупости
230
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки с имунитет от преболедуване не трябва да се ваксинира или притеснява от коронавируса... Ако някой трябва да бъде ваксиниран, това са хората на сериозна възраст...
229
23
 
6
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 2 години
ЕГАТИ, ТАПИТЕ И СТРАХЛИВИ АНТИВАКСЪРИ..... ХАХАХААА..... ЗАТВАРЯЙТЕ СЕ У МАЗЕТО-----ДА. НЕ ИЗПУКАТЕ. ТАЯ ЗИМА, БЕ....!!!! ТАМ----ПРИ ЗЕЛЕТО Е. НАЙ-СИГУРНО!!!
228
3
 
9
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Германец Не владееш иронията. Запомни, най добрия план е този който се изготвя в движение, важен е крайния резултат, само към него трябва да се гледа. Така няма предатели като теб, които могат да го провалят. Ето, и ти научи нещо полезно.
227
9
 
6
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"След това господарите на твоите господари ще ги хвърлят на тълпата" -- Не те ли е страх, че ще те подгонят, задето им разкриваш плановете? Рептили са това все пак. Не е шега работа :)
226
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гнясажии, не са 40%, не са 1/3....мноооОООООООООго повече са. Онова което сте написали е пордената манипулация и лъжа, като повечето ви **новини**
225
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец - И за 24 години не научи немски хахахах хахаххаха ... ти си по-зле от Gastarbeiter-ите хахаха
224
7
 
5
 
! Отговори
за Германец... преди 2 години
НЕ ЗНАМ ЗА ТЕБ, НО. НИЕ РАЗУМНИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ, ОЩЕ ОТ СОЦ-а, ИМАМЕ ИЗГРАДЕН ИМУНИТЕТ, СРЕЩУ. КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРОСТОТИИ И ВЯРВАМЕ В СВЕТОВНАТА МЕДИЦИНА!!!АЗ, ВЕЧЕ СЪМ НА 3-а ИГЛА.....!!!!!
223
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно сигурно Бил Гейтс от чиповете е прихванал рецептата за кисело зеле. Вечер си пие уйскито със салата кисело зеленце, а сутрин изтрезнява с халба зелева чорбица!
222
5
 
13
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Германец След декември пландемията и натиска за инжектиране приключват, така по ясно ли ти е? След това господарите на твоите господари ще ги хвърлят на тълпата, следователно и ти ще бъдеш предаден на тълпата, пропагандаторче. Няма да те забравим. Не ми пука дали си от долно нанагорнище или от Германия, през онази ми работа ми е! Ще си платите за пропагандата. Да не си помисли, че ти казвам за умирачка от инжекциите? Нито ти, нито някой от другите противняци сте инжектирани.
221
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец "кое точно да ми липсва?" - Можеш ли да напишеш същите неща от коментара си, но на немски и всичките? Нека отгатна - не можеш. Последното е едно от нещата, които ти липсват и затова пишеш тук. Не знам откога си в DE, но ако не е отдавна, малко по малко ще разбереш какво ти липсва. На мен ми трябваха около 9 години, докато осъзная какво ми липсва там. Само че ще те оставя сам да изпиеш горчивата чаша до дъно. Човек трябва сам да се научи, а не да получи знанието наготово. Успех! :)
220
3
 
9
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 222 Само да допълня, за стотен път, никога не съм твърдял, че определена бройка ваксърозомбита ще умрат от инжекциите (това не са ваксини ве льохман противен), но твърдя, че окабеляват хората с графен и нанотехнологии и всички инжектирани (които оцелеят) ще са вързани в мрежа към суперкомпютрите. Разбра ли?!
219
10
 
2
 
! Отговори
Германия над всички преди 2 години
В БЪЛГАРИЯ ИМА И МНОГО НОРМАЛНИ ХОРА, НЕ САМО. ПРОСТИ И ГЛУПАВИ АНТИВАКСЪРИ...... ХАХАХААА.... НЕ СЕ ВРЪЗВАЙ НА ПРОСТАШКИ ПРИКАЗКИ!!!!!
218
5
 
5
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"А и пропусна да ми отговориш за носталгията" -- кое точно да ми липсва? Чистият въздух? Здравеопазването? Спазването на законите на всяко едно ниво? 7-те милиона национални треньори по футбол, в свободното си време епидемиолози? Смех :)
217
6
 
7
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Ще ви видя след деккември." -- поне имаме дата, а не някакво дифузно неопределено бъдеще време :) Ще ме извиниш, обаче, че и тази антиваксърска прогноза няма да взема насериозно. Вече трябваше да съм умрял няколко пъти ако ви вярвах :)
216
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец - Ясно. Щом написа само 2 думи на немски, значи определено имаш затруднения с езика. Нищо, то и без това всички сме наясно с положението ти, щом живееш в Германия, а печелиш като тр_ол в български сайтове. А и пропусна да ми отговориш за носталгията, за която много пъти съм те питал, но на български. Явно на немски ти е трудно да я коментираш, но на български досега си ми отговарял. Хайде успех със стотинките, които изкарваш и дано събереш за билет да се върнеш за празниците.
215
2
 
2
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"...und nicht in den deutschen internet Seiten?" -- sagt wer? :)
214
2
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
А , не са ли )))
213
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец - Was ist los mit dir Junge? Sprichst du Deutsch? Warum schreibst du hier und nicht in den deutschen internet Seiten? Schämmst du dich die Situation mit den deutschen zu kommentieren oder du kannst kein Deutsch sprechen? Vielleicht hast du Heimweh, deshalb schreibst du hier, oder? Komm schon, zeig mir, dass du auf Deutsch schreiben kannst und dann können wir weiter auf Bulgarisch kommentieren.