За 40% от българите данните за смъртните COVID случаи са фалшиви

ЦИД: 1/3 от българите вярват, че COVID-19 е измислица
12 ное 2021 15:24, Елка Василева
373
За 40% от българите данните за смъртните COVID случаи са фалшиви
Снимка: архив, БГНЕС

40 на сто от българите вярват, че данните за смъртните случаи от COVID-19 са фалшиви, а една трета от сънародниците ни определят мерките за борба с пандемията като фашизъм. Също една трета от българите вярват, че COVID-19 е измислица. Това сочи проучване на Центъра за изследване на демокрацията, направено сред 800 пълнолетни между 22 октомври и 8 ноември, предаде БНР.

Още по темата

Според неправителствената организация основните дезинформационни канали идват от Русия, като се използват социалните мрежи за създаване на фалшиви новини.

Ситуацията с COVID-19 и "зелената сделка" са най-често атакуваните от хибридните медии теми у нас.

Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията поясни, че тези теми се използват най-често за противопоставяне на българите и в сегашната предизборна кампания.

"Тази токсична смес от липса на доверие в институциите и от поляризацията в социалните медии поставят България в проблемно положение, което изисква тези въпроси за отношението между свободата на словото и социалните медии да се разглеждат в българското политическо пространство, нещо, което липсва от кампанията за президентски и парламентарни избори", каза Стефанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това повод да се гордеем че сме българи. Явно не всичко е загубено щом след 30 години преход все още сме най умната нация в Европа. Който каквото иска да ми говори, по голям хитрец от българина няма. Ония западняци се мислят за хитри докато не дойде време да си имат вземане даване с българина. Тогава вдигат ръце и се предават.
251
4
 
5
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 2 години
Не знам ка а,ама неа така?!Ум,рем да го заврем на демокрацията,заврях и го ама нема да ум,рем!За 5 годин пирон не забих?Само плюх по банкянеца и внушавах,че краде.Тва за крадливото бъгърче е кат сярна киселина върху платка на компютър!!Пет годин само вето,вето и пак вето!На банкянеца му се спука гърбеца да строи магистрали,метра и пречиствателни .Мен ми се виреше х,чеца и рейтинга!*** народ и войнишки к,р колкот по ги галиш, по са вирят!Ей го резултата.Втори мандат за мен,к,р за вас!Досвидания!
250
1
 
28
 
! Отговори
a,a преди 2 години
Ковид има. Хората не вярват защото само тук доктори слагаха стент без да има нужда, или оперират да усвоят пари, или в Правителствена са правели трансплантации не по законния ред. Как да вярват на лекари, които лъжат нон стоп? Има и читави, аз съм от лекарско семейство и не всичките са измамници. Но затова не вярват българите, на вас пак Русия ви е виновна....
249
0
 
14
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Както пише в коментар 243 ще се затвора в мазето при зелето,туршииките ,суджуците и ракийката па ви ме чакайте да умра от КОВИД
248
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пишат колкото могат повече хора с коронавирус независимо от причината за смъртта. В началото даваха как в Китай хора припадат по улиците. Дезинфекцират показно тротоарите сякаш вируса расте по асфалта. Ако имаше наистина смъртоносен вирус нямаше да ни облъчват по медиите колко било страшно. Лъжат хората да търсят лекарска помощ при настинка и после в болницата ги упояват. Лекарите дето следват сляпо протоколите за едната заплатка трябва да се срамуват от себе си.
247
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До изолирането на вируса по приетите класически правила на вирусологията и до доказването му като причинител на смъртта по каналния ред, смъртността от ковид е числом и словом 0 (нула).
246
1
 
21
 
! Отговори
хами неска преди 2 години
загинал от катастрава от ковид!лекарската мафия яко граби касата!!!без да работи болница полечава 80-100%! и цал ден лекарите гонят сестри за хх !!!
245
4
 
32
 
! Отговори
Трудовакъ преди 2 години
Данните не са фалшиви, а по скоро са неверни. Питайте който и да е съдия, прокурор, адвокат, преподавател по наказателно-правни науки и ще получите еднозначен отговор-причината за смъртта се установява достоверно единствено и само от протокола за аутопсия, т.е. от заключението на патоанатома. От повече от една година съм обявил награда от 1000 лева, за този, който ми донесе такъв протокол и в който да пише, че лицето е починало единствено само по причина заразяване с коронавирус. Без резултат...
244
0
 
0
 
! Отговори
До 256 преди 2 години
Вземи прочети конституцията. Има точка и за теб. Да не се чудиш после от къде ти е дошло.
243
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е империя на злото
242
2
 
11
 
! Отговори
Пълна програма преди 2 години
Първите грантаджии изследователи с поредния платен фейк. Вярвате ли на хора платени от USAID, Ханс Зайдел или световната банка.
241
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Силно казано е фалшиви, а по-скоро непълни. Починалите от Ковид-19 са 2-3 пъти повече от регистрираните
240
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите се вързаха на руските *** и това ни коства 25000 живота и още 250 000 осакатени с постковид. Тя руската антипропаганда се върна като бумеранг към тях, но на нас от това не ни става по-леко. Винаги сме били васали на Русия. Само ме сега на ЕС се молим да ни спасява.
239
4
 
4
 
! Отговори
до 250 преди 2 години
Да, от Русия идва, но не само. Нали знаете, че "краставите магарета през девет баира се подушват". Добавете червените южни щати, пълни илитерати от САЩ, и нашите диванета от селките дерета и долу-горе картината се изяснява.
238
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъпият си ти ваксиниран Хахо. Досега не съм чул антиваксър да се е затворил където и да е. Много издишаш. Не можеш да си заработиш тролската надница.
237
12
 
21
 
! Отговори
Пълен фалш преди 2 години
Фалшив тест фалшив вирус фалшива пандемия фалшиви ваксини.
236
5
 
4
 
! Отговори
gogo преди 2 години
До Анонимени аз не съм ваксинирана,и ще почакам , но този сертификат е прием още по тиквено време
235
4
 
16
 
! Отговори
11 преди 2 години
Айде сега - дезинформацията била идвала от Русия - пълни глупости. Значи ние не можем да мислим и не виждаме сами пороя от фалшива и манипулирана информация. Аз съм един от първите, които започнаха да гледат всекидневно оная карта на онзи институт, когато вирусът беше само в Китай. След това като стигна до Европа, премахнаха информацията за излекуваните. Защо?
234
3
 
14
 
! Отговори
В. преди 2 години
Този Владо е още едно доказателство че се ваксинират за пари, да не си загубят лукса. Има една приказка. Лакомо дуупе кръъв серее..
233
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм антиваксър, но не съм и ваксиниран... Това, обаче, което ме отврати от агитацията за ваксините беше "Зеления сертификат" на глyпака Кацаров...