СЗО съветва: Не бавете новите ограничения, ако случаите скачат

Няколко държави са в трудно положение
138
СЗО съветва: Не бавете новите ограничения, ако случаите скачат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Световната здравна организация (СЗО) предупреди страните, в които има увеличение на заразяванията с коронавирус, да не отлагат затягането на ограничителните мерки, предаде БТА като цитира ДПА.

"Колкото по-рано могат да се предприемат действия, толкова по-малко действия е възможно да се наложи да се предприемат", каза в Женева експертката на СЗО по въпросите, свързани с коронавируса Мария ван Керхов.

Още по темата

Тя изтъкна обстоятелството, че разпространяващият се сега вариант Делта на вируса е много по-силно заразен от предишните разновидности.

Няколко държави са в трудно положение и е необходимо да предприемат "много строги" мерки, заяви директорът по извънредните здравни ситуации на СЗО Майк Райън.

СЗО не назова конкретни страни, нито коментира действията на конкретни правителства.

Посочваните мерки включват широко използване на маски, спазване на социална дистанция, добро проветряване на закритите пространства, избягване на събиранията в малки пространства и работа от къщи, доколкото е възможно.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: СЗОкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Каква е фондация, чието финансиране е 76% от частни фондове? Чии интереси представлява?
93
0
 
6
 
! Отговори
аз преди 2 години
В този прекрасен ден, ви пожелавам, СЗО, да си 3*6*Е*те маjката!
92
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия не проумяха, че на лъжите няма кой да се хване.
91
0
 
15
 
! Отговори
кунчо бустера преди 2 години
Ама нали се ваксинирахме?
90
3
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Изоставате от графика,ей!Равнис,мирно,ходом марш към ваксините.
89
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истинската цел е да напълнят бройлерите с графенов оксид . ЗА 8-10 пълнежа да се приготвят .
88
1
 
1
 
! Отговори
до103 акдм преди 2 години
Имаш грешка, болестта на Марек при кокошките мори само ваксинираните кокошки . Провери пак !
87
2
 
7
 
! Отговори
Нов Президент 1 преди 2 години
Трябват ни НОВИ министри и Президент, които да МАХНАТ маските и Сертификатите за Българи и да вкарат в МИША дупка всякакви араби и китайци, да ходят навсякъде с торба на главата, за да НЕ ни заразяват..Сегашния Президент ИЗБРА Служебното правителство, така че тия явно няма да напраят НИКАКВА промяна..ГЕРБ, ИТН, Слави, БСП, НЯМА да променят НИЩО... НЕ ни трябват Адвокати и Съдии за Президент. Тия подкрепят и Мошеници, престъпници щом им плащат хонорар.. Никъде не правят така..
86
1
 
1
 
! Отговори
Нов Президент 2 преди 2 години
Онази партия-"" Продължаваме Промяната "" НЕ са махнали маските, така че промяната явно беше САМО за групата им, докато бяха Служебни министри на място от на Борисов, да прибират подкупи от араби, за да носят маски...А, докато ЧАКАМЕ да дойдат НОВИТЕ министри и Президент, най- добре да сложат ТАКСА- 5000( пет хиляди) лева за чиновници- данъчни, митничари и полицаи, ако ВЛЯЗАТ в Магазин, Ресторант или другаде...А за сегашните, министри( докато ги махнем)- ТАКСА - 10000 (десет хиляди ) лева...
85
2
 
5
 
! Отговори
Процесор Имунолог преди 2 години
Четох научна публикация "Imperfect Vaccination Can Enhance the Transmission of Highly Virulent Pathogens" These less-than-perfect vaccines create a leaky barrier against the virus. Vaccinated individuals may get sick but have less severe symptoms, but the virus survives long enough to transmit to others, which allows it to survive and spread throughout a population. Това при пилета. Същото става в момента с КОВИД ваксините! КОВИД ЩЕ СТАНЕ СМЪРТОНОСЕН след няколко години! Заради ваксинираните!
84
2
 
5
 
! Отговори
DEJA VU преди 2 години
Тези ваксини ще предизвикат смъртоносна мутация на вруса. След време наистина няма да може да се живее без ваксина. Такава грешка се е случвала и преди. С кокошки. От вирус който е 2% смъртоносен след прилагане на нестерилизираща ваксина - години по-късно вируса мутира в 100% смъртоносен.
83
1
 
21
 
! Отговори
медиите смърдят преди 2 години
Хора,не се поддавайте на елемент. манипулиране и нагла гавра вече две години.Четете чужди медии и следете настроенията на останалите народи на заколение.Същото е и като при нас.Имаше и има бунтове в цялаЕвропа против ковидмерките,сертификатите,геноцида,всички пишат СВОБОДА-французи,англичани,холандци,италианци и много други.Ако тук ни се внушава че едва ли не само ние сме бунтари-не се ласкайте-бунтовните нации се дигнаха и ги пребиваха и пак не се дават.Четете и мислете,не сме сами.Ставастрашно
82
1
 
7
 
! Отговори
СЗО или преди 2 години
Световната Здравна Организация е частна организация/фирма/консорциум или както искате го наричайте !!! Не знам дали го знаете , тях ги интересува единствено и само кешовицата ....!!!
81
2
 
17
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Без да играе сопата , нема да стане ! Стъпка по стъпка го правят , но са решени да обезличат всички хора ! Страх и репресии , страх и репресии !
80
3
 
17
 
! Отговори
1984 преди 2 години
Бил Гейтс защо е загрижен да инжектира цялото население на планетата а не се е -да прекрати или поне намали глада в Африка?НЕ на маркирането..Не на каквито и да е било сертификати
79
1
 
0
 
! Отговори
Drop dead Gorgeous преди 2 години
See ya !
78
1
 
1
 
! Отговори
Ти не мое разбереш: преди 2 години
Мислиш си че си жив и живееш, но всъщност си в чакалнята на живота чакайки своя ред да живееш.Да ама има си начини и начини .... Да оживееш преждевременно а друг да умре ...ама не тия на опашката!
77
1
 
0
 
! Отговори
Много не обичам: преди 2 години
Да съм предвидим имам си практики ... Правя поне по пет нелогични неща всеки ден, които никой дори и аз не очакват. Иначе червея на скуката, рутината, апатията те убиват като човек!
76
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО отдавна е терористична организация, начело с отявлен терорист, назначен на този пост от комунисти.
75
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО нямат едно смислено изречение от началото на "пандемията". България да излиза от таз организация. Някой знае ли, пари даваме ли им на тия?