В Бразилия разрешиха компаниите да уволняват неваксинирани

Те може да са заплаха за здравето на останалите служители
13 ное 2021 10:01, Елка Василева
107
В Бразилия разрешиха компаниите да уволняват неваксинирани
Снимка: архив, БГНЕС

Върховният съд на Бразилия разреши на компаниите да изискват от служителите си доказателства за ваксинация срещу COVID-19. Това съобщи пресслужбата на висшата съдебна инстанция на страната.

Съдията Луис Барозу частично спря действието на заповедта на министерството на труда, съгласно която се забраняваше на компаниите да искат потвърждение за ваксинация при наемане на служител или при удължаване на трудовите взаимоотношения с работника, се казва в публикацията на съда.

Според съдията неваксинираните служители могат да представляват заплаха за здравето на останалите работници.

По данни на министерството на здравеопазването на Бразилия в страната с население 213 милиона души напълно ваксинирани са над 126 милиона души.

От началото на пандемията близо 22 милиона души в Бразилия са се заразили с коронавирус. Битката с вируса загубиха над 610 000 заразени.

По данни на министерството на здравеопазването през последното денонощие са регистрирани 14 598 нови случая на коронавирус в страната, починали са 267 души, информира Ройтерс.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Те може да са заплаха за здравето на останалите служители"-------------Как може да са заплаха след като останалите са ваксинирани и ваксината ги "пази"?
68
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Бразилците.
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До пограмист/70 Ти мислиш, че няма жертви на т.нар. "традиционни" ваксини ли?
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До екпертин. И защо според теб решилите да не се ваксират не са взели информирано решение? Решението може да е всякакво. Защо трябва да е твоето? Ами, дай да се самоубиваме всички в блока, ако комшия реши да се самоубие, че жена му си харесала друг....
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 62 Кажи го на футболистите, които падат на стадионите или другите младежи с миокардити и тромбози.
64
1
 
21
 
! Отговори
До 66 преди 2 години
Добре, аз съм част от простолюдието и от мен не зависи нищо. Това значи ли, че трябва безропотно да приемам неща, които не ми харесват или в които не съм убеден? Според твоята логика, правото е на страната на силния, което е водещ принцип при дивите зверове. Само че в едно общество подобно мислене би довело до тирания.
63
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Програмист. Правилно мислиш, но в мисленето ти демокрацията се изравнява с тиранията. Границата е тънка- КОЙ МОЖЕ ДА ОПРЕДЕЛЯ КОЕ Е ДОБРО ЗА ОБЩЕСТВОТО. Демокрация е, когато го прави самото общество, т.е. примерно 70% не искат ваксини, обществото е приело, че това е правилното. Тирания е обратното- 20% решават кое според тях е добро за останалите и го налагат. И това важи и за зелени сделки, джен.дъри и т.н.
62
2
 
14
 
! Отговори
До пограмист преди 2 години
Ако собственото ти дете се увреди от ваксина, каквато и да е тя и защото има мнооооого такива случаи / ясно е че хал хабер си нямаш от реална медицина/ - друга песен ше запееш относно обществената полза и личното ти нещастие.
61
1
 
3
 
! Отговори
Наско преди 2 години
Това е лъжа!
60
3
 
3
 
! Отговори
За жалост преди 2 години
Който днес го ваксинират,утре ще го интубират.След което ще умре по окаяно от псе.Следват скръб,сълзи и поп.Погребение и гроб!
59
0
 
16
 
! Отговори
До Програмист преди 2 години
Демокрация никога не е имало, няма, и може би никога няма да има. Това е един идеал за по-справедливо общество, който си струва да бъде преследван. В този ред на мисли никой народ не е идеален за демокрация, защото хората не са съвършени никъде по света. Всеки си има собствено разбиране за демокрация в съответствие с нац си манталитет. Например националсоциализма също е бил форма на демокрация, защото мнозинството от германците са го желаели.
58
5
 
15
 
! Отговори
Ц до 62 преди 2 години
ЗА ТВОЯ ГОЛЯМА ИЗНЕНАДА СЪМ ПРАВИЛ КОНСУЛТАЦИЯ С ПРОФЕСОРКА ПО ИМУНОЛОГИЯ, КОЯТО Е ИЗСЛЕДВАЛА ИМУННИТЕ КЛЕТКИ НА СОБСТВЕНАТА СИ ДЪЩЕРЯ ПОРАДИ ВЛОШЕНО БОЛЕДУВАНЕ ОТ ГРИП. ТЯ Е БИЛА ВАКСИНИРАНА ПРОТИВ ГРИП ВСЯКА ГОДИНА ЗА 3 ГОД. И Е ПОКАЗАЛА УВРЕЖДАНЕ НА ИМУННИТЕ КЛЕТКИ ПРИ ИЗСЛЕДВАНЕ, НАПРАВЕНО ОТ СОБСТВЕНАТА Й МАЙКА. ТА ТАКА С БЕЗВРЕДНОСТТА НА ВАКСИНИТЕ!
57
2
 
5
 
! Отговори
Демокрацията преди 2 години
"Не съм съгласен с това, което казваш, но ще дам живота си, за да имаш правото да го кажеш.", казал го е умен човек от Франция. Ваксърите могат да си го перифразират така: "Не съм съгласен, че отказвате да се ваксинират е, но ще дам живота си, за да имате правото да се откажете."
56
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината може да си я поставиш безброй пъти и няма да ти навреди,а може един път да се рязболееш от ковид и да умреш.Това,че ваксината вреди си е чиста манипулация.
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да ди кажете мнението спокойно,но не да лъжете и манипулирате Няма как да си работодател и да накараш в момента всички да се ваксинират,абсурд.Кажи си че си антиваксър и си озлобен понеже не може да възприемеш реалноста.Преди тива един се прави на 75 годишен,който пише 10 коментара срещу ваксините пт общо 20 коментари.Смешни сте
54
3
 
17
 
! Отговори
Нонсенс преди 2 години
Това решение е юридически абсурд, след като и ваксинираните могат да заразяват (дори и според производителите различните ваксини намаляват риска от предаване с около 30-40 %, не повече, а всъщност това намаление е по-малко). Рисковете при поставяне или непоставяне на ваксина са само за конкретния човек и за никой друг, затова и изборът трябва да е свободен. Другото е медицински фашизъм!
53
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам две колежки в болница в момента с тежък ковид. И двете са преболедували. Едната преди 11 месеца, другата преди 5 месеца.
52
3
 
11
 
! Отговори
Вакса! преди 2 години
ПО КОЛКО ПЪТИ В ГОДИНАТА ЩЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО? ДО КОЛКО ПЪТИ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ ИМУННАТА СИСТЕМА, БЕЗ ДА СЕ УВРЕДИ? ЗАЩО НЯМА ПРЕБОЛЕДУВАЛИ ВЕДНЪЖ , А ВТОРИЯ ПЪТ - В БОЛНИЦА?
51
3
 
16
 
! Отговори
Бианко преди 2 години
Аз на моите работници същото им казах и се ваксинираха. И пак пламнахме с вируса. Пълна глупост. Сега работниците с право искат да ми разпорят задникът.
50
5
 
17
 
! Отговори
До Експертин преди 2 години
Съгласен съм с теб за простотията и злобата у българина, но аз взех решение да не се ваксинирам именно след се опитах да науча повече за вируса и съответните ваксините. Решил съм да изчакам, защото искам да съм напълно убеден в решението си. За мен свободата на избора е най-важната ценност, по-важна дори от живота и здравето.