В Бразилия разрешиха компаниите да уволняват неваксинирани

Те може да са заплаха за здравето на останалите служители
13 ное 2021 10:01, Елка Василева
107
В Бразилия разрешиха компаниите да уволняват неваксинирани
Снимка: архив, БГНЕС

Върховният съд на Бразилия разреши на компаниите да изискват от служителите си доказателства за ваксинация срещу COVID-19. Това съобщи пресслужбата на висшата съдебна инстанция на страната.

Съдията Луис Барозу частично спря действието на заповедта на министерството на труда, съгласно която се забраняваше на компаниите да искат потвърждение за ваксинация при наемане на служител или при удължаване на трудовите взаимоотношения с работника, се казва в публикацията на съда.

Според съдията неваксинираните служители могат да представляват заплаха за здравето на останалите работници.

По данни на министерството на здравеопазването на Бразилия в страната с население 213 милиона души напълно ваксинирани са над 126 милиона души.

От началото на пандемията близо 22 милиона души в Бразилия са се заразили с коронавирус. Битката с вируса загубиха над 610 000 заразени.

По данни на министерството на здравеопазването през последното денонощие са регистрирани 14 598 нови случая на коронавирус в страната, починали са 267 души, информира Ройтерс.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
3
 
! Отговори
1984 преди 2 години
А ДА ДИШАТ ЩЕ ИМ РАЗРЕШАВАТ ЛИ? ВПРОЧЕМ, И СЛЕД ВАКСАТА ДОСТА ХОРА НЕ ОБРАЗУВАТ ДОСТАТЪЧНО АНТИТЕЛА!!!
48
10
 
2
 
! Отговори
Експертин преди 2 години
Само топ *** аци те мислят как да прекарат системата. Нормалните, разумните хора са взели информирано решение и са се ваксинирали. Другите превърнаха България в страната на агресията, чудовищната посредственост и страна управлявана от хора с нисък интелект и възпитание. И всеки който не е такъв бива мачкан, обругаван, унижаван, заплашван със саморазправа, минимум. Ако не вярвате - огледайте се или се погледнете в огледалото, след като напишете пиредният пост изпълнен с агресия
47
2
 
13
 
! Отговори
Новата диктатура преди 2 години
Чрез икономическа принуда. Честит фашизъм!
46
2
 
4
 
! Отговори
Баце ви Билчо преди 2 години
До 47.Няма нужда да убиваш неваксинираните,те лесно ще станат като тебе Ваксиниран и тогава като ти изтече датата на сертификата ТИ СТАВАШ НЕВАКСИНИРАН
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според съдията неваксинираните служители могат да представляват заплаха за здравето на останалите работници.. . . . . . . . . . . . . . След като останалите работници са ваксинирани за каква заплаха става въпрос? Този съдия да ходи на психиатър! След като ваксината пази от заразяване, от заболяване и от смърт от какво ги страх ваксинираните - от липсващ мозък? Този свят съвсем полудя, но и се показа, че де би ли те са повече от 80%!
44
2
 
10
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Като гледам, талибаните пасти да ядат.
43
2
 
9
 
! Отговори
АРести за терористи преди 2 години
АЛО НЕВаКСИНИРАНИТЕ СА ЗДРАВИТе.Другите са заразени преболедували и поразени с НЕДОКАЗАНО БЕЗВРЕДНИ ВАКСИНИ СЛЕД ПОКАЗЕН МЪРСЕН ТЕРОР Вижте ДИВЕРСИЯ "КОВИД19"..2019 - 2021..Експерти да огледат Ангел Кунчев яко ваксиниран как е заболял отново въпреки рекалманите изказвания от които се виждаше че има ковид мутанти в слюнката..
42
2
 
11
 
! Отговори
Ако Тръмп преди 2 години
Беше спечелил, нямаше да е така.
41
12
 
6
 
! Отговори
Предлагам преди 2 години
Неваксаните да ги изнасилват публично, да ги убиват с камъни и да ги горят на клада.
40
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Бразилия има цели градове, които са на 100% ваксинирани. А президента Болсонаро, който е антиваксър, го дадоха на съд за престъпление против човечеството.
39
2
 
21
 
! Отговори
. преди 2 години
Този съдия май е забравил, че живее в Бразилия и като взима такива решения може и да спре да живее...
38
2
 
18
 
! Отговори
В. преди 2 години
Да питам как ще познаят кой е наистина ваксиниран. Нали антителата били "индивидуални". Значи задължително се иска само документ без доказано съдържание.
37
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупостта на новия световен елит е безкрайна, съизмерима само с надменността и наглостта му. Историята е показала, че такива елити разбират от едни - въже и по-здрав клон. Вече може и електрически стълб наместо клон.
36
21
 
2
 
! Отговори
Пуржо преди 2 години
Тук винаги последни реагираме. Чак след изборите, ако се състави правителство, ще се случи и тук. А това е много загубено време
35
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е нали ваксинираните са безсмъртни, защо другите да са им заплаха?!аз всъщност съм ваксиниран, ама не се прави така, да си знаете.
34
4
 
7
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Я кажи отново за хепатит Б? Я пак, моля те? Може би не знаеш, но си имунизиран срещу хепатит Б абсолютно задължително. Всички новородени се имунизират с ваксина срещу хепатит Б през първите 24 часа от раждането и с ваксина срещу туберкулоза /БЦЖ/ от 48-мия час след раждането до изписването им. Та я дай пак за хепатит Б? Нали имаш имунизационен паспорт или това също не знаеше?
33
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тука това ни чака! Сега се кротнаха за изборите.
32
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не искат и сертификати за хепатит, спин, рак и други болести? Все пак първите две и от плюнка се предават. Ако те наплюе болен колега? Явно има друго във ваксата.
31
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да вземат Кунчев , нищо че цял месец не е стъпвал на работа
30
4
 
25
 
! Отговори
Ерудит преди 2 години
Много ми е кеф да гледам как боцнатите ги е яд, че са се боцкали с гмо организми и държат всеки останал да се прецака, защото те вече са прецакани. Пясъчният часовник ви е обърнат вече и ние с нетърпение чакаме последната прашинка :))